kozalak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Kişisele mi açsam buraya mı açsam bilemedim. istenirse kişisele gönderilebilir. sorum şu: yalnız yaşıyorum ve yemek yapmayı pek bilmiyorum, bilsem de yapmak istemiyorum uzun uzun. dışardan yeme seçeneğini kullanıyorum genellikle. yalnız farkettimki biraz kilo almışım. o yüzden dışardan (sipariş ya da hazır yemekler) beslenirken kilo almamak adına sağlıklı ve hafif olarak neler önerirsiniz? bir de ek olarak şunu sorayım: alkol tüketimi kilo alımını ne kadar etkiler?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 cevap : buharda pişir. bu iş için özel tencereler falan var tabi bulabiliyosan al da ben evde şöyle yapıyorum; metal makarna süzgecini evdeki en büyük tencerenin üzerine koyuyorum. tencereye 3 - 4 bardak falan su koyuyosun, süzgeci koyuyosun üstüne. sonra julyen doğranmış havuç kabak vs. ve brokoli falan istiyosan koyuyosun içine süzgeçin. göğüs tavuk falan da ekleyebilirsin istersen, hafif zeytinyağı+ sbaharatlı salça falan gibi bişeyde marinlersen, hadi marinlemeye üşendin bulasan da olur, muhteşem oluyo valla. bu şekilde pirinç falan da pişirebilirsin teorik olarak da denemedim, bi ara bakmak lazım =)
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 mikrodalga poşetleri var, brokoliyi vs atıyon içine veriyon mikrodalgaya. o da aynı şey oluyo mu?
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 "Tatar Ramazan" said: Alkol kilo aldırır abi biliyorum aldırdığını da ne kadar aldırır. misal bi tane 50lik birada 300 kalori vardı diye hatırlıyorum.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 acayip üşengeç biriysen, hazır yıkanmış poşette salata, sebze satıyor bazı büyük marketler. onlardan al üstüne ton balığı koy ye ya da 5 saniye et pişir, ya da peynir koy onlarla ye. ya da dendiği gibi buharda sebzeleri pişir. ev yemeği yapamıyorsan en iyisi çiğ sebze sanırım
Lord_Argos Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 http://forum.paticik.com/read.php?25,6089972,page=1
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 abi o linkteki yemek tarifi bana fazla ya, üşengecim yani o kadar. ama bu gidişle o üşengeçliği atıp böyle şeyler yapmaya başlıycam. büyük marketlerde satılan o salatalar gereğinden fazla pahalı gelmişti bi ara bana.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 evet normaline göre pahalı. salataları yıkamaya üşenmiyorsan tabi normal alman daha iyi
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 sebze temizleme işi (fasulye falan hariç) başta zor gelse de bikaç kere yapınca hiç farkına varmadan bile bitirebileceğin bi iş haline geliyo ya. üşenicek bişey yok. 2 kilo sebze alacağın parayla 150 gram doğranmış ayıklanmış sebze alınmaz sürekli olarak.
throine Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Kalori hesabı yap. İhtiyacından fazla kalori aldığın için kilo alıyorsun. Buharda da pişirsen çiğ de yesen gidip oturup 2 tabak pilav, makarna tavuk, dilim dilim ekmek yiyorsan yine kilo alırsın. ihtiyacından fazla kalori almamaya bak.
odchu Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Mr_Hand said: cevap : buharda pişir. bu iş için özel tencereler falan var tabi bulabiliyosan al da ben evde şöyle yapıyorum; metal makarna süzgecini evdeki en büyük tencerenin üzerine koyuyorum. tencereye 3 - 4 bardak falan su koyuyosun, süzgeci koyuyosun üstüne. sonra julyen doğranmış havuç kabak vs. ve brokoli falan istiyosan koyuyosun içine süzgeçin. göğüs tavuk falan da ekleyebilirsin istersen, hafif zeytinyağı+ sbaharatlı salça falan gibi bişeyde marinlersen, hadi marinlemeye üşendin bulasan da olur, muhteşem oluyo valla. bu şekilde pirinç falan da pişirebilirsin teorik olarak da denemedim, bi ara bakmak lazım =) bu sekilde kac dakikada pisiyor?
Öne çıkan mesajlar