Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

saçma sapan bir bilgisayar kitlenme problemi

Lorrotar

Öne çıkan mesajlar

biraz wall of text olucak ama o kadar ilginç ki allahın belası problem çözemedim,araştırdım,sordum,çözebilen de bulamadım.yardım lütfen.olay şu ;

bilgisayarımı açıyorum.starcraft oynicam sc2 yi açıyorum.giriyorum oyuna 3 dakka 5 dakika oynuyorum tak kitleniyor makine.ondan sonra restart atiyorum makineye.bilgisayar çalışıyor elektrik falan var ama ekran siyah.bios filan gelmiyor ekrana.bazen anakart logosu geliyor orda kitleniyor.bazen scan devices kısmında kitleniyor falan.bi 20 dakika falan sürekli reset atmak veya kapatıp beklemek gerekiyor tamamen geçmesi için.şanslıysam 10 dk.herneyse.açıyorum tekrar bilgisayarı.yine sc2 oynicam.açıyorum oyunu,giriyorum oyuna.bu sefer saatlerce oyna günlerce açık kalsın bilgisayar istersen 20 saat oyna tık yok.ne bir kitlenme ne bir kasma hiçbir şey.kapatıyorum makineyi sabah kalkıyorum yine aynı problem.makine bi kere düzeldikten sonra tekrar kapatıp açana kadar kitlenmiyor genelde.problem de bu şimdi.sürekli olan bir şey olsa problemi çözebilicem belki ama bir var bir yok.bilgisayarı ilk topladığım zamanlarda yoktu bu arada bu problem,sonradan başladı.

sorunla ilgili bildiğim tek şey var ısınmadan dolayı olmadığı.

bir sürü şey baktım bir sürü kişiye sordum kimisi ramden dedi,kimisi PSU,kimisi ekran kartı,kimisi anakart,kimisi hdd.ramleri tak çıkar tek tek dene her slotta vs denedim hiçbir değişiklik olmadı.diğer parçaları deniyecek başka bi makine veya masaüstü kullanan tanıdıgım yok civarda.bi arkadaşım anakart-ekran kartı uyuşmazlığı tarzı bişeyden bahsetti voltajla ilgili aynı problem ona da olmuş ama madem o tip bir şey niye sürekli olmadı bu da yeni yeni başladı?zamanla ortaya çıkması ve random olması PSU dan şüphelendiriyor beni ama anakartım falan da içler acısı durumda aslında.

sistem özellikleri ;

ZOTAC gtx 460 AMP ekran kartı
kingston hyperspeed genesis 1333mhz 2x2 ram
asus p8h67 anakart
highpower 600w psu
i5 2500 islemci

driverlar tamamen up-to-date.format atmisligim da var makineye yazilimsal oldugunu da pek sanmiyorum.

yardım edin lütfen kafayi siyiricam ya bu kadar random boktan bi problem olamaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

abi biraz daha açar mısın durum nedir kafam basıcağı şekilde.kısadevre filan ne alaka?madem o tip bişi niye düzenli olmuyor?kısadevre olmasının olayı nedir bios niye gelmez kısadevre yapınca ne biliyim.anakart makineyi kurdugumdan beri aynı duruyor aslında,temizlerken aldığı sarsıntı sonucu cok hafif oynadıysa bilmiyorum ama nolucak ki yani cidden biyere değince?açar bakarım birazdan gerekirse söküp tekrar oturturum da ne gibi bi fayda sağlama ihtimali var bu kadar uğraşın bana bilmem lazım =p
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar yardımlarınız için minnettarım ancak 3 şeyi açıklığa kavuşturmanız lazım benım ıcın.

1- anakart kendi kendine nasıl statik elektrik toplar durduk yere?sürtünmeden dolayı olan bişi değil mi statik elektrik?

2-hadi topluyomus bi sekilde statik elektrik,anakartın hiçbir yeri kasaya temas etmiyor ayrıca kasa komple boyalı,nasıl sıçrama yapıyor bu elektrik?

3- statik elektriği kasadan nasıl alıcam power supply a tornavida soksam fisleri cekip olur mu?statik elektrik toplanmasını nasıl engelleyebilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...