Ragnar Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Mevcutta win2003+mssql 2000 olan bir sunucumuz var. Velakin sağolsun sunucuyu oluşturan arkadaş zamanında kendince akıllılık edip 32bit os ve raid 1 disk yapmış. Hali ihtiyari şimdi db büyüyünce (6gb shirinkli hali :)) mssql yarılmaya başladı. Misal en sık kullandığım tablomda şuan 4.3m kayıt var. Bu tabloyu diğer bir tablo ile join leyip select ettiğimde bir kahve molası vakit oluşur hale geldik. Bunun üstüne db opt ve mantıklı indexleme vs biyere kadar. Şimdi niyetim mssql için ayrı bir sunucu alarak performansı arttırmak. Bu noktada'da ssd ler oldukça ilgimi çekti. Fakat burdada şöyle bir sorunum var. win 2003 + mssql 2000 ile ssd kullanımında problem yaşarmıyım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 veritabanı işi için SSD çok maliyetli şu an. ayrıca tam olarak güvenilir de değil henüz. hız+güvenlik diyosan raid 10 yap bence. ha eğer para sçıyoruz aaabeeey diyosan, PCIe SSD kartlar var, çok acaipler :D edit: ha pardon ya 6 GB okuyup 6 TB olarak düşünüyorum. iş güç arasında sfsgfsdf ha bi de diskleri formatlarken DB'nin bulunacağı partitionın cluster size'ını büyük tutarsan daha hızlı çalışabilirsin. Ayrıca... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Bir de sistem revizyonuna gitme şansın varsa Sql serverınızı da yükselt bence.2000 ile 2008 R2 arasında baya fark var sonuçta o da rahatlatır seni bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Kişisel tavsiye. Yeni sunucu düşünüyorsanız min 4 çekirdek raid 5 SSD 8Gb RAM sağlam bir makine oluşturun. O database durduğu gibi kalmayacak... Sen de o önceki arkadaş gibi günü kurtarma peşinde olma. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 mssql 2008 baya iyi cok perfonmans farki saglayacak sana. iyi bir makine alip yeni sistem kur derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Sunucu donanimlari nispeten ucuz aslinda. Hatta artik bu tip seyler icin binlerce dolarlik euroluk sunucu almaya bile gerek yok. Bir cok DC'nin yaptigi gibi duzgun donanima sahip ATX kasalar toplanip kullanilabilir. SSD kismi haricinde nispeten ucuza gelecektir. Haliyle 32GB'a kadar ram'i cotank diye gomebilirsiniz. Bir de bu tip bir sistem toplayacaksaniz xeon'lar yerine i7'lere bir sans verin bence. Baya iyiler namussuzlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Hazır server vs. değişiyorken Oracle'a alalım sizi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Cevaplar için teşekkürler. mssql 2008 noktasında lisans maliyeti canımı sıkıyor :) (ama kiralama modelinide bi incelemek lazım) o nedenle hala 2000 deyiz :) Yeni makinayı ATX olarak düşünüyorum. içerik olarakta asus P8Z68-V LX intel Core i7 2600K KINGSTON 6GB (3x2GB) KIT Hyperx T1 DDR3 1600MHz total 12gb OCZ 120GB Vertex 3 Max IOPS Serisi Sata 3.0 SSD(550MB Okuma/ 500MB Yazma) COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda® XT Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk Fiyat olarak yaklaşık 3500 tl gibi bir fiyat çıkıyor. Ama ilk düşündüğümüz mssql server hp dl 160 g6 (e5620 12G,3x146 10k) bunda fiyatı yaklaşık 3-4K dolar arasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 riglous said: Hazır server vs. değişiyorken Oracle'a alalım sizi? Hazırda çalışan sistemi max 1 gün off edebilirim, oda pazar gün Oracle kalın kaçar gerek lisans gerekse web servicelerin modifiye edilmesi vs ,noktasında okadar zaman ve maddi kaynak malesef yok. En hızlı olan çözüm mssql ile devam etmekten geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 hoca 4 adet 128 GB yeni nesil (~500 MB/sn okuma/yazma hızı olanlar) SSD al dicem, ama pahalı be :D 400-500 TL arası bi tanesi. bi de yeni nesil i7 falan dersen kopar gider fiyat. raid 10 da olsa kesinlikle sık uygulanan bi yedekleme çözümün olmasını tavsiye ederim bu arada. o da ayrı maliyet tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Bana bu maliyetleri boyle siritarak soylesen agzinin ustune vururum ayakkabimin topuguylan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 yımırta?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Ha, bi de şey sıkıntısı var. RAID1 yapıldığında TRIM olayı yalan oluyodu. Destekleyen SSDler yakında çıkacak. Dediğim gibi yani, henüz güvenilir değil SSD bu tür iş için. Anca çok kullanıcıya hizmet eden media server falan olursa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 abi bizde DB ler 5TB falan ya. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 ne db si bu ya 5 tb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 ssd almayın sakın alcaksanız da hibrit olanlarından alın 3-6 ay arası çöpe atarsınız yoksa yazık olur ssd lere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 SSD kullanmayalım noktasında şöyle bir handikap var. Neredeyse bütün büyük server üreticileri bile artık SSD kullanmaya başladı. Buda azıcık soru işareti oluşturuyor. Kullanalımmı? Kullanmayalımmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Karea said: ssd almayın sakın alcaksanız da hibrit olanlarından alın 3-6 ay arası çöpe atarsınız yoksa yazık olur ssd lere bu ne demek pek anlamadım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 5TB data banka felandir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 yok, uo serveriymis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 5TB her yerde var artık, abartmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 uo daha fazladir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mr_Hand said: bu ne demek pek anlamadım ben. anlatamamışım zaten sabahın bi köründe SSD drive lar daha önce senin de bahsettiğin gibi henüz güvenilir değil, bildiğim kadarıyla 3-6 ay süre geçtikten sonra garantiyle uğraşmaya başlıyorsun ( tabii son modelleri bilmiyorum incelemedim ne kadar üst modellerde ömürleri arttırılmış olsa bile hala güvenilir ve efektif olmaktan uzak duruyorlar ) hele server da kullanılacaksa data kaybıyla karşılaşabilirsiniz. SSD yerine - hybrid SSD ( SSD + HDD ) olan HHD Hybrid Hard Drive diskler tercih edilebilir diye düşünüyorum ( hem de fiyatları alınabilir derecede makül), ama sağda solda forumlardan okuduklarımdan yorumluyorum tabii ki , herikisini de malesef kullanma imkanı bulamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 o dediğin sorunlar buglı bikaç modelde oldu (genelde intel SSD kontrol çiplerinde) ofiste iki bilgisayarda 3 adet SSD kullanıyorum sorun falan yok. Hibrit disklere gelince, SSD'yi buffer olarak kullanıyo falan tamam ama çok abuk geliyo şimdilik bana bunlar. SSD'nin kendisi oturmuş teknoloji değil bi de böyle "deneysel" cihazlara kalkışıyorlar. SSD'yi sunucuda temkinli tavsiye ediyosam hibriti hiç tavsiye etmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2011 Seele said: 5TB data banka felandir heralde. evet bankacilik sistemleri.tüm ülkenin kullandığı herhangi bi sistemin datasi yine bu buyukluklerde olur,tabi bu sadece 1 sistem. daha çok 5TB lar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar