Archangel_ Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 selam; ramlerin yanlış slotlarda olmasından kaynaklı ara ara gerçekleşen bi kitlenme sorunum vardı, slotları kontrol edince 4 ram slotundan ddr3_1 slotunun çalışmadığını farkettim :/ şu an ddr3_2 ve ddr_3 e takılı kullanıyorum ama anakartın kitapçığında dual kullanım için 1-4 veya 1-2 kullan diyor. tam da ram almayı kafama koymuştum (bkz; http://forum.paticik.com/read.php?6,6074376,page=1 aşağılarda postlarım), şimdi anakartı da mı değiştirmek lazım :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Dual kullanma sende noolcakki, biraz performans farkı olacak diye yeni anakart mı alacan boşver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 1-4, 1-2 degildir o , 1-4 , 2-3 gibi bisey olmali. tekrar bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 dual için 1-4 ya da 1-2 diyor. anakart gigabyte ga-ex58-ud3r edit:konu açmamdan bu mesaja kadar da 2 kez kitlendi :S ama anlamadığım bu gün soketleri test edene kadar 1 senedir falan böyle kullanıyordum, çok nadir kitleniyordu. soketleri denediğimden beri sık kitleniyor.pofff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 hem up. hem de, internetteyken 5-10 dk da bir kitlenirken, oyun oynarken 2 saat kadar sorunsuz gta4 oynadım :S noluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 1-3 2-4 diye gider dual slotlar ( typo hatası falan olabilir okuduğun ) 2 farklı renk olması lazım aynı renklere takıcaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 sitesinden ingilizce kullanma kılavuzuna da baktım; Dua l Channe l - - 1. Dual Channel mode cannot be enabled if only one DDR3 memory module is installed. 2. When enabling Dual Channel mode with two modules, it is recommended that memory of the same capacity, brand, speed, and chips be used. When enabling Dual Channel mode with two memory modules, be sure to install them in the DDR3_1 and DDR3_4 or DDR3_1 and DDR3_2 sockets. slotlardan sadece ddr3-3 slotu farklı renk, diğer 3 ü ayrı renk. şu an 1 ve 4 e taktım, directx tanı aracında 4gb ram görüyor, bilgisayar özelliklerinde aynen; 4.00GB(kullanılabilir miktar:2,00GB ) yazıyor :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.machinelead.com/uploads/imgproducts/1262919801.jpg&imgrefurl=http://www.machinelead.com/product/GIGABYTE-GA-EX58-UD3R-812.com&h=421&w=500&sz=64&tbnid=oTAyI24W8SMNJM:&tbnh=96&tbnw=114&prev=/search%3Fq%3Dgigabyte%2Bga-ex58-ud3r%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=gigabyte+ga-ex58-ud3r&docid=pQa6jNMKMWb85M&sa=X&ei=0UUIT9yWHKz64QSSqMWNCA&ved=0CEMQ9QEwBQ&dur=525 anakart bu işte, ram slotları da yukarından aşağı doğru; 1-3-2-4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 hımm bende baktım manuel e de hem dual hem 3way yapıcaz diye saçmalamışlar resmen bi daha baktım da 3 ram kanalın var ram kanalların slot 1 slot 2-3 slot 4 mantık olarak slot 1 in bozuksa 2-4 yada 3-4 takarsan dual çalışması lazım, bir tek 2-3 takarsan sapıtır gibi görünüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 bu kullanılabilir miktar geyiği falan neden olabilir peki? şu an 4GB gördüğüne göre 1.slot da çalışıyor. ama dual değil, sırf 1. slota ram takınca bilgisayar açılmıyor :S yetkili, bilgili bi arkadaş el atsın çok rica ediyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Archangel_ said: şu an ddr3_2 ve ddr_3 e takılı kullanıyorum 2-3 desteklemiyor dediğim gibi 2-4 3-4 dene manuel de de 2-3 slotlar birbirini desteklemez gibi bişi yazıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 2-4 bi deniyorum bakalım şu an, sorunsuz çalışır umarım.çok teşekkürler. manuelde dikkatimi çekmemişti 2-3 çakışır gibi bi şey.ya da anlayamayacağım yollardan anlatmışlar, cahilim bu konularda biraz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar