Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

felsefe yapmak bilime girermi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bilim:
aldım elma armut karpuzu 10 defa yere bıraktım,denedim hepsi düştü,ispatladım gitti :)
Tüm cisimler yer çekiminden etkilenir.

Felsefe:
o elma düşü ya bu elma da düşer mi buda düşerse oda düşermi, yarısını yesem gene düşer mi ?
yok yok deney ispat olamaz...[signature][hline]www.asmworm.com
Mesaj tarihi:
said:
Criminal2, 29 Eylül 2004 01:27 tarihinde demiş ki:
Bilim:
aldım elma armut karpuzu 10 defa yere bıraktım,denedim hepsi düştü,ispatladım gitti :)
Tüm cisimler yer çekiminden etkilenir.

Felsefe:
o elma düşü ya bu elma da düşer mi buda düşerse oda düşermi, yarısını yesem gene düşer mi ?
yok yok deney ispat olamaz...

pek alakasız olmuş gibi.
siz felsefeyi boş bişey sanıorsunuz. Böle alakasız sorular sorunca felsefe yapılmış oluo saniosunuz ama öle diil işte :)[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
cuce cim,
simdi sen pozitif kanit ve gerceklere dayanan bilimleri gerekli, felsefeyi gereksiz buluyosun.

bu cumlenin anlamli olmasi icin italik kelimelerin birer tanima ihtiyaci var. iste ilk 2 sini epistemeloji, 3. sunu bilim felsefesi irdeliyor.
gerekli gordugun seylerin olabilmesi icin gereksiz olan gerekiyor. biz buna mantikta celiski diyoruz. ve en alakasiz formullerin birbiri icinde cozulmesi sonucunda olusan 1 celiski bile sistemleri cope attirirken daha tanimda celiskiyi yakaladiysak vay halimize ..[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Mesaj tarihi:
basit birsey olmadigindan degil de
orta okulda felsefe hocalariyla din hocalarini birbirine sokmak istemedikleri, veya felsefenin o yaslarda 'tehlikeli' olabilecegini dusundukleri icin koymuolar ..

kim ister ki cocuklar dusunsun, kafalari oss den lgs den baska seylere de yonelsin ..[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Mesaj tarihi:
Lisede de pek bişey anlatmıolar. Bu yorumları yapanlar zaten lise öğrencileri ki. Bu yüzden böle yorum yapiolar işte. Lisede felsefe adamlara boş sıkıcı, geyikten başka birşey olmayan bir ders gibi gelio. (çoğuna ) :)[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
en azindan zorunlu kitap diye adamin onune bisey konuluo
sinavdan onceki gece bi goz atsa illa carpacak gozune hatri sayilir bi quote ..[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Mesaj tarihi:
said:
Mortis, 29 Eylül 2004 01:39 tarihinde demiş ki:
Lisede de pek bişey anlatmıolar. Bu yorumları yapanlar zaten lise öğrencileri ki. Bu yüzden böle yorum yapiolar işte. Lisede felsefe adamlara boş sıkıcı, geyikten başka birşey olmayan bir ders gibi gelio. (çoğuna ) :)

O cocuguna bagli. lisede cok sey anlatiyolar ama cocuklar iplemiyo, bence vurgulanmasi gereken nokta burasi.
burda soylediklerinizi paylastigim icin bi yorum yapmadim ama lisede felsefe dersinden aldigim bilgiler gayet de bu ayrimi yapmama yetiyodu. lise felsefe dersi zaten "felsefe = bilim degildir" diye basliyor...

Ayrica Dralnu, basit bi sey degil... yani ortaokulda sen adamin kafasina felsefeden cok daha onemli seyleri yerlestirmeye uurasiyosun.. matematikti fizikti bunlarin temelini ooretiyosun(ortaokulda din dersi cok yersiz mesela). ortaokulda daha cocuk oluyolar ki bu gibi ayrimlari yapmalari cok zor. anca asiri ilgili olacak da ilgilenecek... felsefe kolay bi sey degil, o kadar sene felsefe okumussun, sonra ooretmen olmussun, ortaokul cocuguna dersi anlatirsin sonra sana "niye magradan cikmis ki?" diye bi soru sorarsa oole kalirsin karsisinda.

[Bu mesaj riglous tarafından 29 Eylül 2004 01:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bir babayigit cikip 3000 kusur senede sadece felsefenin icerigini ve felsefenin butun icerigini belirtebilen bir cumle yazamamis, soleyememis .. sadece bu konudaki ayrilik bile bilimlerden ayri degerlendirilmesi icin yeterli.[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Mesaj tarihi:
Tabi ki lisede hiçbir şey anlatmiorlar demiyorum.
lise nedir? bir araç. İnsanlar oradan daha iyi bir seviyeye gelmek için kasiolar. Yani felsefeyi sadece geçmesi gereken bi aşama olarak görüolar. Sınavını geçio, gerisi umrunda olmuyor. Sosyoloji dersimiz vardı bizim okulda. Millet nefret ediodu küfür ediodu. Aslına bakarsan ben de pek hoşlanmıordum çünkü boş şeylerden bahsediliordu. önümüze kağıtlar koyuluordu zorla falan. Fakat şu an sosyoloji okuorum. çok da memnunum.

Sonuçta bişey kapmak isteyen her yerden kapar ister lise ister ortaokul olsun :)[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!

[Bu mesaj Mortis tarafından 29 Eylül 2004 01:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
e işte benim dediime gelio olay. Bu yüzden şurdaki insanlar felsefenin ne olduunu bilmio :) başka işleri mi yok adamlar felsefeye zaman ayırcaklar, önlerinde öss var notlar var kızlar var eheh :)[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
Cuce, 29 Eylül 2004 01:08 tarihinde demiş ki:

Bana sorarsaniz, felsefe bilim degılıdr gereksız bırseydır. Insnaların dusuncelerını onem kazandırma tutkusunun urunudur, Bır topluluga katılma bır topluluk sahıbı olma guc edınme ıstegının ürünüdür felsefe. Dusuncelerımızı acıklamak ıcın felsefı ongörülere terımlere ıhtıyacımız yoktur.

bu sözleri sarfederken hangi birikimini baz aldın çok merak ediyorum
felsefenin f ile ilgilenmiş biri dahi bu derece saçmalamaz[signature][hline]Bornozlu Canavar
Mesaj tarihi:
girmez, felsefe bilim değildir şimdi çook uzun açıklamak lazım bunu ama neyse[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
şöyle bir şey diyeyim ama felsefe bilim değildir fakat bilimin amacını, yerini, nedenini vs sorgular.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
*insan koyunu yer cunku allah oyle emretmistir

bu da dinsel bakış :)[signature][hline]eger tek bir dilek dileme hakkım olsaydı, bu hakkımı kullanmamayı dilerdim...
Mesaj tarihi:
insan koyunu yer,çünkü koyun yenmeye müsait,eti güzel bir hayvandır,kolay güdülür falan. yemek gayet mantıklıdır.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Mesaj tarihi:
bence abi din ve felsefe olmalı ama secmeli olmalı, aydın cocukları felsefeye imam cocukları dine gider artık :)[signature][hline]eger tek bir dilek dileme hakkım olsaydı, bu hakkımı kullanmamayı dilerdim...
Mesaj tarihi:
Cuce kardeşim, bak seni tanırım severim. Felsefe boş gibi yorumlar yapmayacak biriyken, neden yapıp da kafamı kızdırıyorsun ulan?
Bu güzel girişimin ardından, diyorum ki, Felsefenin boş veya gereksiz geldiği insanlar,felsefeyi bilmeden konuşanlardır. Biri size gelip bilim boş derse, ne olacak o zaman? Sizce bilim boş mu? Her şeyi dinle açıklayan, eğitim görmemiş biri gelip, "Allah istemezse elma yere düşmez, her şey takdir-i ilahidir" derse?
Demek ki ne, bilmeden konuşmayalım. Bir şeye "boş, gereksiz, yanlış" diyebilmek için, onu tümüyle hatmetmiş ve öğrenmiş olmanız lazım. Sophocles amca tutup "Felsefe boş ve işe yaramaz bilgiler yığınıdır" diyebilir. Bunun nedenlerini de çatır çatır ileri sürer.Bu onun hakkıdır, neden, çünkü felsefeyi biliyordur. Bilip bilmeden yorum yapmayın patiler. Bu ileride size hoşgörüsüzlük, dargörüşlülük, ayrımcılık, "ONLAR-BİZ" kamplaşmaları şeklinde döner.[signature][hline]"Kırk bakireye tapmaya, bal yanaktan tatmaya geldim." (Cüneyt Arkın)
Mesaj tarihi:
Deli haci güzel özetlemiş durumu. Bilmeden fikir sahibi olma konusunda dünyaya fark atarız biz..

Ayrıca;
said:
lord_elvyn, 09 Ekim 2004 23:13 tarihinde demiş ki:
aydın cocukları felsefeye imam cocukları dine gider artık :)

Yuh yani.. Yazdıklarmıza biraz dikkat etsek?[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online

[Bu mesaj Qui tarafından 09 Ekim 2004 23:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Deli_Haci, 09 Ekim 2004 23:23 tarihinde demiş ki:
, "ONLAR-BİZ" kamplaşmaları şeklinde döner.

bu duruma düşen bir insanın fark etmesi ve bu durumdan vaz geçmesi çok zor. Tehlikeli bir durum kendimden bilirim heh.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
  • Yeni Oluştur...