pelout Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 ben profesyonel slr makine almak istiyorum fakat tam neler ne alacağımı bilemiyorum.bana uygun fiyatlı birkaç model yazabilir misiniz?gerçi profesyonel makinalar biraz pahalı oluyor. (bu arada bilmeyenler için slr bildiğin fotoğraf makinası demek dijital değil yani :))[signature][hline]It Is A Good Day To Die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 slr de var digital slr de var digital almıcaksan nikon al slr makinelerde zaten daima önde nekadar par aayırabilecegini bilmiyorum zaten belirtmemişsin modelleri bellidir satan magazalara gidip araştır ist de oturuyorsan sirkecide bi gez dolaş hepsinden fiyat al[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 sana bi sinar verelim yav ya da hasselblad verelim :)[signature][hline]hasretinden prangalar eskittim.. çiptek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 bende nikon tavsiye ediyorum..[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator | Xear | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pelout Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 yok dijital-slr değil sadece slr alacağım.400-500 milyon ayırabilirim.az mı?[signature][hline]It Is A Good Day To Die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 kaç megapixel düşünüyorsun?[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator | Xear | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pelout Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 1/2000 veya daha üstü[signature][hline]It Is A Good Day To Die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Minolta DYNAX 303si gövde [DYNAX303] Tam otomatik Yüksek hızda otomatik netleme 1 CCD sensör 2 segment poz ölçümü Enstantane 1/2000 arası Poz Ölçümü EV 1-18 arası LCD gösterge panosu Panoramik çekim TTL flaş kontrolü Kırmızı göz azaltıcı flaş Otomatik DX kod okuyucu 25-5000 ISO Objektif ve aksesuar fiyata dahil değildir fiyatı 165 EURO + % 18 kdv ------- NİKON F75 D / 28 -100 VE 70 -300 LENSLE SÜPER SET [F75QD] Pozlama modları: Otomatik, değişken program( portre,manzara,yakın çekim,hareketli,gece portresi) P,S,A,M Oto fokus: Nikon multi - Cam900 otofoküs modülü Lens servo AF: Auto - Servo AF: kamera otomatik olarak tek Servo AF veya veya devaamlı Servo AF arasında konunun durumuna bağlı olarak seçim yapar M: manuel fokus Fokus alanı: 5 fokus alanından biri seçilebilir Fokus alan modları: AF fokus modu: Dinamik AF modu( En yakın obje öncelikli, merkezdeki obje öncelikli ve manuel fokus modu: Merkez ağırlıklı ölçüm ve tek alan modu Ölçüm sistemi: TTL tam diyafram pozlama ölçüm sistemi Pozlama müdahelesi: Pozlamaya +-3 menzilinde, 1/2 stopluk adımlarla Perde hızı: otomatik,portre,manzara,yakın plan, hareketli, gece portresi P,A otomatik olarak 30 ile 1 / 2000 saniye arasında Dahili flaş Self timer: Elektronik kontrollü, 10 sn. süreli Film ilerletme: Devamlı çekimde 1.5 kare / sn hız ile çekim yapar. Tek kare çekim veya devamlı çekim yapabilir. 28 - 100 f / 3.5 - 5.6 G lens ve 70 - 300 f / 4 - 5.6 G lens fiyata dahildir 615 USD + % 18 kdv [signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator | Xear | [Bu mesaj sheref tarafından 10 Ekim 2004 19:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pelout Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Minolta DYNAX 303 ideal duruyor.diğeri çok güzel ama çok pahalı neredeyse 1 milyar[signature][hline]It Is A Good Day To Die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 minoltanın pek çok slr makinesi var en ucuzu oydu istersen biraz daha araştır... birde geçenlerde nixonun bir slrsi çıkmıştı o aşmış bişiydi 1000$dı fiyatı ama boru değil 7mp bi makineydi :D diğer özelliklerini de sen tahmin et :D[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator | Xear | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pelout Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 buda olabilir aslında Minolta DYNAX 5 gövde Tarihli [DYNAX5 QD] 5 program entegreli 8 CCD sensör Enstantane 1/4000 14 segment (AF) EV - 1 18 Dahili flaş Yüksek obtüratör hızında 3 kare 14 segment poz ölçümü Pozlama aralığı +-3EV Tarihli Objektif ve aksesuar fiyata dahil değildir.[signature][hline]It Is A Good Day To Die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pelout Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 fiyatı 337 EURO[signature][hline]It Is A Good Day To Die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 ya tabi bide ne sebeple kullanacağın çok önemli[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator | Xear | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 said: sheref, 10 Ekim 2004 18:56 tarihinde demiş ki: kaç megapixel düşünüyorsun? said: pelout, 10 Ekim 2004 18:54 tarihinde demiş ki: yok dijital-slr değil sadece slr alacağım.400-500 milyon ayırabilirim.az mı? analog slr lerde megapixel ?[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 [spo1=Megapixel nedir? basitce...]1 milyon piksellik bir ccd çözünürlüğünü ifade eder. 1 megapixel lik bir kamera genelde 1280x960, 2 megapixel lik bir kamera genelde 1600x1200, 3 megapixel lik bir kamera genelde 2048x1536 çözünürlüğündedir. başka bir ifade ile 3.34 megapixel bir kamera 3.34 milyon piksellik bir kamerayı ifade etmektedir.[/spo] megapixel vardır tabiki...[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator | Xear | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 sheref mp nin ne oldugunu biliyorum merak etme :) digital makineler de mp soylenir analog makinelerde slr yoktur lens in detayları on plana cıkar analoglarda mp olayını etkileyen lens ve kullandıgın filmin kalitesi ve tabi iso degeride etkin sen analog slr makine önerirken 8mp miş 6mp miş diye eklersen olmaz digital slr makine alıyorsa ozm soylenir tabi ama arkadaşın sordugu mekanik olanlar[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 said: digital makineler de mp soylenir analog makinelerde slr yoktur lens in detayları on plana cıkar analoglarda mp olayını etkileyen lens ve kullandıgın filmin kalitesi ve tabi iso degeride etkin ehe bi sacmalik var bu metinde :) simdi oncelikle, slr makina nedir, kompakt makina nedir, bunu anlatiyim; kompakt makina, bildiginiz, iste basinca ceken, bi ayari olmayan (bazen film asa ayari olur ustunde) makinedir. ugrastirmaz, ayri bi lensten gorursunuz cekeceginiz seyi. slr makina'da, vizor ayri bi lense bagli degildir. objektifin arkasinda, 45 derece yapan hareketli bi ayna vardir, normalde asagidadir. objektiften gecen goruntu, bu ayna yardimiyla, film duzlemine degil, yukarida, vizorun oldugu yere duser. vizorden baktiginizda filmin uzerne ne dusecegini gorursunuz, ne objektif kullanirsaniz kullanin, gordugunuz ayri bi mercekten degil, objektiften gelen goruntudur. siz cektiginiz zaman fotografi, bu ayna yukari kalkar, filmin onundeki perde acilir, belli bir sure acik kalir ve kapanir. tabi ki, slr makinalarda ayar yapilabiliyor, enstantene (perdenin ne kadar acik kalacagi), diyafram ayari. pozometre icin asa ayari. simdi bi de digital makine ile manual makineyi anlatmak lazim bu yukardaki metnine gore :p manual makine nedir; kaset film alirsiniz, 35mm dir genelde aldiginiz film, takarsiniz, cekersiniz, kimyasaldir, bittikten sonra kimyasal islemden gecer, negatif[siyahbeyaz ya da normal negatif renkli] ya da pozitif[dia] olur. negatifse, bunu karta basarak pozitif yaparsiniz. Cektiginiz fotonun kalitesi, makineyle degil, kullandiginiz filmin isiga duyarliligiyla ilgilidir; 50 ASAlik bir filmde, 400 ASAlik bir filme gore cook cok daha kaliteli [cok daha fazla buyutulebilen] foto cekebilirsiniz, ama filmin yeterince etkilenebilmesi icin daha fazla isiga ihtiyaci vardir [daha uzun pozlama suresi (enstantene), ya da daha buyuk diyafram]. 400 ASAlik filmin goruntusu, bi 50 asalik filme gore daha kalitesizdir, ama isiga karsi daha hassastir, 50 asalik filme gore cok daha kisa pozlayabilirsiniz, ayni etkiyi elde etmek icin. digital makine nedir bi de bu var. digital makinede film yerine ccd/cmos sensor vardir. cektiginiz fotografin kalitesini, bu sensorun hassasiyeti belirler, iste megapixel budur, analog makinede megapixel diye bisi yoktur canon eos 300 oneririm ben, daha yeni basliyorsan isini gorecek bir makina.[signature][hline]wastiee | PHPNotepad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 metinde saçmalık yok sadece özet var wastie cim analog makineler de mp soylenmez dedigim gibi lens+kullandıgın film+iso degeri çıktı aldıgında resmin büyüklügünü etkileyebilir ve bu oyle alıstıgımız gibi 4mp miş 8mp miş değil 50mp 64mp ve yukarı seviyelere cıkabilir ki şu dönemde analogların halan daha resim boyutu konusunda digital makinelere oranla onde olmasınında sebebi bu gordugun resmi aynen(gözünle gördügün gibi) algılayabilmesi ve kaliteli film seçimi+sağlam lens+düşük iso degeri ile cok daha büyük boyutta resim basılabilmesine olanak tanır. bu yüzden zaten mekanik pro slr makineler ile cekilmiş resimler devasa boyutta kayıpsız bir sekilde basılabilmektedir.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 said: DynamicK, 10 Ekim 2004 19:24 tarihinde demiş ki: said: sheref, 10 Ekim 2004 18:56 tarihinde demiş ki: kaç megapixel düşünüyorsun? said: pelout, 10 Ekim 2004 18:54 tarihinde demiş ki: yok dijital-slr değil sadece slr alacağım.400-500 milyon ayırabilirim.az mı? analog slr lerde megapixel ? ek olarak bu sorumun nedeni de analog makine derken mp den bahsetmenin komik olmasıydı (yani belirli bir mp degerinde çıktı alma diye bişi yok sabit değil değişkendir)[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 siz anaog diyince ne anlıyosunuz onu anlamadım arkadan film takacağını flan mı zannediyorsun bu makineye?[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator | Xear | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 ok dynamick, ben surdaki 'de'nin ayri yazilmasindan yanlis okudum sanirim said: digital makineler de mp soylenir yani, 'analoglarda soylenir, ayrica digitallerde de soylenir' dedin diye algiladim ben bunu :)[signature][hline]wastiee | PHPNotepad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 film vahiyle gelmedigine göre takıyosun biryerinden artık :) digital makineler hafıza kartına kayıt yapar analog makineler filme kayıt yapar[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 o zaman bende ki slr digital, ben analog diye almıştım... bir zamanlar bir grup arkadaş ile uzun mesafe resimleri çekerdik (sebebi sırdır) o zamanlarda direk Laptopa bağlardım makineyi çat koyduğum resim laptopa çıkardı oradan hızlı bir şekilde aktarım yapardık.. yani ben analaog olduğunu düşünüyordumda... bi araştırayım..[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator | Xear | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 ehe dijital oluyo iste o. slrdir yine, dijital slrdir ama. enstantene, diyafram vs ayarini yapabildigin.[signature][hline]wastiee | PHPNotepad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 laptop digital ortamdır digital ortama analog ortamdan bilgi aktarmak için 1 ler 0 lar birbirini agırlar olması gerek analog-digital çevirici takacaksın aktarıcaksın falan digital ortama kaydettigin birşeyi laptop a aktarırsın usb kablosu ile.. onun dısında mesela filme kaydettin diyelim eğer slr makinende film liyken birde ek olarak hafıza kartı var ise(varmı oyle bi seçenek suan bilgim yok gerçi ama mesela normal haraketli görüntü çeken kameralarda kaset dısında ek olarak birde hafıza kartı alanlar var onunla foto cekersen hafıza kartına kaydeder haraketli görüntüyüde kasede kaydeder bu yuzden fotoları usb kablosu ile pc ye aktarabilirsin) kameralarda vardı boyle ama foto makinelerinde varmıydı bilgim yok standartı belli aslında kompakt sınıf vardır analog digital analog slr digital slr slr pro digital olarak seçenekler var foto makinalarında slr pro digitaller zaten ucuk aletler kablosuz veri aktarımı fln[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar