Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Assault rifle/Electricity Manipulation : Adasu detayli açiklama (uzun)


sostizm

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, Keyzar'in yaptigi çagriya ilk yanit veren ben olayim dedim. Size tüm detaylari ile Power'larimi ve slotlama tercihlerimi açiklamak istiyorum.

Assault Rifle oyundaki fire'dan sonraki en güçlü "Alan etkili (AoE)" Blaster ancak asla bir energy veya elektrik gibi güçlü bir "tek hedef" blaster'i değil.

Istatistiki olarak da en yaygin blaster (AR/Dev) seçiminin main power'i. Bu kadar çok seçildigine göre fena deildir demek yanlis olmaz.

Her seyden önce bir AR/EM bir BLASTER! yani defans fakiri ve düsük HP. En küçük dikkatsizlikte (bazen tek vurusda ölebilen) bir hero. Blaster oynamamis arkadaslar da kalabalik missionlarda en çok düsen heroların blaster'lar olduguna dikkat etmis olmalidir.

Simdi power'lari teker teker inceleyelim. Sayısal bilgilerini de paste edeceğim.

Burst: Temel atak powerlarindan. Teredüttsüz 6Slot. Açıklamasında DOT yazıyor ama inanmayın. Tek atış gibi drrt diye 4 tane saydırıyor. makineli tüfek gibi.

Damage reference: 1.00
Endurance Cost: ~6 pts.
Recharge Time: ~4 sec.
Activation Time: ~2 sec.
Dmg/End Ratio: 0.167 dmg/end
Dmg/A.Time Ratio: 0.500 dmg/sec
Dmg Composition: 100% Lethal
Features: 4 tick DoT (~2 sec.), -Def

Slug: Mousunuzun en çok dokunacagi power budur sanirim. Burst ile birlikte 2 temel ataktan biri. Menzili ve verdigi dmg burstten daha fazla. Ancak recharge ve end maliyeti biraz daha kötü. Çok etkilidir, üstüne bir de vurdugu npc'yi yere düsürme (knockback) özelligi var. 6 slot! mutlaka 6 slot.

Damage reference: 1.52
Endurance Cost: ~10 pts.
Recharge Time: ~9 sec.
Activation Time: ~2 sec.
Dmg/End Ratio: 0.152
Dmg/A.Time Ratio: 0.760
Dmg Composition: 100% Lethal
Features: Knockback

Buckshot: Cone atack! Buck da knockback özelligi tasiyor. Pek çok rehber alma demekte ama alinmasi SART. sebebini M30 grenade ile beraber açiklayacagim. Durdugunuz yeri iyi ayarlarsaniz mob grubuna apay zarar verirsiniz. Knock back zaman da kazandırır. M30 kisminda detaylandiracagim. Ayrica düsük dmg demelerine bakmayin sadece 3 slot (1 acc 2 dmg) ile çok da güzel dmg veriyor. 3 slot bence yeterli.

Damage reference: 0.84
Endurance Cost: ~12 pts.
Recharge Time: ~10 sec.
Activation Time: ~2 sec.
Dmg/End Ratio: 0.070 / target
Dmg/A.Time Ratio: 0.420 / target
Dmg Composition: 100% Lethal
Features: Cone, Knockback


M30 Grenade: İlk AoE (alan etkili) atağımız. Tüfeğinizin altından bir bomba atıyorsunuz, hedeflediğiniz mob ve onun yakındakiler etkileniyor. Etki alanı hiç fena değil. Düsük levellarda çok dert açabilir başınıza. Kalabalık bir grubun ortasına sallarsanız ne kadar mob varsa işi gücü bırakıp üstünüze gelecektir. Agro çekmede üstüne yoktur. 3 veya 4 slot yeterlidir. Eger slotlamazsanız o tek slota Accuracy koyun. kalabalık içerisinde epey mob missliyor çünkü. hele ki Levellari sizden yüksekse.

Simdi gelelim neden Buckshot ile BERABER alınması gerektiğine. (İngilizce rehberlerde bunlardan sadece 1'ini almanız önerisi gelecektir.) Şimdi her ikisi de Knockback özellikli ataklar ve AoE atak. Unutmayın ki biz bir AoE blaster'ız. İleride Flame Throver'ı da anlatacağım, bu üç atak beraber kullanıldığında çok sayıda mpb'u bir anda yok etmemizi sağlıyor. Mesela bir taktik size:

Kalabalık bir gruba yaklaşıyorsunuz. Flame ile yakıyorsunuz hepsi sizi kovalamaya başlıyor. geri geri kaçarken önlerdekilere buck shot. miss olmayanlar geri düsüyor. Geri geri kaçmaya devam ederek ön gruba bi de M30 GÜM! onlar da geri düştü. sizi izleyemiyorlar çünkü Knockback AoE saldırınız var. Olaki 1,2 tanesi sürekli miss oldu (olmaz ya slotlamadigini veya çok yüksek level oldugunu düsünelim) o zaman slug var tek hedef için. O'da geri yolluyor. Eveet ne kaldi koca gruptan? çoğu zaman HİÇBİRŞEY. eğer bunlardan 1 tanesi eksik ise geriye kaçıp tekrar dolmasını beklemeniz veya burst/slug ile teker teker avlamanız gerekecek

Flame'e sıra gelsin taktiklere devam edeceğim. M30 statları:

M30 Grenade
Damage reference: 0.83
Endurance Cost: ~18 pts.
Recharge Time: ~17 sec.
Activation Time: ~2 sec.
Dmg/End Ratio: 0.046 / target
Dmg/A.Time Ratio: 0.415 / target
Dmg Composition: 67% Lethal, 33% Smash
Features: Targeted AE, Knockback

Beanbag: Eski ismi tranquilizer dart iken nerf'lenip işe yaramaz hale getirilmiş power. Denemedim deneyenlerden dinledim. Sadece Boss disorient etmede işe yarama ihtimali varmış.

Sniper Rifle:
oyun tarzınızla ilgili olarak sevebilirsiniz de sevmeye debilirsiniz. Bir kere Energy blaster'larin ki gibi tek atista boss indiren bir atak olmadigini söylemeliyim. İsmi üstünde sniper. Respec yaparsam ben tekrar almamayı düşünüyorum ama seven de çok var. (amma kıvırttım di mi :)) şimdi işin doğrusu şu: Slugdan 1.5 kat daha fazla dmg veriyor ve Knockback yapabiliyor. Ama bekleme süresi çok fazla ve en küçük müdahalede bozuluyor. Ayni sürede burst+slug yapabilirsin zaten. Güçlü olması için 6 slot ister ki ben slotladım ve şimdi o kadar az kullanıyorum ki, o slotlara acıyorum. Menzil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarida anlattiklarimdan sonra haftasonu Re-Spec. yaptim. Ve bazi deisiklikler oldu powerlarimda. Bir sürü öneri almistim ki hepsini kulak arkasi edip kendi oyun stilime ve keyfime göre degisiklikler yaptim. Simdi onlardan ve gerekçelerinden nahsedeyim:

Pool Power'lardan Baslayayim: Hover'i almadim ve onun yerine Combat Jumping, Super jump ve ACROBATICS aldim. Held oldugum için o kadar çok ölüyordum ki... Canima tak demisti. Epey de memnunum. Artik çok daha rahat sololuyorum. Avalance shaman, fungi ve gravity controler family Boss'lardan korkmuyorum :) Hasten ve super speed duruyor ve fitness pool aynen kaldi. Keyzar çok israr etmisti ama fighting yok. Ilerde düsünüyorum.

Kendi Power'larimdan snipe'i almadim ve gene tüm forum ve rehberlere inat hem buckshot hem M30 grenade aldim. Sebebini ve faydasini Keyzar (toxygen) gördü ;) Snipe az kullandigim ve slotlamadan ise yaramayan bir power'di. Açikçasi verdigim slotlara acidim. Genel kural : slotlayamiyorsan alma, almadim.

Secondary'lerden lightining clap almadim, Havok punch'1n yerine de onun çok benzeri ve gelismisi olan Thunder Strike aldim. Ayni havok gibi melee range içerisinde çalisan ve knock back yapan - muazzam dmg veren bir power. Devvo'nun tavsiyelerini gözardi ettim yani. ALMA SEN MELEE DEGILSIN diyor sürekli, ama ben çok kullaniyorum. özellikle yakama yakismis bir boss'u yere devirip ya kalkana kadar isini bitirmek ya da kaçmak için çok gerekli. Verdigi muazzam dmg. çogu zaman yetiyor zaten :)

Respec sonrasi kendimi çok daha iyi hissediyorum. Ivir zivira slot vermekten, perma hasten yapamadiydim, onu hallettim mesela bu sefer :)

Hem SS hem SJ ile de beni tutabilene askolsun. INANILMAZ süretli seyahat ediyorum artik, Terra voltadan dark astoria mezarliga kadar yarisa var misiniz :D[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup.
Usta Science Dark Melee/Regen
Baloncu Natural Defender Force Field/Radiation
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu perma dedikleri tam olarak ne anlama geliyor?

Rehber çok güzel. Üşenmeden uğraşıp yazmışsın ben kendi adıma çok teşekkür ederim.
Assault veya energy manipulation kullanmayı düşünen arkadaşların eminimki çok işine yarayaktır.[signature][hline]Keyzar: Spine,Regeneration-Scrapper lvl 36/ Kagari: Energy,Device-Blaster lvl 15/ Toxygen: Dark Miasma,Radiation Blast-Defender lvl 17
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hani auto-atack yapiyorsun ya ctrl klik ile, onu hasten'a yapiyorsun, bitmeden kendisini yeniliyor. Ona perma diyo amerikalilar. Permament anlaminda.

Sürekli hasten açik.[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup.
Usta Science Dark Melee/Regen
Baloncu Natural Defender Force Field/Radiation
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hehe sosti eskiden swg içöin çalışırdı şimdi coh için çalışıyo.

o kadar güzel yazıyoki oyundan anlamasam ve azıcık oynamışlığım olsa bile okurken zevk aldım.

eline saglık sosti. bunları kaydediyorum bakarsın birgün...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...