Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FreeBSD(sorun ?! çok...)

Maleboge

Öne çıkan mesajlar

Öncelike 1 FreeBSD kitabı aldım. FreeBSD'yi ve KDE'yi kurdum.
1...
FreeBSD shell ile açılıyor. burada text olarak login oluyorum. Sonra kDE'ye geçmek için "startx" komutunu çalıştırmam gerekiyor.
BU sıkıcı bir durum. herhangi bi kullanıcı login olduğunda x komutunun çalıştırılmasını nasıl sağlarım ?
(/etc/rc.local ve /usr/local/etc/rc.d/xxx.sh 'yi denedim olmadı :( (777))
2....
FreeBSD ses kartımı görmüyor nasıl tanıtabilirim ?
3....
Lütfen adım adım anlatın. Çünkü ancak dosya kopyalamayı falan zor beceriyorum :)[signature][hline]www.asmworm.com
Sosyal ağlarda paylaş

/etc/inittab daki
id:3:initdefault:
satirindaki rakami 4 yaparak. yani init 4 ile acacaksin.

FreeBSD sunucu icin muthis, gel gelelim masa ustu icin bence cok da yeterli degil. Eger civ civ isteniyorsa, FreeBSD yerine, Debian oneririm. En azindan ports a aliskin olanlar apt-get in yetenekleri karsisinda sasirabilirler :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

shutdown komutuna suid yetkisi vermen gerekiyor.. Yani shutdown komutunu çalıştırdığında, otomatik olarak sistem root yetkilerine sahip olmalı.

Gel gelelim, tüm suid yapılmış executable dosyalar birer güvenlik açığı içerir. :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm valla bilmem ki, hiç gerek duymadım.

olmadı "halt" la kapat ve "halt" a o grubun yetkilerini ver, şimdi dışardayım, eve gidince deneyim.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...