Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ultra - ileri düzey Photoshop sorusu : Select by focus?!


Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

Bunun bi yöntemi var mı ya? Lab color ile lightness sharpen + contrast / levels vs. falan deniyorum da yok, sağlıklı olmuyo. Uğraitığım fotoğrafta odaklanılmış alan keskin, gerisi bayağı bi bulanık (50 mm prime lens ehehe).

İlla seçmek için doğru düzgün bi yöntem vardır herlade? Postprocessing gurusu var mı? :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

imajin tipine icerigine gore degisir yaw..

amma velakin;

Z-Depth kanal bilgisi + destek plugin olmadan cok zor. El isciligine bakar...

ele kuvvet.

daha fazla bilgi icin imaji gormem gerekiyor...hakkaten neden koymadin ki buraya ufak versyonu? teknik soru sorduguna gore dogumgunu fotografi olmadigini dusunuyorum? B)-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya fotoğraf seradaki dalında domates salkımı. telif melif falan nedeniynen paylaşamam, ama şöyle diyeyim 5 domates var salkımda üstteki 4ü kırmızı, en alttaki henüz yeşil, dal falan da haliyle yeşil. arkaplanda benzer şekilde bi sürü domates salkımı var ama hepsi bulanmış durumda, odak karenin ortasında ve %70'ini kaplayan bahsettiğim salkımda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok z_depthi amele usulu yapilabilir cinstenmi diye sorduydum fotografi, ama cok fena out of focus dusuk diyfram da kan alir adamdan eheuh..

Valla kolay gelsin, yesile yesil pisti olmus durumda zor is..hani gene amele usulu komple sapi ile yesilleri kirmizi yaptigin bir layerdan featherli brushla sile sile yedire yedire cakilir belki..bilemeeedim :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...