Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir örüntünün kuralını bulma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bir harf veya sayı örüntüsünde, ilk birkaç terime bakarak nasıl devam ettiğini bulan bir program var mı, veya nasıl yazılır?
Mesela;
* 5,7,14,16,23,25,32,....? (x,x+2,x+9,x+11,..)
* 6,19,58,175,...? (x,3x+1,9x+4,..)

sayı dizileri değil de harf dizileri olsa, örneğin;
* a,b,a,a,b,a,.. devam etsin.bunu bulabilen bir şey yazılabilir mi?
tahminimce harf örüntüsünde kuralı bulmak sayı örüntülerinden daha zordur.
Mesaj tarihi:
Primitive sekilde, 4 islem kontrolu yapabilirsin.

2 argumanin olmali;

Elindeki sayi dizisinde birden fazla pattern olma olasiligini tespit etmek

Sayi dizisinde kac tane ayni pattern le alt sayi dizisi oldugunu bulmak.

Sonrasi matematik (ilk yapman gereken sey esasinda),

a,b,c,d,e,f,g,h

a-b ?= b-c ==> bir tane daha bakalim garanti olsun ?= c-d

Diger 3 islem (/ + *) icinde kontrol edeceksin (mod da bakabilirsin optional % ).

Bu kontrolleri yaparken alt sayi dizileri bulma olasiligin icin, minumum eleman sayisini assume edip, atiyorum 3, a,b,c ayni sub set dedir, ilerisini yine 4 isleme gore kontrol edeyim deyip devam edeceksin.

4 islem pattern bulmak kolay ama daha farkli islemlere gore patternde bakacaksan brain f.

Edit: Bos yere yazmisim, eksik okumusum post u. Alpha numeric icin, yine 2 yolun var. char karsiliklarini alip matematiksel algorithma arayabilirsin ilk yazdigim gibi. 2. yol ise, her bir elemana ayri object gibi davranip (elma armut), bu objeler arasinda;

birbirinden once gelme, sonra gelme, ardisik ayni obje seklinde yine brain f. seklinde gezineceksin.

Tam olarak neye ihtiyacin var? Tam varmak istedigin noktayi yazarsan daha verimli birseyler yazilir.
Mesaj tarihi:
ilk sayın parametren olur mod ala ala kontrol edersin sırayla. ilk sayının +sı veya katı olacağına göre moddan gelen + kısmı o sayı - + kısmı / parametren x katın olur. Tabi bu artarak giden durumda yer azalarak giden ile ilgili gram fikrim yok şu an eheh

Edit: üstteki yazımı okudum ben bile birşey anlamadım şöyle anlatayım :
başlangıç sayın 5 : 12 19 21 vs diye gidiyorsa (mod5)12 = 2 //+ kısmın bu olcak
12-2/5 = 2 x katsayın 2 olcak
diğerlerinde de aynı şekilde
  • Yeni Oluştur...