Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yoklama kaçağı durumu

yav

Öne çıkan mesajlar

üniversitelerin otomatik yapması gereken bir şey sanırım bu ama yapmamışlar ve ben buna hiç şaşırmıyorum tabi. neyse :D

26 Ocak'ta eve kağıt gelmiş koca herif oldun yoklamanı yaptırmadın ayağını denk al diye.

Öğrenci iseniz statünüzü belirten belge ile en yakın şubeye gidin diyor. Ama seni geri gönderirler okuluna gitceksin öyle gelen öğrenci belgelerini saymıyorlar okulu kaale alıyorlar millet üç kağıt çeviriyor diye duyumlar aldım. Her şeye rağmen gidicem şubeye şimdi ama çok üşeniyorum D:

Neyse şimdi asıl sorun şu ki çarşamba günü yurtdışına çıkacağım. Yoklama kaçağı olduğum için alırlar mı beni havaalanında? ._.

Okula pazartesi gittiğim vakit hemen işlem kayda geçer mi? İü bu arada okul belki tamam deyip haftalar sonra gönderirler göndermeleri gereken kağıdı yani ona da güvenemiyorum D:

Kendim gideyim di mi hemen öğrenci belgemle?
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de şöyle bir durum var, üniversiteye yeni girmedim neticede daha önceden gönderilmiş bu çocuk 4 yıl bizim dedikleri bir belge olmalı. Yani sadece yıllık kontrol için istiyorlar bunu hani havaalanında falan gidemezsin sen gel bakalım buraya dememeleri lazım sanki? =/
gene uğraşacam ama hani ne olur ne olmaz sinir stres yarattı bünyede :D
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam bu bilgi için açtım bu konuyu işte :D
şu an okuldan farklı bir şehirdeyim
sadece öğrenci belgem var yanımda
gelmeden önce nolur nolmaz diye fazla fazla almıştım
ek g belgesi gerektiğini bilmiyodum
pazartesi salı ne kadar çok işim var öyleyse benim giderayak yav::o

sağolun varolun

eminiz yani öğrenci belgesinin bir işe yaramadığına? :D
Sosyal ağlarda paylaş

ek g götürürsen sorunun hallolur. bu arada o belgeyi yabancı askerlik askerlik şubesine verirsen bağlı olduğun yere faks çekiyorlar. dolayısıyla biraz daha uzun sürüyor işin.

onun dışında bu aralar gbt, otel, yurt dışı çıkışı vs falan sorun olmuyor yoklama kaçağı ve bakaya durumları, özellikle haziranda şu bedelli süresi bitene kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

benimde başıma gelmişti benzeri.

açıköğretim tecil etmemiş ve 1.5 450 küsür gün kadar yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm.

o süre içerisinde başka bir okula kayıt oldum. kayıt olmak içinde gerekli olan askerlikten yana sorunu yoktur kağıdını alırkende savunma yazdırmışlardı.

geçen sene mahkemeden çağırılmıştım. yoklama kaçağı durumu yüzünden. duruşmaya çıktım. normalde ciddi cezası olmasına rağmen 2010da kabahatler kanunu bilmemnesi değişikliği ile komik bir para cezasına çevrilmiş.

sonuç olarak öğrenci belgen ile halledebilirsin. ben açıköğretim şubesinden aldığım belge ile gitmiş, okulun mevcut durumumu bildirdiğini zannettiğimden yoklamalara gelmediğimi söyleyip, savunma yazıp komutanın karşısına çıkmıştım.

aynı gün içinde sorunsuz halletmiştim. benzer durumda çok insan var zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...