Marty Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 simdi, elimde bi case study var, sql de bi database yapmam gerekiyo buna gore. ancak bazi sorularim var. 3.State all the assumptions you made 4.List of requirements for the proposed system 5.List of enterprise constraints that you managed to detect burda 3 le 5 ayni sey degil mi? buyuk ihtimal degil tabi de, nedir farklari? bazi sorularim yokmus, 1 sorum varmis. ama bir bilen varsa er diagram yaptim, onu da gosterip nasil daha iyi olur tavsiyesi alabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 egitime mi acsaydim acaba? enterprise constraints = multiplicity constraints ise 2 ve 4 nerdeyse ayni sey oluyo diye karar verdim. belki assumptionsa bir iki bisey daha ekleyebilirim. neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Assumptions ile Constraints ap ayri seyler. Cok basit bir ornek vereyim, Kredi Karti data si tutacaksin database inde, assumptionlarin (varsayimlarin) kredi karti numarasi, son kullanma tarihi, etc.. bilgilerini iceren bir yapi olabilir, fakat constraintlerin, genellikle firma tarafindan, ve daha ustu yasalar tarafindan one cikar, kredi kartini sifreleyip tutmak zorunda olabilirsin mesela istesen de istemesende (constraint). Gercek bir ornek olsun, Kredi Karti ile alisveris ilisikli butun constraintler, PCI-DSS (https://www.pcisecuritystandards.org/security_standards/)tarafindan, yasalar ile de (constraint - yapmiyacam diyemessin) yazilim sirketlerine uygulattirilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 anladim, en basta ben de senin dedigine benzer dusunmustum aslinda ama sonra constraintslerle ilgili okudukca kafam karisti iyice. bir de case study cok kisa ve basit. dogru duzgun bi bilgi yok. constraints hic yok. bosluklari dolduruyorum resmen. en sevmedigim sey. sagol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar