Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hafif Beslenme Önerileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kişisele mi açsam buraya mı açsam bilemedim. istenirse kişisele gönderilebilir.

sorum şu:
yalnız yaşıyorum ve yemek yapmayı pek bilmiyorum, bilsem de yapmak istemiyorum uzun uzun.
dışardan yeme seçeneğini kullanıyorum genellikle. yalnız farkettimki biraz kilo almışım.

o yüzden dışardan (sipariş ya da hazır yemekler) beslenirken kilo almamak adına sağlıklı ve hafif olarak neler önerirsiniz?

bir de ek olarak şunu sorayım: alkol tüketimi kilo alımını ne kadar etkiler?
Mesaj tarihi:
cevap : buharda pişir.

bu iş için özel tencereler falan var tabi bulabiliyosan al da ben evde şöyle yapıyorum; metal makarna süzgecini evdeki en büyük tencerenin üzerine koyuyorum. tencereye 3 - 4 bardak falan su koyuyosun, süzgeci koyuyosun üstüne. sonra julyen doğranmış havuç kabak vs. ve brokoli falan istiyosan koyuyosun içine süzgeçin. göğüs tavuk falan da ekleyebilirsin istersen, hafif zeytinyağı+ sbaharatlı salça falan gibi bişeyde marinlersen, hadi marinlemeye üşendin bulasan da olur, muhteşem oluyo valla.

bu şekilde pirinç falan da pişirebilirsin teorik olarak da denemedim, bi ara bakmak lazım =)
Mesaj tarihi:
"Tatar Ramazan" said:

Alkol kilo aldırır

abi biliyorum aldırdığını da ne kadar aldırır.
misal bi tane 50lik birada 300 kalori vardı diye hatırlıyorum.
Mesaj tarihi:
acayip üşengeç biriysen, hazır yıkanmış poşette salata, sebze satıyor bazı büyük marketler. onlardan al üstüne ton balığı koy ye ya da 5 saniye et pişir, ya da peynir koy onlarla ye. ya da dendiği gibi buharda sebzeleri pişir.

ev yemeği yapamıyorsan en iyisi çiğ sebze sanırım
Mesaj tarihi:
abi o linkteki yemek tarifi bana fazla ya, üşengecim yani o kadar. ama bu gidişle o üşengeçliği atıp böyle şeyler yapmaya başlıycam.

büyük marketlerde satılan o salatalar gereğinden fazla pahalı gelmişti bi ara bana.
Mesaj tarihi:
sebze temizleme işi (fasulye falan hariç) başta zor gelse de bikaç kere yapınca hiç farkına varmadan bile bitirebileceğin bi iş haline geliyo ya. üşenicek bişey yok. 2 kilo sebze alacağın parayla 150 gram doğranmış ayıklanmış sebze alınmaz sürekli olarak.
Mesaj tarihi:
Kalori hesabı yap. İhtiyacından fazla kalori aldığın için kilo alıyorsun.

Buharda da pişirsen çiğ de yesen gidip oturup 2 tabak pilav, makarna tavuk, dilim dilim ekmek yiyorsan yine kilo alırsın.

ihtiyacından fazla kalori almamaya bak.
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

cevap : buharda pişir.

bu iş için özel tencereler falan var tabi bulabiliyosan al da ben evde şöyle yapıyorum; metal makarna süzgecini evdeki en büyük tencerenin üzerine koyuyorum. tencereye 3 - 4 bardak falan su koyuyosun, süzgeci koyuyosun üstüne. sonra julyen doğranmış havuç kabak vs. ve brokoli falan istiyosan koyuyosun içine süzgeçin. göğüs tavuk falan da ekleyebilirsin istersen, hafif zeytinyağı+ sbaharatlı salça falan gibi bişeyde marinlersen, hadi marinlemeye üşendin bulasan da olur, muhteşem oluyo valla.

bu şekilde pirinç falan da pişirebilirsin teorik olarak da denemedim, bi ara bakmak lazım =)

bu sekilde kac dakikada pisiyor?
  • Yeni Oluştur...