Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hukuk lisansı,işletme masterı


zgn_dilek

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar hukuk fakültesi öğrencisiyim bu yıl son senem ve işletme master ı yapmayı düşünüyorum;bu konuyla ilgili görüşlerinizi,size göre avantaj ve dezavantajlarını benimle paylasırsanız cok memnun olurum.(özellikle iş hayatımdaki yansımaları açısından;çünkü ileri dönemde hukuk benim için birincil olmaktan çıkabilir,özellikle şirketlerle çalışmayı düşünüyoru hukukun bu anlamda bana büyük avantaj sağlayacagını dusunuyorum.özellikle iş hayatında olanların fikirlerine gerçekten çok ihtiyacım var iş hayatı bana çok yabncı bir dunya cunku su an. hukuk bitirip işletme masterı yapınca benim çalışabilecğim alanları ve tavsiyelerinizi bana iletirseniz çokk sevınırım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Dilek!

Nasılsın?

ben şirketler hukuku alanında çalışıyorum. önümüzdeki sene de bu alanda yüksek lisans yapmayı planlıyorum.

şirketler hukuku, veya bu alandaki çoğu insanın istediği şekilde söylersek Corporate, Mergers & Acquisitions and Legal Due Diligence departmanlarında çalışmak için zaten şu an İstanbul'daki sayılı firmalar bu alanda yüksek lisans istiyor. eğer stajyer olarak girdiğin şirkette kendini çok sevdirmişsen orda kalabiliyorsun.

yani eğer bu alanda çalışmak istiyorsan, tecrübelerime göre işletme master'ı yapmak büyük salaklık olur.

ama yanlış anladıysam, hukuk alanından tamamen kopuk bir iş hayatı içine girmek istiyorsan mantıklı olur tabii ki. lisans öğreniminden kalan bilgileri de katık yaparsın ileride.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet doğru anlamışsınız;hukuk fakültesini sevmiyor değilim fakat meslekler inanın çok kafamı karıştırıyor ve doğru işi hayat boyu taşımak en önemlisi ve güzeli.başından beri hep şirketlerinin hukuk departmanlarını düşündüm hala da vazgeçmiş değilim şu an bir araştırma yapıyorum diyelim..(bu arada şirket avukatlığı ve en salt tabiriyle bu kişilerin tam olarak ne tür ilerle meşgul olduğunu da bana anlatırsanız gercekten çok memnun olurum)
Bir diğer alternatif olarak ise hukuku amaç değil bir araç kılıp iyi bir üniversitede ingilizce ağırlıklı işletme masterı yapıp yine bir şirkette farklı pozisyonlarda başarılı olabilirim diye dusunuyorum..işte tam olarak bunlar ne olabılır ve bunun icin hukuk bana ciddi bir avantaj sağlar mı bunları merak edıyorum..
takdır edersınız kı aılenız bu ıslerle mesgul degılse malesef sıze dogru bılgıyı vereck kısılerı bulamıyorsunuz.Bu konu benım ıcın gercekten cok önemli.
Simdiden cok tesekkurler:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi eminim benden daha iyi anlatabilecekler olacaktır ama kendime anlatayım.

şirketlerin hukuk departmanlarında çalışmak demek, bir şirkete gelen ihtarnamelere, şirkete karşı alacaklılardan, tüketicilerden, işçilerden falan açılan davalara cevap vermek, şirketi bu durumlarda temsil etmek, olağan yönetim ve genel kurullarını ayarlamak, hukuki defterlerini tutmak vs. gibi işlerdir.

burda dikkat edilmesi gereken, küçük ve orta çaplı şirketlerin şirket avukatlığını yapan insanların genelde aylık maaşla, bir kaç şirketle çalışmasıdır. artı, kalan zamanlarında, çalıştığı şirketler izin verirse başka vekaletnameler de alabilir. yalnız bu küçük ve orta çaplı şirketlerdeki sıkıntı, aile şirketlerine denk gelinmesi durumunda, ailenin gubidik kavgalarına maruz kalmak; ailedeki en baba kişinin bir nevi emir elemanı olmak ihtimalidir.

"Corporate" alanında uzmanlaşmış avukatlar ise farklı bir şekilde çalışmaktadır. Google'a "hukuk bürosu" yazarak veya "legal500" sitesinden Türkiye'de bu alanda faal büroları bularak bu firmalar hakkıdna bilgi bulabilirsin. bunlar uluslararası çapta isim yapmış firmalarla temas halinde olan, misal bir Ukraynalı firmanın Türkiye'de havaalanı işletmeciliği konusunda faaliyet göstermek istemesi durumunda, işbu firmayı Türkiye'ye sokan, baştan aşağı kurup, genelde anahtar teslim firma veren hukuk bürolarıdır. veya işte bir İngiliz firmasının Türkiye'de özelleştirilen bir işletmeyi satın almasında yardım ederler falan filan.

Bu bahsettiklerimin, uluslararası kariyer anlamında diğer tip şirket avukatlarından fersah fersah daha çok avantaja sahiptirler. özellikle Türkiye'ye yapılan yatırımın haddi hesabının olmadığı şu günlerde iş sahaları inanılmaz geniştir. daha önce de dediğim gibi, en iyi firmalara girmek için TOEFL - IELTS gibi sınavlardan 7.5-8.0 üstü bir dereceye, ve sağlam bir LLM mezuniyetine ihtiyacın olur.

nacizane tavsiyem, hukuk fakültesinden mezun oluyorken bunun kıymetini bilmendir. "hukuk bilgilerimin üstüne bir işletme master'ı yaparak başka bir pozisyonda başarılı olmak" derken hangi pozisyondan bahsettiğini iyi düşün bence. benim aklıma hukuk mezunu birinden daha iyi bir yere getirebilecek bir işletme sonrası pozisyon gelmiyor. kaldı ki, şirketler hukuku alanında çalışmak istiyorsan, dediğim gibi firmalardan hiç biri işletme master'ını dikkate almaz.

bir iki kişi daha yazarsa kafanda netleşir bence. yine de sonunda sen kendi istediğini yap.

bir sorun olursa meseneden konuşuruz artık Dilekçim, o kadar yazdım bak. asdafs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...