Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cengiz Han 2 (Joygame)

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

Olay şu : Gameforge, Bigpoint, innogames, travian games gibi firmalar lokalizasyon olayına girdiler. Ama Türkiyede ofis açmadıkları için gamesultan, gameturk gibi firmalarla anlaştılar satış işlerinde.

Hem gamesultan, hem gameturk hemde yukarıda saydığım oyun firmaları parayı kırdı. Bunu gören gameturk ve gamesultanda gelen paranında etkisiyle lan bizde bu işe gireriz dediler.

Türkiye'deki oyun sektörüne bir katkıları var mı ? Dolaylı yoldan bence var, anlatması uzun ama hangi kısımlarda. Yabancı firmaları tanıdığım için, f2p in temeli oyuncuyu sömürmek olduğu için işin özüne bakmak gerekirse Türk oyun piyasasına elbette önemli, asli bir katkıları yok. Çelişkili yani bu durumlar anlatması zor hehe

Öğrenciliğim zamanında 2 sene kadar Gameforgeda çalıştım part time. Türkiyeden ayda milyon euro seviyesine yakın miktarlarda kazanıyorlardı.

Bizim türk insanı seviyor bu tip f2pleri, hırs yapmayı, rekabeti.
Sosyal ağlarda paylaş

MMO Genel başlığı altında F2P P2P oyun ayrımı yapıldığını site yöneticileri söylerse biz de kurala uyarız tabii ki. Genel site kurallarını 4 5 senedir siteye girdiğimden biliyorum. Gidip bilgisayar oyunları bölümüne açmıyorum ki, başlığa bakın, yeri de yanlış değil. İlgilenmek zorunda da değil kimse, en başta neden konu açtığımı da yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hit bir mmo yapabilmek için milyonlarca dolar sermaye gerekmiyor, iş yaratıcılıkta...

Minecraft. 5 milyon civarı kullanıcısı var sahibi Jet kiralamış. İlk yola çıktıklarında yanılmıyorsam birkaç kişilerdi stüdyoları bile yoktu.

Haven & Heart: Bunlar daha da fena isveçli üni öğrencileri bişiler karalamış, şimdi paradox yayımcılığını üstlenip çocuklara destek verdi, oyunu baştan ve 3d olarak tasarlıyorar.

Dota: Herşeyi ile diğerlerinden farklı olsada ortak noktası yaratıcılıkta sınır olmadığının göstergesi. Valve'nin yayımcılığımı ve yapımcılığını üstlenmesi de cabası. Sadece turnuvaları bile milyondolarlık.
Sosyal ağlarda paylaş

F2p denen zırvalık oyuncuyu montofon ineği gibi görüp sağmak oluyor başka bişi değil. Adam gibi 12-13 euro/dolar verirsin, herkeslen eşit ve herşeyi açık şekilde oynarsın, ulan çanta slotu açmak için bile para istiyor adamlar, sonra neymiş beleşmiş... helehelehelehelehelehelehelehelehelehelehelehelehelehelehelehelehelehele
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Oce4n said:

klasik joygamenin yaptığı iş.
koreden bi oyun alıyo, türkçe yamalıyo üstünü, desteğini filan veriyo oyunun sürüyo piyasaya.
sorun şu ki: kore oyunları çok kötü...

oyun içi görüntü filan

http://www.youtube.com/watch?v=YKPlgwi1IW8&feature=player_embedded#!

Müzik güzelmiş ama :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...