Freak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Konuda da belirttiğim gibi kafamda bi taslak oluşması açısından bu konu hakkındaki bilgilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Bu iki konunun ne gibi bi ilişkisi olabilir bu konuyu araştırıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 bilgisayar bilimi ile uğraşanların psikolojisi bozuluyor olabilir[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kiddo Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 vaz geçtim bu yazdıklarımı bi yarışmada kullanıcam kurallara aykırı [Bu mesaj kiddo tarafından 08 Ekim 2004 20:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 haha ben dicektim ama ben bunu dicektim. fazla bilgisayar adamı psikolojik deli yapar.[signature][hline]hasretinden prangalar eskittim.. çiptek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Zor bi konu :D . Ama dicek tabikide bi kaç sey var ; Soyle soyliyim bi sureden sonra artık kendini kaybedip olur olmaz şekilde yerli ve yeriz gulmeler , sinir krizleri , garip düşünceler , ekranla konusmak gibi bikaç ornek verebilirim . Tabi bu saydıklarım yakınımdaki insanları gozlemem sonucunda ortaya cıkmış bilgiler benle bi alakası yok :D[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim [Bu mesaj Black_Lupin tarafından 08 Ekim 2004 20:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Yok yani bu iki bilimin aralarındaki etkileşim gibi şeyler lazım. Örnek vereyim Antolojiyle ilgili etkileşimi şuna benziyo: insanların ırklarının birbirleri arasındaki sorunları inceliyo her ırkta , her insanda aynı olaylar aynı tepkilerle sonuçlanıyormu ona bakıyor. bunun gibi bilgisayar bilimiyle ilgili bi etkileşimi olması lazım. Computer Science and Psychology diye geçiyo yani fazla bilgisayar deli eder falan gibi şeyler değil istediğim psikoloji okuyan birileri varsa veya ilgilenen onlardan yardım bekliyorum. Msjlarınız için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 baya dusundum bu konu hakkinda sey diyodum computer science okuyup AI ustuen giderken biraz psikoloji alirim cunku yapay zekayi yaratmak sitiyrsan, bir insani taklit etmek istiyorsan once insanlarin dusunce sistemlerini kavraman gerekiyor Psikoloji de egitimde bunun en iyi yolu Mantikli olabilir belki ozellikle human computer interaction da gercekligi saglamak icin computer kisminin yapay zekasi kadar insani anlamasi da iyi olmali[signature][hline]Silence in the studio! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Bilgisayarın veri aktarım ve bilgi saklama sistemini insandakine benzer bir şekilde uygulaması aklıma geldi benimde ilk olarak.Çünkü computer scienceın tanımı "Scientific study of information processing and manipulations of data" diye de geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 bilgisayardan uzak durun :) zamanla delirirsiniz :)[signature][hline]Biri Aşık Olmuş : ) Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 04 october 2004 20:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Yok mudur soruyu tam olarak cevaplayabilecek psikoloji okuyan bir pati... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Psikolojinin ölçüm bölümünde hesaplamalar, grafikler vs... için bilgisayardan yararlanırsın ama bu bilgisayar bilimi sayılmaz sanırsam. Edit: Volfied'in dediği gibi sağlıklı bir yapay zeka üretmek için psikolojiden faydalanmalısınız. Bence en mantıklı ve en gerekli ilişki bu. [signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim. [Bu mesaj Kendercik tarafından 10 Ekim 2004 22:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 psikoloji ruhu inceler bilgisayarda ruh yoktur so wtf :D[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator | Xear | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Eğer yazılım açısından bakarsak kullanıcı davranış ve alışkanlıkları ön planda. Misal bir menünün açılma yönü bile önemli. Dahası renklerin ve haraketli görüntülerin psikolojik etkilerini de buna ekliyebiliriz. Hiçbir kullanıcı çok parlak ve sürekli haraket eden bir arabirim ile uzun süreli çalışmak istemez. Ama aynı arabirim ile eğlenmek isteyebilir. Donanım konusunda gelirsek aslında temelde ek bileşenlerin psikolojik açıdan doğrudan bir etkisi yoktu. Ama pazarlama stratejileri yüzünden onlarda insan psikolojisinin yan etkilerinden etkilenmeye başladılar. Bu yüzden duruma göre dış kapları renkli, albenili, sevimli ya da ne bileyim haşin oldu. Misal Casper reklamındaki o fareyi sevimli bulan pekçok insan olmuştur, ya da Vestel'in çocukların ilgisini çeken o monitöründe top resimleri olan modelleri gibi. Ya da ne bileyim MAC'in kuyumcu güzeli havası gibi. (RISC işlemcileri seviyorum ama MAC'den nefret ediyorum) :) Ama dediğim gibi sırf pazarlama stratejisi, bilgisayar bilimi ile pek alakası yok. Ek bileşenleri bir yana bırakıp anakart ana bileşen parçaları düşünürsek üzerindeki bileşen yuvalarının konumlarındaki düzen ya da renklerle ayrımı pekçok kullanıcının rahat müdahale etmesine sebep oldu. Misal bir jumperin kodunu anakart üzerinde aramaktansa pinlerin renk farkından yakalamak insana daha kolay geldi. Volfied'in de dediği gibi robotics, AI, neural networks gibi alanların alt bölümlerinde, misal fuzzy logic, insan psikolojisi ve davranış şekilleri temel alınıyor. Ne de olsa taklit edilmek istenen obje insan. Hele neural network'de insan beyni ve işleme şeklini binary düzenle gerçeklemek gibi bir olay var ki insana tanrının nefesi binary sistemdir dedirtiyor. Ama psikolojinin çözümü bu alanlarda oldukça zor. Yani somut temellere dayandırabildiğin tepkileri gerçekliyebiliyorsun. Yani bir insanın ağzının ve gözlerinin durumuna göre gülüp somurttuğunu belirliyebilirsin. Ama gel de gülmek ne demek onu anlat. Ya da niye gülündüğünü. Bilgisayar ile psikoloji arasında sanılanın aksine çok alaka var hatta öyle ki bu konu için özel branş bile çıkabilir ilerleyen yıllarda. Isaac Asimov'un I,Robot kitabı bu konuya değişik bir bakış açısı getirmişti.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 said: GE-TA, 11 Ekim 2004 02:23 tarihinde demiş ki: tanrının nefesi binary sistemdir bu lafin beni benden aldi GE-TA neural network un gaming de kullanildigi yere en guzel ornek olarak Black & White oyunlarini verebiliriz Hele 2.si geliyo simdi amman sabahlar olmicak :P[signature][hline]Silence in the studio! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arcadium Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Bilgisayar la uğraşan (sanal ortam insanları)kişilerin real (gerçek) dünyaya cıktıkların bir afallama görüyoruz örneğin : bir oyun oynuyorsanız ve bu oyunu hayatınızdan cok vakit veriyorsanız dışarı cıktıgınızda bir bakımdan insanları oyundaki karakter olarak görebilirsiniz veya chatte konusurken küfür , agrasif davranışlarınızı ailenize de yansıtabilirsiniz bunun sebebleri : chat ortamındakli insanları görmediğiniz veya tanımadığınızdan dolayı küfür veya herhangi bir pislik yapabilirsiniz fakat alışkanlık haline getirip gerçek dünyayı da chat ortamına döndürüyorsanız hemen pskolog'a başvurmanızı öneririm bu durumu bende 3 sene evel yaşadım 1 ay pskolog'a gittim ve hic bir sorun kalmadı pskolog ne yapıyor ? pskolog da bir insan karsınıza gecip konusuyor fakat pskologun verdigi bir takım ilaclar var bu ilaclari duzenli kullanırsanız düzelirsiniz tamamen psikolojik denillebilir aslında.[signature][hline][b]Herzaman Sizlerle Daha İleriye Arcadium U.O Msn:[email protected][b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Arcadium bir sey anlamadin dimi hatta hatta ilk mesaji dahi okumadin dimi[signature][hline]Silence in the studio! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arcadium Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 okudum fakat ben detayli olarak anlatim yapmak istedim örnek verdim pskolojik etkiledigini belirttim.[signature][hline][b]Herzaman Sizlerle Daha İleriye Arcadium U.O Msn:[email protected][b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 o zaman yazilan yorumlarin hepsini birdaha oku dikkat et ne demek istemis adam ve geyik yapanlar disinda gercekte ne denmis (ne hosturki artik pati de ilk mesaj atanlar hep geyik yapmak isteyen bos mesaj atan ve yeni topic acilmasini bkleyen mesaj kasicilar, lay lay lom) bilgisayar oynamanin insan ustundeki psikolojik etkisi degil bilgisayar bilimi ilie psikoloji biliminin beraber kullanilabilmesi, psikolojinin bilgisayar bilimini gelistirmedeki etkileri tartisiliyor cunku[signature][hline]Silence in the studio! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 scientific study of processing information and manipulations of data(computer science) scientific study of behaviour and mental process(psychology) Belki biraz daha yardımcı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Neural networksle ilgili bilgilendirebilir misiniz? Fuzzy logic gibi kullandığınız terimler hakkında fazla birşey bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar