mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 public class Loop { public static boolean isPrimeFor(int zahl) { for (int i=2; i <= zahl; i++) { if (zahl % i == 0 ) { return false; } } if (zahl <= 1) { return false; } else { return true; } } public static void main(String args[]) { for (int i=0 ; i <=100; i++) { System.out.println(i+ ": " + isPrimeFor(i)); } } } edit: o kısmını hallettim ama bu sefer de hepsine false diyo :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Berk sen en bastan basla java calismaya. Bastan assa yanlis :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 1- Main fonksiyonunu isprime fonksiyonunun icinden cikar 2- Isprime'i tanimladigin linedaki noktali virgulu sil 3- Once sayi 1'den kucuk esit mi diye bak, degilse donguye gir 4- Donguyu sayinin karekokune kadar yapman yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Hepsine false diyo cunku for dongun <=zahl seklinde. Sayi asal bile olsa zahl%zahl == 0 oldugu icin false dondurucek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 public class Loop { public static boolean isPrimeFor(int zahl) { for (int i=2; i <= Math.sqrt(zahl); i++) { if (zahl % i == 0 ) { return false; } } if (zahl <= 1) { return false; } else { return true; } } public static void main(String[] args) { for (int i=0 ; i <=100; i++) { System.out.println(i+ ": " + isPrimeFor(i)); } } } okito koydum çocugu bi tek kök kısmını almamışım da neden o kök şeysi olmak zorunda onu anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 tüh hallolmuş sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Indententation'i duzgun yapmayi ogren bak cok cekersin :/ Allman style favorim benim. Kok olayi matematiksel. Zorunlu degil, daha az islem yapmak icin. Link burda: http://en.wikipedia.org/wiki/Primality_test#Naive_methods Bi de dedigim gibi isprime fonksiyonunda donguye girmeden once sayi<=1 diye bi kontrol et. Mesela sqrt fonksiyonuna negatif sayi gonderme ihtimalin var su an. Nasil davraniyor ben de bilmiorm api'ye bakman lazim :p edit: Kok olayina link attim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 çok saol sabah bi bakarım ona kafam gitti şu an bi de şunu sadece doğru oldugu zaman yazdırmak istersem if (isPrimeFor() = true) { for bla bla } şeklinde tıktıgımda olmuyo heralde onu boolean olarak alamadı () arasında int i int zahl sadece i filan denedim ama olmadı parantezsiz de yaptım o da olmadı naapmak gerek ona bi de ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Abi bak main'in icindeki for'da her sayiyi kontrol ediosun fonksiyon yardimiyla zaten. Dongunun icinde isprime fonksiyonunun dondurdugu degeri kontrol edip true ise yazdir diceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar