elifg Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Kayıtlara geçen en küçük kar fırtınası bir saat önce arka bahçemde gerçekleşti. İki küçük kar tanesi civarındaydı. Daha çok düşmeleri için bekledim ama düşmediler. Bütün fırtına yalnızca iki küçük kar tanesiydi. Laurel ve Hardy’nin utanç verici dokunaklılıklarını anımsatan bir biçimde gökyüzünden düştüler, diye düşündüm bu iki taneyi onlara benzeterek. Bu Laurel ve Hardy’ler, kar tanelerine dönüşmüştü ve dünyanın en küçük kar fırtınasında rol almışlardı. İki küçük tanenin gökyüzünden düşmeleri uzun sürmüş gibi görünüyordu ; acıklı gülünçlükleriyle onlardan alınmak istenen saygınlıklarını korumaya çalışıyorlardı. Daha önce çok uzun kar fırtınalarına sahne olmuş bir dünyaydı bu ve iki küçük kar tanesine kaşlarını çatarak bakabilirdi. Bu kış yaşanan düzinelerce fırtınadan arta kalan karın üzerine inerek gerçekleştirdikleri güldürüden sonra gökyüzüne daha fazla kar için bakma sürecim başladı. Ve ardından fark ettim ki , bu iki kar tanesi kendileri için tam bir fırtınaydı, Laurel ve Hardy gibi. Dışarı çıktım ve onları aramayı denedim. Her şeyi karşılarına alıp kendileri gibi olma cesaretlerine hayran kalmıştım. Onları ararken bir yandan da rahat edebilecekleri ve dikkatle muhafaza edilebilecekleri bir yer olan dondurucuya koymanın yollarını arıyordum. Beğeniyi ve coşku dolu övgüleri hak ediyordu güzellikleri. Hiç aylardır kar altında olan bir yerde iki kar tanesi aramaya çalıştınız mı? İniş yaptıkları toplu alana gittim. Milyarlarcası içinden iki kar tanesine bakınıyordum. Ayrıca onların üzerine basarak ilerleme meselesi de vardı. İyi bir fikir değildi. Bunun nasıl bir umutsuzluk olduğunu anlamamdan kısa bir süre önceydi. Dünyanın en küçük kar fırtınası sonsuza dek kaybolmuştu. Bununla diğerleri arasındaki farkı anlatmanın hiçbir yolu yoktu. Bu gibi şeylerin takdir edilmediği bir dünyada , her nasılsa yaşayan iki kar tanesinin eşsiz cesaretini düşünmek hoşuma gidiyor. Eve geri döndüm, Laurel ve Hardy’i karların arasında kaybolmaya bırakarak. Richard Brautigan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guzeladamcengiz Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 karı izlemek güzeldir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar