Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açılırken takılma sorunu

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Yeni anakart+işlemci+ram aldım bi hafta önce falan, fakat anakartın işlemcinin yanındaki güç girişi sekizli olmasına rağmen benim powerdan orası için kullanabileceğim 1 tane dörtlü kablo geliyodu. Şöyleki

Powerdan iki tane kare dörtlü geliyor fakat birisini C diye işaretlediğim yere takıyorum diğerini B'ye. A boş kalıyor. İlk başlarda sorun olmuyodu, tek sorun bilgisayarı her baştan başlattığımda bir kereye mahsus 3 4 sn sonra res atıyordu fakat ikincide sorunsuz devam ediyordu.
Bugün sabah açtığımda res attı daha sonra her zamanki gibi asus logosu belirdi (press delete to enter bios setup falan) ama orda kaldı, 10 dk sonra falan bekledikten sonra devam etti bu seferde starting windowsta kaldı ve devam etmedi.
500wattlık power supply var, anakart asus p8z68-vle, işlemci i52500k ama ekran kartı 9600gt sonic, baya eski yani. 500lüğün yetmeme gibi bi sorunu olduğunu sanmıyorum. Sizce sorun o A olarak işaretlediğim yerin boş kalması mı? C yi söküp A ya taksam olur mu? veya o powerdan çıkan yassı 4lüleri kare 4lüye dönüştüren bi kablo falan bulup A ya mı takmam lazım? Bu arada 2 3 saat sonra tekrar denedim açıldı, bilgisayarı kapatmaya korkuyorum şimdi.

Sosyal ağlarda paylaş

Power supply'ın yetip yetmeme olayı değil iş orada... 8 pin power girişine 4 pin giriş taksan da stabil çalışır makine. Ancak sorun başka bir yerde... Aç, bios'a girebilirsen işlemci sıcaklık değerlerini incele. İşlemci fanının doğru oturduğundan emin ol. Kitlenmeyi %80 ihtimalle %1 de olsa açılı oturmuş bir işlemci fanından kaynaklanabiliyor.

Geri kalan %20 ne dersen, random problemler olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...