Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nikon d800 durumlari, yuksek ihtimalle dogru, sizinti bilgi.

mono

Öne çıkan mesajlar

Genelde tutturuyor bu web sitesi, Tahmini specler ortaliktaydi 1 aydir..sel mel felaket derken kesildi bilgiler..
ama son haberde baya iddali yazmis..paylasayim dedim.

Muhtemel gozuktu bana, Canonda 5dmark3 le biraz daha yuksek mpixelli birsey cikarir muhtemelen..(vidyosu daha iyi olur bence canonun, 1080p de 60fps verirse ufff)

sonra bi 5 yil mutluluk gozyaslari icinde kullaniriz ikisinide eheh...opsyonel battery gripli foto olmus bu.

Smaller and lighter than D700
Resolution: 7360×4912 (36MP)
CF+SD memory card slots
Slightly larger display
Excellent video quality, better than D3s
Video modes: 1080p/30/25/24 and 720p/60/30/25/24
AF identical to D3/D700
I still do not have a date for the official announcement

Read more on NikonRumors.com: http://nikonrumors.com/#ixzz1eFWJUNAj

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
facebook dan takip ediyorum bu siteyi de bana fake gibi geliyor. son haftalarda trafiği düştü sitenin bir kalkışa geçirme adına yaptılar diye düşünüyorum.

ben de epeydir bekliyorum d800'ı ne haber cıksa okuyorum yani sanki cıkar cıkmaz alıcam? :)

fiyatı 2500 pound civarı olacak sanırım, o kadar vermem için fotoğrafçılıktan para kazanmaya başlamam lazım yoksa eşime de 1 karat yüzük almam gerekicek susturmak için :p
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
yarin aciklaniyorre, gene sizmis bi iki leak, foto, ve cameradan cikan imajlar..
tik

ya galiba 36mpixel gomecekler piyasaya..

OMFGWTFBBQ durumu yaratiyor ister istemez..

fakat benim anlamadigim bir nokta var:
35mm dslr'larda iyi hos mpixel yukselirde..soyle bir skinti olacak mi diye korkuyorum...

Nikon/canon etc, bu markalarin orta seviye ve ucuz lenslerinin cozunurlukleri bu kadar yuksek mpixelde baya skinti yaratiyor..(bkz D3x-22mpixel + ucuz/orta seviye lens combolari = abberationlar vignettler, etc)

E simdi guzel super 36mpixel..canonda cikarir kesin kacirmaz, ama bu noktadan sonra lens konusur gibime geliyor (merhaba 1000$+ optikler :) )

Hele orta seviye zoom lensler falan..bilemedim..
neyse ben prime lenslerimi dizdim hazirim xD
Sosyal ağlarda paylaş

sadece böbrek mi abi, ben baya bir kısmı kestirmeye gidiyorum şimdi, mesela vizörden bakmayan göz kapalı duruyor nasılsa onu da okutabiliriz lpkfğds

yalnız 36mp falan stock fotolar için de çıtayı yükseltiyorlar.

seviyeyi arttırmayın p.çler demek istiyorum ağlayarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
70-200 f2.8 vr2 ve 200 f2.0 disinda baska lens yok sanirim bunu kaldiracak. d800 hantal oldugundan sanmiyorum kimse 200 f2.0 ile kullansin.

acilen 24-70 f2.8 i guncellemeleri gerek. 14-24 f2.8 de cikali oldu epey.

d800 + 2 lens aldin diyelim 5-6k £ lzm.

bobrek de yetmez lotoyu vurmak farz oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

valla, ben iste o nedenle zoom lense halen gecmedim..cunku high res olanlari bir hayli pahali, ha ama isim geregi muhtac olsam 70-200 lense, makine yerine almistim coktran heuhe..

bakem, portrelerde prime lens ile cok sorun yasayacagimi sanmiyorum 36mpixelde..

crop manyagi yapacam oh negzel :)

ki aslinda fiyati ucuz verdigi ozelliklere gore..
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Tamam cok pahali degil de cakallik yapiliyor. ABD fiyati 3k dolar. Kur farkina gore (1 $ = 0.63 £) normalde 1870 £ olmasi lazim. Ingiltere fiyatini 2400£ olarak belirlediler. (jessops pre order a baslamis)

Ha en cok tartisilan konu buffer ne alemde? 4 fps ile 36.3 MPx raw foto cektiginde CF kartlar dahi kaldirmayacak. Kamera karta yazmadan evvel hafizasinda kac foto tutabilecek.

70mb lik 4 foto ceksen 280mb eder. Saglam bir CF kart ile 100mb/sn yazma hizin olsa. Saniyede 250+mb fotograf cekersen kamera afallamasin? :D
Sosyal ağlarda paylaş

fiyat konusunda haklisin dyna, ama cogu malda o cakalligi yapiyorlar..

hatta soyle bir sey var..yeni nesil cikan nikonun her halti, bir onceki neslin cikis fiyatinin 200$ ustunde..d700-d800 olsun, yeni cikan pro lensler olsun etc.. :((

d4 baya farkli kulvar, ama bir kac aya canonda 5d mark3 u yumurtlar piyasaya..oh negzel senlendi ortalik, artik aradaki fark lens kalitesine bakar bu saatten sonra..

ama kafadan 4+ yil kullanimi var d800 un onu bilirim..
yani cidden pro lenslerin bile 36pixel uzerinde skinti yapmasini beklerim, ortaformatin lens resolutionuna giriyor o noktalar artik.

hrmm eldeki d700 u okutsam..pff gene kafadan 1500+£ gereceksek...aq uhuh
Sosyal ağlarda paylaş

Doyurucu ışık ve fazlaca detay içeren fotoğraflarda harikalar yaratılacak anlaşılan. Gündüzlere mahkumuz, gerçi sanki geceleri uzun pozlama dışında çok fotoğraf çekiyomuşuz gibi hehe.
ben sağ kolumu e-bay'e koydum bile, bidler geliyor.
link :

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Bugun okudugum bir kac yorum soyle diyordu. D700 ilk ciktiginda abd fiyati ile uk fiyati arasi fark yoktu. simdi ise uk fiyati kur farkina gore cok daha yuksek.

urunun fiyatini artirmak kendi tercihleri de uk satis fiyatinin kur farki disinda ekstra pahali olmasi cok sacma.
ABD'e bilet alip gidip alip gelsem aradaki 800 dolar gereksiz farki vermemis uzerine 2 gun abd gormus olurum be :)

bu arada AA filtre olmayan versiyonu olan D800E genel olarak medium format kamera kullananlara hitaben diyorlar. Keskinlik acisindan epey fark yaraticakmis gerci.

Benim en cok hosuma giden yanlarindan biri -2EV de AF yapabilmesi. Nerede ise zifiri karanlikta odaklama yapabilmesi demek Canon gozluk kullanirken Nikon'un ninja modda dolasmasi gibi bir sey :D
Sosyal ağlarda paylaş

AA o kadar fark yaratiyorsa..

"challange accepted. / shit just got real / les do tis awyeah!"

diyorum.

Fiyat durumunda dedigin gibi bi ince sisirme mevcut..
ama ben d700 u ciktiginda usa dan aldiydim 2.69k$, UK fiyati yamulmuyorsam 2.29k £ idi..(body only tabi..sene 2007 miydi ole bisi)

bunun AAsiz modeli 2.99k$, UK fiyatini bulamadim henuz? ama dedigim gibi 200-300 dolar sisirme butun yeni lenslerine de yapti (bkz 70-200 2.8 yeni ve eski versyonlari)

eger UK e daha kazik geliyorsa..ehe bavul ticaretine girmeli :p
Sosyal ağlarda paylaş

eheheh battery grip degmez o fiyata eheh.
ebayden cin mali bi tane al ayni isi goruyor %80-90 oranla.. :D

burst shoot speedi de arttiriyo..vsvs, ama ben ergonomi disinda bir yararini gormedim..agirligi baya guzel dengeliyor, eger kalantor lens varsa (buda el titremesini azaltiyor haliyle)

kisisel gorusum tabiki.

valla ozetle, baya guzel makina, bu fiyata, "ah keske suda olsa" dedigim* butun aciklari kapatmislar.

canona gecmedigim icin mutluyum..gerci zaten bu saatten sonra farketmez ne kullandigin :D

*%100 vfinder / dual card / 25-1080p video/ ingame hdr-adjust oyuncaklari / biraz daha EV opsyonu / az daha buyuk LCD
Sosyal ağlarda paylaş

gaza geldim bi post daha patlatim ehueheu

Olctum bictim parasina kesinlikle deger.
(bunu alip zirzlop kit zoom lens kullanmayacagini dusunerek soyledim)
bundan sonra orta formata gecis olur.

eger d4 kulvarinda bir makine kullaniyorsaniz, o zaman isler farkli tabi ki. Olsun buda backup body olur o halde :)

ahem..USA dan gelecek arkadas varmi? :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...