Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nikon d800 durumlari, yuksek ihtimalle dogru, sizinti bilgi.

mono

Öne çıkan mesajlar

eh...ben bakkala gidiyom su lottery den oyniyim..
yada gidip huzurevi falan mi soysam, izci cocuk kurabiiyesi satiyoruz diye?

DynamicK said:

D800 + Wishlist:

Nikon 105MM AF-S VR 105 f/2.8G IF-ED Micro Nikkor Lens

70-200 VR2 f2.8

14-24 f2.8

I7 extreme edition 6 core 12mb cache

+ 16gb ram, 5 * 2tb hdd, 5 * 8gb 90mb/sn cf card

etc etc lazim. :)

neyse ya ne gerek var memnunum ben D90 ile...
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
raid lzm ha bir de yedeklemek icin anca yeter. raw fotonun tanesi ortalama 50mb desen, jpg hali de 10mb olsa 60mb foto basi. ayda ortalama 2k foto ceksen 12gb her ay...

cogu insan her ay 5k foto cekiyordur ki bu gereken alani aylik 30gb a cikarir. yilda 360gb eder sirf fotolar icin.

video ceksen full hd yer kalmadi bittin tukendin.

fotolari farkli sekilde editlesen kaydetsen ayni 10mb lik jpg den 3 tane varsa daha da yer sorunu.

hdr yapiyorsan zaten hepten tukendin.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

bu arada AA filtre olmayan versiyonu olan D800E genel olarak medium format kamera kullananlara hitaben diyorlar. Keskinlik acisindan epey fark yaraticakmis gerci.

bunu inceledim biraz, sinsice yazmislar..

"D800E The Ultimate Attention to Detail
Nikon engineers have developed a unique alternative for those seeking the ultimate in definition. The D800E incorporates an optical filter with all the anti-aliasing properties removed in order to facilitate the sharpest images possible. This is an ideal tool for photographers who can control light, distance and their subjects to the degree where they can mitigate the occurrence of moiré. Aside from the optical filter, all functions and features are the same as on the D800"

ozet, normalde muare (moire) i azaltmak icin AA filter default kullaniyoruz, haliyle sharpness dan kaybettiriyor..bu modelde kullanmadik, yerse alin.

Landscape/product yada minimum tekstil cekenlere kotu haber..bunu alacaksiniz ehueheu..

saka bir yana ornek gormek lazim acilen..bi kiyaslama falan..
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Onu evvelden okudum iyice bir kac video izledim ayriyetten wikipedia ve iki sitede inceledim ama yine de karar veremedim cok net ne getirisi olur. ayrica ek filtreyi koymadan 300 pound fazladan para almalarinin mantigini da anlamadi kimse. yani kameradaki AA filtreyi kaldirinca neden 300 pound daha pahali oluyore?

default filtreli geliyor da kaldirmak ek is gerektiriyor diye 300 pound kesiyorlarsa cok reroro.

kabaca, studyo cekimlerinde mesela foto cektigin kizin elbisesindeki desenler minik minik cizgiler iceriyorsa o cizgilerin cam gibi gozukmesi icin D800E alacan.
Sosyal ağlarda paylaş

baya farkettiriyor işte daha nolsun
değer mi değmez mi hesabını yapıyosanız çok ekonomik bir makine ve lensin de idare etmesi gerekir sizi ama d800 başlığındayız? :D

daha pahalı olmasının sebebi ise tamamen seri üretimle ilgili
filtresiz üretip dağıtmak için ek emek harcıyor neticede adamlar =p
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:
... ayrica ek filtreyi koymadan 300 pound fazladan para almalarinin mantigini da anlamadi kimse. yani kameradaki AA filtreyi kaldirinca neden 300 pound daha pahali oluyore?...

Bu direkt hardcore istiyosan ona göre pahalı alırsın mantığı. Porsche 911 GT3 al mesela (yersen) 911 Carrera'nın aynısının lüksten arındırılmış halini alıyosun. koltuklar daha rahatsız, iç mekandaki döşeme azaltılmış, kaportadaki logo bile ek parça değil, direkt sticker. Aynı kafa işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Muare orta formatta, dslr lara gore baya can yakiyor, moda ve kumas olan cekimlerde, yani studyo ortaminda cidden yoruyor..yada fotasap da ugrasmak gerekiyor..

Aynen macroda da ortaya cikiyor..ama sadece tekstil kumas + paraflas kombosunda.

ben pinti hissettim. o ekstra parayi lens butcesine koyarim..yada ne bilim harddisk falan.. eheh

ha..para yok..yapcak bisi yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Ahah

bu arada g+ da fotografcilarin mesajlara bakiyorum bir amca d700 den gecicekmis, D800E alicak da video larda moire sorun olmaz mi diye soruyor. evet bakalim biri test edicek de gorecek miyiz.

ayrica sokak fotografciliginda epey farkettirir diyor ki hakli. nedeni de tugla vb yuzeylerin tekrar eden desenleri. yani kabaca yuzlerce cizgiye sahip yuzeyler cok daha net gozukuyor AA filtresi yokken.
Sosyal ağlarda paylaş

hrmm ole diyince dogru..kontur ve cizgilerde farkeder kesin..landscape de agac orman vs de fark etmesi lazim, zoom dayadiginda..

muare vidyoda da olur abi malesef ://
yani gun isiginda daha az oluyor studyo isigina gore..

ama sokak fotografinda muare'ye yakalanmak baya sanssizlik, hani jilet takim elbiseli birini kadraja dolu dolu cekeceksin, o anda isikda denk gelecek.. ohoo :)

bilemedim, bulabildigim 2 dandini ornekten yola cikarak, post ile keskinligi kotaririm yaparim 300$ verecegime diyorum hala..ornekleri gorelim eheh..

bu arada emin degilim ama, nikon speedlight icin wireless control var diyordu bir sitenin detaylarinda..oyleyse hosmus..kameradan commander mod ayarlanabiliyorsa
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
yorumlar süper ya haha

said:
Harold Ellis
Posted February 15, 2012 at 11:14 am | Permalink

you can say that…

they hit the road……

yeeeeeeeeeeeeehaaaaaaaaaaw

Read more on NikonRumors.com: http://nikonrumors.com/2012/02/15/nikon-nps-roadshow-gear-stolen-worth-100k-including-d4-d800.aspx/#ixzz1mU1dzycY

said:
Koray Ustuner
Posted February 15, 2012 at 11:16 am | Permalink

Lets find the Van !!! I’m not interested in the serial numbers, I need the Van’s register number :)

Read more on NikonRumors.com: http://nikonrumors.com/2012/02/15/nikon-nps-roadshow-gear-stolen-worth-100k-including-d4-d800.aspx/#ixzz1mU1mMZf0

said:
Jake Sneed
Posted February 15, 2012 at 11:16 am | Permalink

DAMN YOU CANON!!!

Read more on NikonRumors.com: http://nikonrumors.com/2012/02/15/nikon-nps-roadshow-gear-stolen-worth-100k-including-d4-d800.aspx/#ixzz1mU1qD9YK

said:
Zoot
Posted February 15, 2012 at 11:34 am | Permalink

I’m heading over to e-bay.

Read more on NikonRumors.com: http://nikonrumors.com/2012/02/15/nikon-nps-roadshow-gear-stolen-worth-100k-including-d4-d800.aspx/#ixzz1mU24fYFV

etc etc

aslında harbi ebay'e akayım ben de
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...