Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD TV Ses Sistemi Problemleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hedef:

Vestel LCD TV'den çıkan sesi müzik sistemine aktarmak.

Elimizdekiler:

- Vestel LCD TV,

arkasında şu çıkışlar var:

http://i.imgur.com/4LeNe.jpg

Bunların takıldığı türden.

- Philips SPA 2600 5.1 ses sistemi,

arkasında başka yerlere bağlanmak için üç tane çıkış var, çıkışlar şu şekilde:

http://www.bestaccessories.net/pic/10396.jpg

- Ara kablo ve converter.

Ara kablo Philips'in ve iki tarafı da yukarıdaki çıkışlar şeklinde. Dolayısıyla bu (TRS / TRSS connector denen) çıkışları televizyona bağlayabilmek için uçlarına converter taktık.

Problem:

Ne yaptık ne ettiysek hoparlörden ses gelmedi.
Mesaj tarihi:
Sarı beyaz kırmızı input gibi duruyo. Bu kanıya varmamın sebebi sarı video portununda ses portlarını yanında olması :)
burda şöyle bi handikapta var, artık çoğu tv de pvr lar için tunerin video outputunuda koyuyorlar.

Ek olarak gelende inputlar tv lerin sağ yanların da oluyor.
Sanki senin tv nin arkasında sadece 2 tos jack tan oluşan bir audio out olması gerekiyor :) gelende arka kısımda input ve outputlar gruplu şekilde durur. misal resimde scartıda göremedim ?
Mesaj tarihi:
@Fistan

Dediğini yapmıştım abi ama olmadı nedense. Kulaklık da sadece tsr çıkışını göstermek için, o kulaklığın uç kısmı var yani ses sistemi ara kablosunda.

@ Ragnar,

Televizyonun arkasında bir panel daha var, orada scart, hdmi çıkışları falan var, fotoğrafını gösterebilirim istersen.
Mesaj tarihi:
ses sisteminde spdif varmı ? eğer varsa tv ile ses sistemini spidif ile tek bir coax kablo ile bağlayabilirsin.

Ek olarak ben buradada audio out göremedim model bilgisi verebilirsen bi manueline bakıyım. Ben de merak etmeye başladım
Mesaj tarihi:

Şöyle saçma bi durum varki tv üstünde spdif harici ses çıkışı yok
Bunun için kulaklık çıkışını kullanacağız.

Orjinal bir 3.5mm to rca kablo ile bu işi yapabilirsin.

Eğer bununla uğraşmadan evde kendim yaparım dersende;

Şöyle bişey yapabilirsin.
Şimdi elinde 3.5mm(standart kulaklık) sterio jack olan

kullanmadığın bir kullaklığı jacktan sonra yaklaşık 10cm kalacak şekilde kes ve 2-3 cm sinin dış kılıfını sıyır, içinde 1 adet blendajlı(örgülü) 2 adette pvc kaplamalı kablo çıkacak. blendajlı olan kablo - kutup diğer 2 pvc kaplı kablolarda sol ve sağ kanalların canlı uçları.

Birde tos(rca) jack dediğimiz kablodan'da

2 adet kabloyu jack tan ses sistemine uzaklığın kadar kes bunun içindende 1 adet blendajlı(örgülü) ve 1 adet pvc kalı kablo çıkacak.

Şimdi 2 adet tos kablosunun - kutuplu blendeajlı(örgülü) kablolarını kulaklık kablosunun bilendajlı kablosu ile birleştireceğiz. Sonra kulaklık kablosunda bulunan 2 adet pvc kablı kablo uçlarınada bir kabloya bir tos kablonun pvc kaplı kablosu şeklide bağlayacağız. Burda önemli olan pvc kablı kabloları ve blendajlı kabloları bant ile iyice izole etmemiz gerekiyor.

Kablonun tamamlanmış hali resimdeki gibi olmalı :)

Valla biraz karışık oldu kusura bakma :)

Mesaj tarihi:
Ehueh eline sağlık abi,

ancak ilk resimdeki aletten bende vardı.

http://forum.paticik.com/thumbnails/2f2/677/77d/f1e/4d3/82f/397/a9c/55f/218/20_450xNULL.jpg

Bununla yapmayı denedim yine de olmadı :(

Bir de tabi bu alet ses sisteminin arkasındaki üç çıkıştan sadece birisini kullanabiliyor anladığım kadarıyla, öyle de bir problem var sanki :/
  • Yeni Oluştur...