Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Ardeth said: Chaotic said: teşbihte hata olmaz ama evet 3km/dk hızla koşarken 2km/dk hızla koştuğumdan farklı bir insan oluyorum vücudumda bir sürü yeni hücre oluşmuş, bir sürü başka hücre ölmüş, çeşitli manyetik alanlara, ışınlara maruz kalmış oluyorum yani farklı bir insan oluyorum. mikro düzeyde herşey değişikliğe uğrar iken bir protonun, nötronun, elektronun, fotonun diğeri ile tıpatıp aynı olabilmesi nasıl mümkün olabiliyor onu sormak istedim esasen. yoksa bu bir kabul de buna göre mi hareket ediyoruz? ama bir foton daha hızlı gittiği zaman onu belirleyen özellikler yani kütle, yük, parity ve spini değişmiyor. Kütle sıfır, yük sıfır, spin 1/2. Her zaman bir boson olarak kalıyor. neden değişmiyor dersen de bir parçacığın durup dururken (yani başka bir madde ile etkileşime geçemden) yükünün, spinin değişmesi fiziğin temelinde yatan korunum yasalarına aykırı. bu yasalar kısmen matematiksel kısman deneysel olarak kurulmuş yasalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 kismen deneysel, kismen matematiksel, tumden uydurulmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 beğenmiyosan yapma arkadaşım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar