Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Öncelike 1 FreeBSD kitabı aldım. FreeBSD'yi ve KDE'yi kurdum. 1... FreeBSD shell ile açılıyor. burada text olarak login oluyorum. Sonra kDE'ye geçmek için "startx" komutunu çalıştırmam gerekiyor. BU sıkıcı bir durum. herhangi bi kullanıcı login olduğunda x komutunun çalıştırılmasını nasıl sağlarım ? (/etc/rc.local ve /usr/local/etc/rc.d/xxx.sh 'yi denedim olmadı :( (777)) 2.... FreeBSD ses kartımı görmüyor nasıl tanıtabilirim ? 3.... Lütfen adım adım anlatın. Çünkü ancak dosya kopyalamayı falan zor beceriyorum :)[signature][hline]www.asmworm.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 /etc/inittab daki id:3:initdefault: satirindaki rakami 4 yaparak. yani init 4 ile acacaksin. FreeBSD sunucu icin muthis, gel gelelim masa ustu icin bence cok da yeterli degil. Eger civ civ isteniyorsa, FreeBSD yerine, Debian oneririm. En azindan ports a aliskin olanlar apt-get in yetenekleri karsisinda sasirabilirler :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 teşekkürler.[signature][hline]www.asmworm.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 civ civ nedir ?[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 collapsable interactive video [signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. [Bu mesaj sharky tarafından 06 Ekim 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 lol dayanamadım. kımıl kımıl yani, janjanlı.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 hazır sh. gibi unix guru'sunu bulmuşum, affına sığınarak sormam lazım :) root olmayan bir kullanıcının makinayı kapatabilmesini nasıl sağlarım ? shutdown -p now komutunu kullandığımda yetkimin olmadığı söylüyor.[signature][hline]www.asmworm.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 shutdown komutuna suid yetkisi vermen gerekiyor.. Yani shutdown komutunu çalıştırdığında, otomatik olarak sistem root yetkilerine sahip olmalı. Gel gelelim, tüm suid yapılmış executable dosyalar birer güvenlik açığı içerir. :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 anladığımdan değil ya, tahmin ederek soruyorum. yani guest accountu da serverı kapatabilecek mi?[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 hmmm ama mum.'dan dediği gibi o durumda guest'de kapatır pc'yi :) benim istediğim mesela bir "abcdefg" grubu var. root değiller ama pc'yi kapatabilirler gibi[signature][hline]www.asmworm.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Hmmm valla bilmem ki, hiç gerek duymadım. olmadı "halt" la kapat ve "halt" a o grubun yetkilerini ver, şimdi dışardayım, eve gidince deneyim.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar