Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MS SQL vs MY SQL

Abus

Öne çıkan mesajlar

yapacagın uygulamaya göre degişir. web üzerinde bir işlem için mysql gayet yeterli, yeterlinin ötesinde hızlı, stabil, beleş, kolay kullanım vs.

ama kredi kartları gibi bilgiler, veya hızdan öte transaction gibi işlemlerin birtişini bile kontrol eden bir yapı gerekiyorsa mssql.

mssql gercekten cok saglam bir database ama web uygulamaları için mysql ne bilim gayet yeterli. mssql daha cok .net üzerinde ayrıca desktop applicatin falan yazacaksan gerekli.

zaten mssql ile mysqli karşılaştırmak bile sacma, mssql ezici olarak üstün, hem sundugu olanaklar hem güvenlik hem stabilite, vs ama mysql web üzerinde nerede ise her türlü uygulamada yeterlinin üzerinde. senin yapacagın iş her ne ise ona göre bir veritabanı secmen gerek. paticik databaseinde mesela milyonlarca kayıt olan bölümler var (mesaj icerikleri mesaj sayıları gibi) mysql bunları hiçsorunsuz handle ediyor. bence yapacagın işin ne oldugunu tam olarak anlat, bizde sana hangi veritabanı daha uygun olacagını soyleyelim. cunku bu iki database birbirinden cok farklı hedeflere göre yapılmışlar. biri güvenlik ve stabilite benim ikinci adım derken, digeri hem yeteri kadar guvenliyim işini biliyorsan hemde hızlıyım diyor. yapacagın işe gore secmen gereken veritabanını seciver, genel özelliklerine bakıp ona gore bir veritabanı secmen mantıklı olmaz.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Sosyal ağlarda paylaş

ehe yok canım o arkadas şaka yapmıstır, her iki databasei alıp yan yana koyarsan mssql varken mysqlin lafı bile edilmez diyim sen anla :)

said:
Abus, 07 Ekim 2004 21:11 tarihinde demiş ki:
bir arkadaşım iddia ettide MYSQL çok daha iyi diye bende MSSQL in daha iyi olduğunu düşünüyodum paticik'e sorim dedim.
[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden mysql kulanırdım yaklaşık 6 aydırda mecburiyetten php ile mssql kulanıyorum.
Hakkatende mssql iş yapılacaksam bir nimet ama siz basit bir db (web ortamları vs ) tutacaksanız kesinlikle mysql.
mssql e başladım başlayalı artık select * from yapamaz oldum :) acayıp ağırlaşıyor (mysqle göre)ama eskiden mysql de bütün field leri select ederdim banamısın demezdi.[signature][hline]Dragger.Org
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçek bir enterprice veritabanı Mssqldir. Özellik olarak mysqlden baya üstündür. (triggerlar, stored procedurler vs vs) Kullanım olarakda o kadar zor değil. Ben genelde mssql kullandım pek çok şeyde.

Tabi bunların babası Oracle'dir. Ama hem para hemde ömür yetmez.

Mssql'dende mysql'e yakın verim alabilirsiniz. Veritabanın motor türünü değiştirin mesela b-tree yaparak hızlandırabilrisiniz. Fonksiyonellik/Peroformas dengesini iyi tuturmak gerek.

Ek olarak iyi tasarlanmış ve iyi bakılan bir mssql veri tabanı mysql'den çok daha performanslı olabilir.

Karakedinin dediklerine eklemek istiyorum stabilitesinin ve güvenliğinin yanında birde mssql'in ölçeklene bilmesi ve yönetilmesi çok ama çok daha üstün.

[Bu mesaj Ametal tarafından 08 Ekim 2004 19:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...