Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2011 MLG Pro Circuit

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

baneling op falan degil ne op si abi iyi zırvalamışsın he.oyunun tier 1 ünitelerinden başka hiçbir şeye karşı ortalama bi micronuz varsa cost efficient olmayan-ki micronuz iyiyse tier 1 ünitelere bile cost efficient olamayan- bi üniteden bahsediyoruz.burrow movement gelir op olur mu olmaz mı bişi diyemeyiz daha.nitekim expansion assault tarzı şeylerde daha efektif olacağı bariz bence late gamede.onu da zaten tossun cannon hallediyor.terrana da shredder gelicek.planetary zaten var.dedigim gibi çok mu şey degistirir bilmiyorum.op olacak şeyler varsa o da ultralisk charge ve viper olucak.hydra movespeed upgrade ile beraber roach-hydra-viper a karşı toss napabilir mesela çok meraktayım.colossusları çek parçala gerisi zaten easy kill.kaçman gerekti kaç hydralisklerin snipelanmasın movespeed i leş gibi diye falan.zergin op olmasının sebebi ünitelerinin olması gerektiginden güçlü olmasından kaynaklanıyo su an(ciddi anlamda hp dmg armor değerleri olarak).normalde zerg deyince akla ne gelir,ekonomin adamdan daha iyi olur ünitelerin daha güçsüz.army trade yaparsın hızlı refreshleyip orduyu oyunu böyle böyle bitirsin vs. ki army supply ın da daha az olur drone count neticesiyle.ama gel gör ki aynı upgradelerde army trade e girip bırak yenilip adamın ordusunun yarısını beraberınde goturmeyı(ki olması gereken bence bu) adamın orduyu dümdüz edip oyun bitiriyosun arada ölenleri tazeleyip.

herneyse tartışmanın özüne gelirsek baneling op değil.a+move yapmana rağmen 0 micro ile max cost efficient olabilme açısından en iyi ünite olabilir evet.ama op değil.milletin early game de bile öldüğüne üzülmediği 2 tane mule atıp aynı orduyu tekrar bastığı marine sürüsüne counter diye bi üniteye op denmez.şu oyunda op olan şeyler turtle terran ve stim marine dir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
şu oyunda op olan şeyler turtle terran ve stim marine dir.
Bu çelişkili bir ifade. Turtle, mech ile yapılır. Marine ağırlıklı bir kompozisyonla oynuyorsan turtle yapmaman sürekli harrasment, push vs. yaparak rakibine hasar vermen gerekiyor. 30 dakika turtle yapıp saldır bakalım marinelerle. Storm, collosus, fungal neler yapıyor o marinelere.

Son turnuvalarda tüm Terranların bu kadar batırmasından sonra hala Terran OP diyenlerin varlığını görmek ayrı bir göz yaşartıcı durum.
Sosyal ağlarda paylaş

_Spartacus_ said:

said:
şu oyunda op olan şeyler turtle terran ve stim marine dir.
Bu çelişkili bir ifade. Turtle, mech ile yapılır. Marine ağırlıklı bir kompozisyonla oynuyorsan turtle yapmaman sürekli harrasment, push vs. yaparak rakibine hasar vermen gerekiyor. 30 dakika turtle yapıp saldır bakalım marinelerle. Storm, collosus, fungal neler yapıyor o marinelere.

Son turnuvalarda tüm Terranların bu kadar batırmasından sonra hala Terran OP diyenlerin varlığını görmek ayrı bir göz yaşartıcı durum.

ikisi aynı oyun icinde op demedim ki abi ben.ayrı ayrı op ler işte.terran istedigi kadar batırsın kötü oynadıgı ıcın batırdı.allah aşkına bana son turnuvalarda maç göster yanı adam her şeyi yaptı yinede yenildi dedigin.stim marine in op olmasının sebebi multi dropla sen adama büyük hasar verebilirken senın kaybettigin ünitenin 300-400 mineral olması.fazla cost efficient.turtle ın da op olmasının sebebi toss acısından bilmem de iyi bi turtle terrana zergle ne yap ne et giremiyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir Terran her şeyi yapıp yenilirse zaten Terran UP olur. Ben bunu iddia etmiyorum, bence oyun mükemmel bir şekilde dengeli olmaya çok yakın (bu forumda yazanların oynadığı seviyedeyse zerre dengesizlik yok). Sen Terran OP diyorsan bir Zerg ya da Protoss'un her şeyi yapıp yenildiği maç göstermen gerekiyor ki dünyanın bütün iyi Terranlarının katıldığı ve top 8'de 1 Terran'ın olduğu turnuvalar varken böyle bir durum olduğuna inanmak zor.

Edit: Evet, Terran çok cost-efficent ama zaten öyle olmak durumunda. Üretim olarak Protoss'tan, ekonomik olarak da Zergden daha çok kötü olan bir ırk diğer iki ırkla eşit derecede cost-efficent olursa oyun dengeli değil Terran alehine dengesiz olur.
Sosyal ağlarda paylaş

protoss a karşı olan durumundan pek bahsedemeyeceğim dedigim gibi tvp sevmem pek izlemem de mc vs mvp tarzı maclar olmadıktan sonra.zergin ekonomisi daha iyi haklısın ama stim marine e op dememin sebebi burda basliyor işte.adam dakka 6-7 her neyse kafana 8 marine bindirip stimleyip harraslayıp hiçbisi kaybetmeden geri donebiliyor medivaca bindirip.2-3-5 10 artk ne dersen de öldürdügü isciyle kaliyor.sen orda ekonomi olarak tekrar yetisicem derken larva ve paranı isciye harciyosun.ondan sonra terran marine ve tanklarla press yapmaya gelince de göt gibi kalma diye baneling devreye giriyo iste.ordusunu az maliyetle temizlemenin güzel bi yolu.ki olması gerekiyo yani baneling i op yapmaz bu bağlamaya çalıştığım konu buydu.msn de tartıştık yeni abimle neyse tatlıya bağlandı gibi konu.

sıradaki turnuva ne iem kiev mi IPL 4 mü ne zaman olucak bunlar falan?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...