Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

excel soru v.2

Dragonfire

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Excel'de envanter tutuyorum ve kritik stok noktası oluşturdum. Buna göre kullandığım ürün stoğu bu noktanın altına düşerse bir şekilde beni uyarsın istiyorum. Yani 100KG ürün varsa ve 25KG a düştüğü zaman kritik stok noktama ulaşırsa beni uyarsın yada rengi değişsin istiyorum bunu nasıl yaparım?
Birde farklı noktalardan ulaşmam gerekiyor bu ve buna benzer belgelere. Ofiste de birden çok bilgisayarda yüklü ama her birinde tek tek değiştirmem daha doğrusu dosyayı olduğu gibi diğer bilgisayarlara atmam gerekiyor. Gerektiği zaman evden ve/ya smartphonedan'da ulaşabilmek istiyorum. Önce google docs kullanıyordum ama istediğim gibi değil. Şöyle minik bir kod yada program olsa dbmanager tarzı herhangi bir bilgisayarda değiştirince diğer makinelerde de otomatik değişse (tüm bilgisayarlar internete bağlı onun için bir sıkıntı yok bence). Var mı bunu nasıl yada neyle becerebileceğimi bilen?
Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

kendin yaz işin esprisiydi.

ya uğraştığın veriler ne kadar büyük ne kadarı ham data hiçbi fikrim yok ama, excel yerine herhangi bir db'de tutsanız daha karlı olur, hem birden çok kişinin manüple etmesini gerektirecekse, ona uygun bir interface'de yazılabilir tabii ki.
istediğin gibi de oynarsın sonra verilerle.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya excel'de şu anda zaten tüm veriler mevcut. Onun için kullanımı kolay. Ama ekleyeceğim küçük bir kodla oluyorsa süper olacak yoksa her seferinde başına tarih atarak yeniden tüm bilgisayarlara kayıt edeceğim.
Kertenkel; mail adresi varsa yollayayım örnek öm den dosya yollandığını tahmin etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

FORMAT -> CONDITIONAL FORMATTION

bunu biliyorsundur <100 olunca kırmızı, >100 olunca yeşil yap tarzı.

DATA -> DATA VALIDATION

data validationda data değişince uyarı eklediğin yerlerde kritik durumda pop-up uyarı mesajı vs çıkartır.

şu an işteyim 30dk'ya da çıkıcam halledemezsen yarın falan bakarım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...