Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ESL Türkiye Starcraft 2 bölümü yeniden yapılanıyor!

crasher

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar herkese merhabalar,

Birçoğunuzla SCTR GGCuP'ta tanışmıştık. Biraz kendimden detaylı bahsetmek istiyorum.

28 yaşındayım. Adım Zafer. IT sektöründe çalışıyorum ve 2000 senesinden beri e-sports alanında farklı faaliyetler gösteriyorum. İlk büyük organizasyon deneyimimi aşağıda bahsettiğim ESL üzerinden yürütülen Vestel Smart Call of Duty Cup ile Türkiye'de 2.lik kazanarak başladım. Daha sonra Avaturk, Siberlig, WCG (Starcraft 1'de Oyman'ın (Waradmiral) maçlarını yönetmiştim), ACON, CPL (Fatal1ty'nin maçlarını yönettim), mix.gen.tr gibi farklı alanlarda oyunculuk, organizatörlük ve hakemlik gibi deneyimler yaşadım. Yani kısacası bana "eski toprak" diyebilirsiniz :) Şu anda 8 yıldır üyesi olduğum ESL üzerinde Starcraft alanında faaliyet gösteriyorum.

Bildiğiniz gibi Avrupa'nın en büyük organizasyonu olan ESL Türkiye olarak farklı oyun alanlarında online/offline turnuvalar düzenliyor ve oyunculara farklı deneyimler sunuyoruz.

Bu kapsamda Starcraft II bölümümüzü güncelleme kararı aldık ve yakın zamanda çok farklı, baş döndürücü online/offline etkinliklerle tekrar karşınızda olacağız. Şu anda SC2 tarafında ben ve hepinizin yakından tanıdığı Sleeep bulunuyor. Plan ve projelerimiz üst düzeyde olduğu için bu noktada özellikle oyuncuların ilgisi çok önem kazanıyor.

Starcraft II bölümünde ESL bünyesinde görev almak isteyen çalışkan, hevesli, sürekli aktif olmak isteyen oyuncu ve organizasyonla ilgilenen/ilgilenmiş kişilerin başvurularını bekliyoruz. Benim profilim:

Starcraf II Oyun içi: Crasher.680
Web sitesi: http://www.esl.eu/tr
ESL Link: http://www.esl.eu/tr/player/crasher
Mail: [email protected]

Başvurmak isteyen arkadaşlar yukarıda verdiğim bilgiler doğrultusuna direkt bana veya Sleeep'e ulaşabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

2001 Princess otelde gerçekleşen WCG'deki siberlig hakemlerinden biriysen allah askina birak bu işleri de sc2'yi katletme.O yılda bw'de yapılan hayatımda gördüğüm en kötü turnuvayı yapanlardan biriysen alakan varsa o gün orda siberlig t-shirti giydiysen birak git gözünü sevim. Büyük organizasyonları katletme başarısına sahip ve oyuncu eleştirilerine karşı turnuva esnasında " beğenmiyorsanız katılmayın isterseniz eleriz problem değil" sözünü söyleyen bir gruptansın demektir.Oyuncuya saygı 0, oyun bilgisi 0 olarak inanilmaz büyük bir turnuvayı WCG'yi yönettiniz.(eğer o yıllarda görev aldıysan diyorum) Sonucunda bw de başarısı olmayan bir şampiyon ve korede 0a karşı lose alarak ülkemizi temsil eden birini gönderdiniz. ya eski siberligten damla harici 1 tane adam çıkmaz hepiniz aynısınız. Kendi forumlarnızda olumsuz yorum yapan olan oyuncuların mesajlarını silme, hatta banlama gibi olaylar ile kimliğini yeterince gösterdiniz. Forumdaki kurallardan dolayı sadece bırakın gidin diyebiliyorum. yoksa çok çok ağarıda söylenirdi sizlere(siberliğe). O grupla lahmacun turnuvası bile olacağına olmasın daha iyi.

WCG elemesini akmerkezin ortasında sponsorlarınızın reklamlarını yaparak(WCG sponsorları değil kendi sponsorlarınız) 300+ kişinin katılımı ile mikrofonlarla cagiri yaparak yaptınız, Ön kayıt kuralı olmasına rağmen annesiyle akmerkezde dolaşan 10 yaşındaki çocukları turnuva oyuncusu diye sokarak maçlar oynattınız (NFS WCG elemesi), Turnuva hakemi diye ayağında beyaz corabı ve sandaleti(yemin ederim doğru bu yemin ederim şaka gibi geliyordur okuyanlara.) olan bir adamı hakem yaptınız, üstüne adam sahsen benimle NFS'de bu araba ile yarışamazsın diyerek maçlarımı iptal etmeye ve beni elemeye felan kalkmıştı özberkle damlaya anlatınca kurtulmustuk da benden önceki herkesi tek bir araba olan sacma sapan Fiat punto mu neydi öyle bir arabayla yarıştırmıştı bir çok oyuncu bu sebebten elenmişti ya daha neler neler var. WCG Grand finalini ortaköyün bi köşesinde çadırda yaptınız içine o kadar az bilgisayar koymuştunuz ki NFS ve FIFA'cilar mac yapabilmek için counter maclarının bitmesini bekliyordu.

WCG 2.sine ve 3.süne ödüller dağıttınız ne alakaysa dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir şekilde 1.ye ödül vermediniz.Senin ödülün uçak biletin dediniz. Sanki kendileri karşılıyor ya.

Bu ülke için veya progaming için ne yaptınız ? Türkiye SAMSUNG'a giden oyuncuların siberlig şikayetleri ve siberliğin yaptıklarını belirten geniş bir rapor ve sunum ile yaptıklarınız Samsung'a anlatıldı. Samsung'ta bir daha türkiyede WCG yapmadı. Türkiye'den WCG'yi kaldırdınız. Helal olsun sizlere ama öyle demeyelim taptığınız CS için bir sürü offline ve online turnuva düzenlediniz.Geri kalan oyunların ne hali varsaya getirdiniz.

Saymakla bitmez sizin yaptıklarınız, yazmakla da anlatılmaz.

Tekrardan söylüyorum arkadasım, kimsin nesin bilemem ama bu sözlerimin hepsini onlardan biriysen 10'a katlayarak üstüne alınırsın, değilsen de umurunda olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili IntoTheRain arkadaşım,

esports dünyada ve Türkiye'de o zamanlar yeni yeni oturmaya başlamıştı. Takdir edersin ki, her turnuvanın ve event'in belirli zorlukları var. Siz bunları oyuncu olarak göremiyorsunuz ama arka tarafta dönen zilyon tane diyebileceğim sıkıntı var.

Öncelikle ben o tayfadan değildim. Ben sadece her zaman olduğum gibi işimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım.

Şu anda güzel bir konumda, büyük işler yapmayı planlıyoruz. Dediğin gibi işin ucunda Damla var. Birlikte birçok konuda fikir-alışverişi yapıyoruz ve ülkemizi en iyi şekilde nasıl ileri götürebiliriz gibi projeler planlıyoruz.

Sorularınız varsa her zaman her şekilde, her konumda tartışmaya ve cevaplamaya hazır olduğumu bilmenizi isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki köstek olmak degil. burdakiler zaten beni tanir. Ben dahil herkezin hayali sc2'nin gelismesi ne bileyim barcraftlar acilsin turnuvalar yapilsin, dünya capinda organizelere adam gönderelim vs. Surda yapilan kisisel yada community olsaydi. Ki olduda hersekilde destekte verilir. Ama Ben ESL adminiyim gel calis isini gücünü bir kenara birak yardim et sevgili ESL'e para kazandir dersen böyle konusurum. Burda istedigin afrikaya yardim kampanyasi degil. Adamlar bu islerden para kazaniyor reklami sponsoru aylik ücreti vs. Ha belki vardir issiz gücsüz bol zamani bol parasi olan adam gelir yardim eder.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

tabiki köstek olmak degil. burdakiler zaten beni tanir. Ben dahil herkezin hayali sc2'nin gelismesi ne bileyim barcraftlar acilsin turnuvalar yapilsin, dünya capinda organizelere adam gönderelim vs. Surda yapilan kisisel yada community olsaydi. Ki olduda hersekilde destekte verilir. Ama Ben ESL adminiyim gel calis isini gücünü bir kenara birak yardim et sevgili ESL'e para kazandir dersen böyle konusurum. Burda istedigin afrikaya yardim kampanyasi degil. Adamlar bu islerden para kazaniyor reklami sponsoru aylik ücreti vs. Ha belki vardir issiz gücsüz bol zamani bol parasi olan adam gelir yardim eder.

Ben ESL bünyesinde olmama rağmen bir beklentim ve gelirim yok? Herkesin amacı community'yi canlandırmak ve emin olun bunu yapma yolunda çok ciddi atılımlar yapıyorum/yapıyoruz.

Kimseye işini bırak gel demiyoruz. Şu an ESL'de aktif çalışan 2 kişi var. Ben sadece SC2 tarafından sorumluyum. Bu nedenle bana köstek değil, deneyimleri ve becerileri konusunda her alanda destek olabilecek arkadaşlar gerekiyor - ki zaten birçok arkadaşla görüşmeye başladık bile -
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle o tayfadan değilsen hiç boşuna yok o zamanlar durum farklıydı esports yeni gelişiyordu arkada zilyon tane sıkıntı vardı felan gibi yaklaşımlar gelme. Senin canın yanan haberin olsun ben daha o yazı gibi 10 tane daha yazı yazarım siberlig için. Maçlarını yönettiğim diye kendini tanıtırken bahsettiğin oyman(waradmiral) siberlig sitesi olan oynasana.com'da halen daha banlıdır. Neyse 2.mesajın o tayfadan değildim sözüne karşılık bu konuyu çok fazla uzatmanın anlamı yok.İşin ucunda damla varsa söyleyecek çok fazla bir şey de yok zaten. Kendisi oyuncularla bağlantısı olan ve her zaman bir şekilde oyuncuların gönlünü alabilen yardım eden, ettiren biridir.Bu sizin için bir + ancak. Sözüm burdan Damla'ya biliyorum okuyor o bu forumları.

DAMLA ARTIK ALLAH ASKİNA İSİ BİLEN İNSANLAR İLE BİR PROJEYE GİRİN. DAHA GECEN SEFERKİ ESL'nin İZLERİ SİLİNMEDEN O TURNUVA SİSTEMİNDEN KASTIM.(biliyorum tüm avrupa o sistemle sorunsuz yaptı ama burası türkiye ve siz türkiye adminlerisiniz bu göre yapın bazı şeyleri) TEKRARDAN AYNI SEYLERLE GELME.SU SC2'nin BASINA BİLEN BİR ADAM KOYUN TANIDIGIMIZ COMMİNİTY'nin TANIDIGI BİR ADAM KOYUN HERKES DESTEK CIKSIN SİZDE BİZDE MUTLU OLALIM.BÖYLE ADAM ÇOK VAR(Şekil A : PENTEGRAM) AMA BİRAZDA MALİYETİ VAR BUNA KATLANIN. CS'CİLERİ SC2'ye GÖNDERİYORSUN YAPMA GÖZÜNÜ SEVİM.

Diğer konu para olayına gelince Seele arkadaşımın bahsettiği.

Şimdi durum açık ESL tabi ki para alıcak babasının hayrına turnuva yapmıyor sonucta,kimsede çıkıp yok comminity gelişsin yok türkiyenin esportsu gelişsin bilmemne demesin acık acık konusulsun burda herkes kimse aptal yerine konmasın artık. ESL'ninde calistikları bir ofisleri ve katlandıkları bazı maliyetler var. Hee sen şimdi diyorsun bunlar bu kadar para kazanırken ben neden bedava'ya yapim di mi ? İşte burda babasının hayrına yapması gereken kişi sensin. ESL'nin anlayışı basit bu sadece ESL değil her şey için geçerli TR'de, Veririm boş bir adamımı SC2'nin başına o ilgilenir hee oyunu bilmiyor mu, Comminity onu, o comminity'i tanımıyor mu ? Problem yok acilir forumlara bir topic aranır 2-3 tane gönüllü genç progaming hevesi olan genç admin yapilir ESL'de göz boyanır şekil a : SLEEEP proje rahat rahat işler. Önemli olan katılım zaten turnuva nasil gidiyor neler oluyor cok problem değil katilim fazla oldukça problem yok.

ESL parayı, sende ESL sitesinde Premium bir hesap alırsın bir organizasyon daha biter.Hee bi de anahtarlık vardı galiba turush'a sormak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı arkadaşların belli ki geçmişte canı yanmış olacak ki, bu tür yazışmaları gayet normal karşılıyorum. Öncelikle karşınızdaki insanı tanımadan etmeden yorumlarınızı Türkçe'ye uygun ve belirli koşullarda tartışmaktan bile yoksunsunuz, önemi yok.

Biz ESL olarak yeni bir yapılandırma sürecindeyiz, özellikle de starcraft serisinde. Bunu elimizden geldiğince en iyi şekilde yapmaya, uğraşmaya ve ileriye götürmeye çalışacağız. Hatalarımız, sıkıntılarımız elbet olacaktır; bugün dünyaya baktığınızda bile pekçok turnuva ve organizasyonda sıkıntılar yaşanıyor.

Geçmiş geçmişte kaldı, kimseyi mutlu edemem; öyle bir lüksüm de yok. Yardımcı olmak, bu community'yi daha iyi yerlere getirmek isteyen arkadaş ve dostlarla her zaman fikir alışverişi ve iş yapmaya hazırım. Bugün SCTR'deki arkadaşlarla bile birçok fikir alışverişi yapıyoruz. Amatör ruhla çok güzel işler yapıyorlar, yapacaklar da.

Projeniz mi var? Takımınıza sponsor ya da yardımcı olmak, geliştirmek için fikir mi arıyorsunuz? Buyrun adresim, telefonum herşeyim ortada. Gelin konuşalım, en azından tanışmış ve birbirimizi daha iyi ifade etme fırsatımız olur.

Profesyonel, güvenilir, vizyon ve misyon sahibi olduğunuz sürece her zaman başarılı olursunuz.

Saygılar,
Zafer Yılmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı arkadaşların belli ki geçmişte canı yanmış olacak ki, bu tür yazışmaları gayet normal karşılıyorum. Öncelikle karşınızdaki insanı tanımadan etmeden yorumlarınızı Türkçe'ye uygun ve belirli koşullarda tartışmaktan bile yoksunsunuz, önemi yok.

Siz hiç değişmeyeceksiniz ya burası edebiyat forumu mu ? Herkesin anlayabileceği bir Türkçe ile yazı yazıyoruz burada. Burada yazı yazan bir çok kişi de Türkçe ile ilgili imla hatası veya yazım yanlışı gibi şeylere çok fazla dikkat etmiyor.Burada yazım yanlışlarına dikkat etmesi gereken kişiler sizlersiniz çünkü sizler tüzel kişiliksiniz bizlerin böyle bir zorunluluğu yok bunu bilin ya da öğrenin. Şimdi bunu bahane edip yok Türkçe'ye uygun ve belirli koşullardan tartışmaktan yoksunsunuz yok bunun bir önemi yok diyerek aynı şeyleri tekrar yapıyorsunuz.Yine oyuncuları piyon gibi görmeye her şeylerinden pay çıkartarak üstüne geliyorsunuz.Halen aynı kafa aynı mantık hiç bir değişiklik yok biraz daha zorlasan istemiyorsan gelme kardeşim yazacaksın şu foruma 10 sene geçmiş WCG 2001'den bu yana ama siz hala hiç değişmemişsiniz. Ayrıca en sonuna da önemi yok yazmışsınız o da ilginç ki madem önemi yoksa bunu belirtmeye neden gerek duydunuz ? Bence bu benim yazım yanlışlarımdan daha manidar bir durum. Bir de farkındaysan spesifik birini hedef alarak yazmadım, yazılarımda siz diye bahsettiğim SİBERLİG'ti onuda çok iyi tanıyorum zaten zamanında siberliğin üst düzey yöneticileri ile bira içip sohbetler ediyordum ben,asıl sen kiminle konuştuğunu bilmeden atıp tutma!

Biz ESL olarak yeni bir yapılandırma sürecindeyiz, özellikle de starcraft serisinde. Bunu elimizden geldiğince en iyi şekilde yapmaya, uğraşmaya ve ileriye götürmeye çalışacağız. Hatalarımız, sıkıntılarımız elbet olacaktır; bugün dünyaya baktığınızda bile pekçok turnuva ve organizasyonda sıkıntılar yaşanıyor.

Belli bir seviyeye kadar olan hatalarınız kimse tarafından eleştirilmez zaten ama siz yine gidipte hiç bir şeyden ders almayarak aynı hataları yaparsanız OLMAZ ki yine yapıyorsunuz ve yapacaksınız da çünkü hep kendi bildiğinizi okuyorsunuz ne sanıyorsunuz kendinizi hiç bir zaman anlamadım. Sizin gibiler yüzünden Damla gibiler her zaman farklı bir yerde işte aranızdaki fark bu bir gün de diyin ki "ya arkadaş tamam yaptık acemiydik amatördük çok sıkıntılı oldu bundan sonra daha iyisini yapmaya çalışacağız." ama yok...

Biz ESL olarak yeni bir yapılandırma sürecindeyiz, özellikle de starcraft serisinde.

Senle o yapılandırma süreci ne kadar sağlıklı olucak yazılarından anlaşılıyor zaten bir de özellikle de starcraft serisinde olucakmıssınız. Ee tabi normal SC2 çok tuttu mecburi olarak giriyorsunuz gidipte AGE OF EMPIRES yapıcak haliniz yok.

Geçmiş geçmişte kaldı, kimseyi mutlu edemem; öyle bir lüksüm de yok. Yardımcı olmak, bu community'yi daha iyi yerlere getirmek isteyen arkadaş ve dostlarla her zaman fikir alışverişi ve iş yapmaya hazırım. Bugün SCTR'deki arkadaşlarla [b]bile birçok fikir alışverişi yapıyoruz. Amatör ruhla çok güzel işler yapıyorlar, yapacaklar da.[/b]

Ya şu yazı dizisi hakkaten herşeyi açıklıyor.
Kimseyi mutlu edemem eyw onu anladık, Öyle bir lüksüm yok ne demek ya siz ne için turnuva yapiyorsunuz o zaman ? Oyuncuyu mutlu etmeyecekseniz tabi sizler için sponsorları mutlu etmek her zaman daha önemli para onlardan geliyor çünkü şu sözün herşeyi anlatıyor zaten.Bugün SCTR'deki arkadaşlarla bile Bile diyerek yine küçük görmüşsünüz zaten.

Yardımcı olmak, bu community'yi daha iyi yerlere getirmek isteyen arkadaş ve dostlarla her zaman fikir alışverişi ve iş yapmaya hazırım.

Ya biriniz farklı bir şey söylesin. İnsanlarda gerizekali ya inanıyor sanıyorsunuz bu laflara. Şu sözleri 10 sene önce de söylediniz comminity bırakmadınız ortada yok ettiniz. Hala söyleyebiliyorsunuz ya helal olsun ne diyim artık.Amatör ruhlu dediğiniz SCTR sizden 10 gömlek üstün zaten. Siz amatör ruhunuzla ve egoist tavırlarınızla bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz gidin biraz birşey öğrenin bu insanlardan onlarıda amatör ruhla bilmemneyle küçük görmeyin.

Projeniz mi var? Takımınıza sponsor ya da yardımcı olmak, geliştirmek için fikir mi arıyorsunuz? Buyrun adresim, telefonum herşeyim ortada. Gelin konuşalım, en azından tanışmış ve birbirimizi daha iyi ifade etme fırsatımız olur.

Sizlerin başı çektiği bir esports ortamında ne projesi ? Takımımızın bir sponsoru zaten var.Kendi başımıza hiç bir yardım olmadan edindiğimiz.Aman ne fikriniz ne yardımınız eyw biz almayalım onlardan, ya gerçi sırf göz boyamaya bunlar hakkaten yardım istesek umurunuzda olmaz.

Tavsiye'ye de bakınız :

Profesyonel, güvenilir, vizyon ve misyon sahibi olduğunuz sürece her zaman başarılı olursunuz.

Siz şunlardan hangisine sahipsiniz ya ?

Siz bu yazıları bundan 5 sene önce yazsaydınız da benim kadar eski olup o yılları o turnuvaları görmüş olanlar çullansaydı üstünüze o yıllarda yazamadınız hiç bir şey.Oyuncu eleştirelerini forumunuzdan SİLDİNİZ beğenmediklerinizi BANLADINIZ. Şimdi kalmamış bizim kadar eskisi, görmemiş insanlar sizin ne olduğunuzu, neler yaptıklarınızı çıkıp rahat rahat konuşuyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben konuyu daha fazla uzatıp, kavram karmaşaları yaşamak istemiyorum. Dediğim gibi geçmiş geçmişte kalmıştır ve benim yaşananlarla en ufak bir alakam yoktur.

Ben kendi ekibimle ve yardımcı olabilecek arkadaşlarla elimden geldiği kadar çalışıp, sizler için birçok proje ortaya koymaya çalışıyorum. Yardımlarınızı ve katkılarınızı her zaman, her platformda beklerim, köstek olmak isteyen lütfen yorumlarını ve deneyimlerini kendine saklasın.

Saygılarımla,
Zafer Yılmaz
Sosyal ağlarda paylaş

crasher said:

Ben konuyu daha fazla uzatıp, kavram karmaşaları yaşamak istemiyorum. Dediğim gibi geçmiş geçmişte kalmıştır ve benim yaşananlarla en ufak bir alakam yoktur.

Ben kendi ekibimle ve yardımcı olabilecek arkadaşlarla elimden geldiği kadar çalışıp, sizler için birçok proje ortaya koymaya çalışıyorum. Yardımlarınızı ve katkılarınızı her zaman, her platformda beklerim, köstek olmak isteyen lütfen yorumlarını ve deneyimlerini kendine saklasın.

Saygılarımla,
Zafer Yılmaz

Sayın Zafer Yılmaz ;

Yaşananlar ile bir alakanız yoksa bunu baştan belitip konunun buralara gelmesini engelleyebilirdik.Neyse sizlere geçmişte başkalarının düştüğü hatalara düşmemenizi ve yeni projelerinizde başarılar diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bunu ilk yazdığımda da söylemiştim. Geçmişte pek çok şey yaşanmış olabilir, bunlar kimine göre doğru, kimine göre olmaması gereken şeyler ama oldu ve bitti. Artık önümüze bakalım, yeni bir süreç; yeni heyecanlar bizleri bekliyor.

Ayrıca artık ESL bünyesinde faaliyet gösterdiğim için takdir edersiniz ki, herhangi bir eleştiri yapma lüksüm yok, zaten yapmam da. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi her zaman iletişime geçerek özel olarak bildirebilirsiniz.

Saygılar,
Zafer
Sosyal ağlarda paylaş

"For skill based cups you also need to enter your StarCraft II Battle.net Web-ID as a gameaccount. To find this, login to the Battle.net website and go to your profile. Your Web ID is the number in the address bar."

Tabii gereksiz yani crasher nick#character code'la girişe de izin verir misin?

Edit: Yazmışsın benden önce ne olduğunu ben kayıt oldum da herkes bilmeyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...