Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövme yaptirma hakkinda

-ryan-

Öne çıkan mesajlar

said:
-ryan-, 14 Ekim 2004 14:17 tarihinde demiş ki:
Ilk olarak edibayat dersinde sanirim eksiklikler var. Ozel isimdir yazdigin. Ataturk ingilizcede Ataturc olarak gecmiyor sa Muhammed ismi de Turkce'de Muhammet olarak gecmez.

Dini konuları karıştırmadan, Türkçeyle ilgili yazına cevap veriyorum, diğerlerine asla cevap vermeyeceğim.

Avrupa'ya bir bak, Christ adı ne kadar farklı şekillerse, r siz yazanı var, K ile yazanı var. Aynı şekilde. Muhammed adı arapçadır, evrenseldir. Her toplum (müslüman kesimi tabiki) bu ismi kullanmak ister. Bu zamanla toplumun diline uygun hale gelir dilin gereği olarak, zaten dil sürekli değişir, eğer böyle olmasaydı bugün hala Göktürk Kitabelerindeki gibi konuşurduk.

Ha son olarak, Eğer İngiltere'de insanlar gerçekten çocuklarının adını Ataturk koysalardı ve bu olayın üzerinden uzun bir müddet geçseydi, dediğin şekilde değişimler olurdu, olmak zorunda.

Bu konuda bana karşı birşey iddia etmeyin.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sn Kalhie sözünüz kime bir belirtir iseniz memnun olucağım..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

Olay orjinalliği koruma isteğidir, mesela Christ bizde İsa dır, çünkü Türkçe müslümanlığın etkisi altındadır. Eğer hristiyan olsaydık Christ değişir Kris olurdu belki. 3 tane mesajda açıkladım artık nasıl oluyor da anlayamıyorsun aklım almıyor.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 14 Ekim 2004 14:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası Turkıye ye geldıgım gunden berı hep bir din kavgasıdır surup gidiyor.Hele ki öyle bağnaz anlatımlarla süsleniyor ki bu insanın inanası gelmiyor şöyle dursun karşısındakini boğasım geliyor..
Neyse uzatmıyalım..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kalhiae, 14 Ekim 2004 14:21 tarihinde demiş ki:
Yıkıldım.

Vah Vah pek uzuldum...

Bu arada bu tartismadan bi b.k cikmayacagini he zaman farkedeceksiniz acaba

Alttaki imzaya dogru alayim sizi...[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cico, 12 Ekim 2004 17:15 tarihinde demiş ki:
Benım bıldıgım dovme yapınca derının ustundekı gozenekler kapanıyo ve o bolgeye su gelmıyo gıbı bısey ondanda abdest tam alınmıs sayılmıyo Ben bole duymustum yanı

gözenekler kapanırsa hava nasıl alıo deri çürümez mi? + hava almayan yerden sivilce falan nası çkıo?
isteyen yaptırır kardeşim ben yaptırıcam mesela günahsa hesabını da vericem ama saçma gelir günahsa yani...sonuçta yargılamanın kısaslarını bilmiorum adamın heryeri dövme olur inançlıdır kötülük yapmamıştır ötesi başını kapar her işi koyar yargısı allaha kalmış..[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...
Alexi_Septimus,23 Ağustos 2004 18:23 tarihinde Mavi'ye demiş ki:
Kuzucum, "My way or the highway..." diyeceksin.
Bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada doğru diyo, askerlikten önce yaptırma benceç[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...