wanderer Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 sadede geleyim: problemim su. diyelim ki bir class yazdim (yine diyelim adi yeni olsun), classimin constructorini da bir int alicak sekilde yazdim ki, intten benim classa casting olabilsin. sonra da kodun bir yerinde: yeni x = 15; (a) dedim. stroustrup'un kitabinda bu initialization in suna denk oldugu yaziyor: yeni x = yeni(15); (b) bu ikisi nasil denk olabilir? sanki yine kitapta anlatilan mekanizmalar bu denkligi ongormuyor gibi geliyor. constructorlara cout lar falan yerlestirerek denedigimde ise, hakkaten de iki durumda da mekanizmanin ayni sekilde isledigini gordum, soyle ki: yeni'nin constructuru 15 degeri ile cagriliyor. ama yukarida dedigim gibi bana sanki boyle olmamasi gerekirmis gibi geliyor. 2 durum icin sunlari dusundum, acaba hatam nerededir? (a) durumunu anlamak kolay, ortada bir initialization var, initialization bir int ile yapilmak, bu durumda compiler yapmasi gerekeni yapiyor, o inti constructora arguman olarak yediriyor ve constructor i cagiriyor. (yani o int ile o objeyi yaratiyor) (b) durumunda ise bana once bir temporary object yaratilmasi-ifadenin sag tarafindaki yeni(15) cagirimi yuzunden- , sonra da copy constructor cagrilip bu temporary object ile initialization'in yapilmasi gerekir gibi geliyor, ama oyle olmuyor. (not: ama mesela onceden y adli bir yeni'imiz oldugu durumda; yeni x; y = x; dedigimzde tam yukarida dedigim oluyor. ) [Bu mesaj wanderer1985 tarafından 01 Ekim 2004 19:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 normal olan b, a da bi gariplik var esas :) yeni class1 nas1 bi class ki? int den mi inherit edilmis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 yok yaw, gayet basit bi class. hic oyle inherit minherit olayi yok[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 yok yauv a bariz. classin int alan bir constructori var, onu cagiriyor iste nesi garip? ama b de temporary bir object yaratmamasi garip geldi bana[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 x sanirim bir pointer ve yeni objesine point ediyo sen yeni x = yeni(15) dediginde yeni class inin 15 degerine sahip olan objesinin pointerlarindan birinin x oldugunu belirtiyosun bana da (a) garip geldi nedense fazla bilmesem de pratik olarak C++ i :)[signature][hline]Silence in the studio! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 x'in pointer oldugunu nerden cikardin yaw :)[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 oole degilmidir sen bi class in objesini yaratirsan bir isimle ilerde onu cagirdiginda (senin durumunda x) x bir pointer dir ve o class in belirttigin degerine isaret verir OOC de oole diye biliyorum ben yada CMU yaz okulunda bi yalanla egittiler bizi :P[signature][hline]Silence in the studio! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 yok abi pointer degil. pointer olmasi icin yeni* x; demem gerekirdi[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 C++ de farkli o zaman cunku benim dedigim sen ne dersen de bi obje yaratirken asla onun memory deki halini degistiremessin sadece memory dei o haline bi pointer yaratirsin ama o pointer senin icin obje olarak gorunur farkli pointerlardan bahsediyoruz, yani sen C++ de pointer denen seyden, ben de genel programlama da pointer denen olaydan bahsediyom :P[signature][hline]Silence in the studio! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 kod üzerinde yorum yapmanın daha anlaşılır olduğunu düşüyorum...(çünkü w.'nin mesajını çözemdüm :) )[signature][hline]www.asmworm.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 eheh en bi ilginç C sorusu oldu pati deki sefdim valla bildiğim kadarıyla ikiside explicit initilialization, constructor'ın tanımlamasına explicit getirdiğinde yeni x = 5; tipinde bir tanımlama yapamazsın. yeni x= yeni(5) tipiylen ilgili tam bilgim yok. (az önce denediğim kadarıyla copy-constructorı private yaparsan satır hata veriyor, public olursa da kullanmıyor harbi ilginç bişi) doru düzgün bi araştırasım var bunu.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 sorunun cevabini buldum. bjarne stroustrup amcam dilin specification'ini yazarken yeni x = yeni(a,b,..,n) denktir yeni x(a,b,...,n); sekilnde yazmis. tabii niye boyle yapmis da ic tutarliligi bozmus anlamak pek mumkun degil.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Benim de bir sorum var: Uzun yazılar için hangi variable kullanmalıyım?[signature][hline]-Alper viens au tableau. -HASSKTRR YEAAA!!! Coğrafya dersinde Alper saçmalamaya devam eder: -Alper, kutuplara doğru yerleşim nasıldır yavrum? -Soğuğa dayanıklı betonarme evler vardır hocam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 STL stringleri kullanmanda bi sakinca olucagini zannetmiyorum. tabii eger uzun yazin 50-100 mb falan ise o ayri :)[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 STL nedir :) Uzun yazı dediğim max. 15-20 karakter :)[signature][hline]-Alper viens au tableau. -HASSKTRR YEAAA!!! Coğrafya dersinde Alper saçmalamaya devam eder: -Alper, kutuplara doğru yerleşim nasıldır yavrum? -Soğuğa dayanıklı betonarme evler vardır hocam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 STL = STandard Library iyi o zaman string x = "hede hodo ve bilimum seytani dusunceler"; gibi bi kullanim yapabilirsin[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Teşekkürler.[signature][hline]-Alper viens au tableau. -HASSKTRR YEAAA!!! Coğrafya dersinde Alper saçmalamaya devam eder: -Alper, kutuplara doğru yerleşim nasıldır yavrum? -Soğuğa dayanıklı betonarme evler vardır hocam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 hiçbir şey anlamadım ilk baştaki kodlardan :)[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem Estel_Anorien, 03 Eylül 2004 01:16 tarihinde Head'e demiş ki: ulan kelle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2004 stringler 255 karakter alabiliyodu dimi?[signature][hline]Silence in the studio! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2004 yoo[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 benim de bir sorum var 3%4 işleminin sonucu 0 mıdır?[signature][hline]Caramon-Kadınlar,seksen yaşındayım ve onaltı yaşımda onları ne kadar anlıyorsam, şimdi de o kadar anlıyorum. All hail The lord and master Foamy the Squirrel ]All hail the lord and master Foamy the Squirrel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 3%4 3 tür, % operatörü kalanı verir.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 06 Ekim 2004 20:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 STL = Standart Template Library. std = Standart Name Space STL data structers dediğimiz işi kolaylaştırmak için hazırlanmış çok optimize ve gelişmiş class templatelerin bulunduğu kütüphanedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 saol rahan[signature][hline]Caramon-Kadınlar,seksen yaşındayım ve onaltı yaşımda onları ne kadar anlıyorsam, şimdi de o kadar anlıyorum. All hail The lord and master Foamy the Squirrel ]All hail the lord and master Foamy the Squirrel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 STL stringlerini, sadece yazi icin degil, veri vs icin kullanabilirsiniz, uzun kisa vs diye dert etmeyin. yani, buffer olarak kullanilabiliyor mesela. su var yalniz, kendini reallocate ediyo boyu uzadikca, buna dikkat etmeniz lazim veri koyarken, 10mbye cikaracaksaniz, byte byte degil mb mb mesela ekleyin ilk mesajdaki sorudaysa; o da bi initialization oldugu icin copy constructor falan cagirilmiyor.[signature][hline]wastiee | PHPNotepad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar