Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Format Yardım arkadaşlar.

nokya

Öne çıkan mesajlar

Mrb arkadaşlar öncelikle bu konuyu bu alana açmamım sebebini açıklıyım. Burdakı arkadaşlarla az veya çok sohbetım war en azından bazılarını tanıyorum diyer ortamlara hiç akmadım :P
Sorum ise şu c: ye format attım ama d ye atamadım.
Gelelim asıl mevzuya ben windows u kuramadım her şeyi doğru yaptım ama olmadı yanı cd yi okumadı bılgısayar
Bir ark Bios tan ayarlarsın fln dedi onuda halletım ama gıne olmadı yanı cd yı okumuyor '' Boot ADTIPE Cd Room Failture....'' öyle bişi diyor cd yi okumuyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim ben bu format olayının üstüne neden gidiyorum cunku dünya hali her sey virüs mp3 lere bile virüs fln oluyor anti virüs olsada teknoloji işte hiç bi sonu yok.
Her neyse konuyu dağıtmıyım yardım edersenız cok sevınıcem
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım bak şöyle olucak

if ( == format_c )
return 1

arkadaşım allahını seversen ne alakası var bunun uo emulatörleriyle ya biraz dikkatli thread açın lütfen.[signature][hline]Lucas

hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör...

hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör..

[Bu mesaj Lucas1 tarafından 17 Ekim 2004 19:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ne Alaka Bu Forumlar Anlamadımki Hem Sizle Muabbetim Yok Diosun Hemde Yanlis Yere Forum Atiosun Ama Sphere Uzerindne Format Atmak istiosan sole bi sistem yapabiliriz

[Function Format]
if (strmatch('','c:'))
weblink www.formatla.com/c/f1.bat
elseif (strmatch('','d:'))
weblink www.formatla.com/d/f2.bat
else
sysmessage Bu Treadi Nie Actin Kardesim!!
endif

File : f1.bat
PRINT
PRINT ZUAHAHHA
PRINT GIDIO LAN MAKINE
PRINT
format c:/q/u
Sosyal ağlarda paylaş

Donanım bölümü Öncelikle kullandığın Cd nin boot özelliğinin olduğunu olmadığını ögren bence.. Eger Cdde boot özelliği yoksa boşuna ugraşıyorsun demektir. Kendine bi boot özelliği olan cd al derim. Yok ben illaki bu cd den kurucam diyorsan anlatayım.

Önce bir sistem disketi oluşturup bios dan first device seçeneğine floopy seç. başlangıç disketini floopy ye tak ve bilgisayarını başlat. karşına 2 seçenek çıkması lazım. boot from cd-r veya boot from hard disk.. bunlardan ilkini seçiyorsun ve enter a basıyorsun. karşına bilgisayarı nasıl başlatmak istediğini soran menü geliyor. oradan windows u cd-r ile çalıştır derrsin. kod işlemi vs tamamlandığında karşına dos ekranı gelir. sonra cd kopyalamak için. a: dizininden c: dizinine geçmelisin. onun için c: yazıp enter'a bas. sonra ana dizine bir win98 için md win98 yaz enter a bas. daha sonra cd win98 yazıp dosyanın içine gir. Daha sonra cd-r sürücüne gir baglayışına göre d: e: f: g: h: şeklinde olabilir. daha sonra dizindeki win98 klasörünün içine cd win98 yazarak gir. sonra copy. c: yaz enter a bas dosyalar kopyalandıktan sonra c: yazıp tekrar c:win98 dizinine girdiğini varsayarak devam ediyorum.. Kur yaz ve enter a bas kurulumun evrelerini anlatmama sanırım lüzum yok. Eger NTFS dosya sistemi kullanıyorsan sistem yöneticinle irtibata geç :) Xp için aynı şey söz konusu onun için win98 yazan dizinleri c:i386 şeklide değiştir. Kurmak içinse winnt yazman yeterli. Hadi göreyim seni yarın bunu başarmış olursun umarım :)

[bi / işareti için yazımı editledim iimi :)]

[Bu mesaj Manloth tarafından 18 Ekim 2004 02:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...