Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mini studyo cikmazi

Kharon

Öne çıkan mesajlar

2-3 flash li ekonomik bi setup kurmak istiyorum. Aklimda yongnuo 460II, 465, nissin 622ii v.b. gibi modeller var butce acisindan.

Yalniz challenge surda basliyor;
2 adet body var. Biri nikon d300s, digeri canon 450d.
nikon da genelde prime lar, canon da ise tele ve zoom outdoor lenslerim var(tamron 17-50, 55-250 vb).

Ben kurdugum setin iki makineyle de uyumlu olmasini istemek fantazisini yapiyorum.

Aklima gelen cozum;
1 adet nikon mount flash (nissin 622ii)
1 adet canon mount flash (yongnuo 460ii)
1 adet nikon mount 2.4ghz wireless trigger.
1 adet canon mount 2.4ghz wireless trigger.
2 adet universal reciever. (2 flash i da remote kullandigim senaryo icin)
+1 duruma gore flash.

boylelikle her iki makineninde dedicated flash i , studyo da calisirken de kullanilmayan makinenin flash i radio reciever ile slave olmus oluyor seklinde dusundum.

Daha ekonomik veya akilci cozum onerileri gelir mi, ne kadar mantikli dusunuyorum, dusunceleri merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
nissin di622 mk2 kullaniyorum. slave modda kullanabiliyorsun. nikon dahili flash i master yapip nissin i baska bir aparat takmadan harici olarak kullanabilirsin.

onun disinda canon lensi nikon uzerinde ve nikonu da canon uzerinde kullanmak mumkun. manual modda tutman gerek. oyle ki baglanti kutuplarini izole etmeden dahi kullanabiliyorsun. voltaj farkindan alet yanarsa laf etme ama :P
Sosyal ağlarda paylaş

cross lens e girisecegimi dusunmuyorum acikcasi , o sikintili is :p

isik kaynaklari patlasin catlasin umrumda olmaz da lens buyuk riziko.

flash lari da external kullanma esnekligim olsun istiyorum. ve optic trigger yerine radio trigger tercih etmeliyim gibi dusunuyordum ama dedigim gibi cikmaza girdi is. en verimli senaryo dusundugum gibi bi hal aldi.

daha verimli bi sistem kurabilir miyim diye dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim hatam belirtmeyi es gecmisim;

on camera icin ttl, off camera icin non-ttl (yn460ii gibi) bir setup dusunmustum.

challenge bunu hangi setup la yapmaliyim idi.
Iki kameraya da ttl almak cok mantiksiz olacak butce olarak, muhtemelen 3X yn460ii, 2X yn460ii+yn560 veya yn460ii + nissin622ii setuplarindan birini dusunecegim bu gidisle.
Sosyal ağlarda paylaş

abi öncelikle neden 2 ayrı markayı birden kullanıyosun? biri işyerinin falan mı nedir yani zorunluluk mu var?

Daha çok kullandığın makinenin tepesine takmak üzere ttl alırsın diğerleri de manuel olur işte sorun yok gene. Ttl olanı diğer sistemde manuel olarak gene çaktırırsın. Tetikleyicileri TTL almak istersen hiç ekonomik olmaz zaten tetikleyici ile patlattıklarını hep manuel ayarlarsın illa ki. Yoksa çok para harcamak lazım kablosuz ttl tetikleyiciler+flaşlar için.

En ucuz ttl flaş sanırım yongnuo 465, bende de ondan var :P (üstte farketmez derken yn465'in ttl olduğunu unutmuşum ben 468 sanıyodum ttl olanı karışmış halbuki kendi kullandığım flaş)
canon430ex kadar gücü sanırım, o kadarı yeterse onu öneririm. Parasına göre iyi bir flaş bence baya. eBay'de yanlış hatırlamıyorsam 80 dolar civarına satılıyor hala. Daha üstün/büyük ve güzel bir TTL istersen canon580ex çakması YN565 var. Çıkalı çok olmadı duymuşsundur zaten o da 160 dolar mı ne. 350 TL'ye buralarda satanlar oluyor fotokritik'te canonturk'te falan.

Manueller için yn460ii standart gibi bir şey zaten fazla araştırmaya gerek yok =)

Bu arada mini stüdyo demişsin tam ne çekeceksin bilmiyorum ama daha bir de bu flaşları tutacak ayaklardı önüne yumuşatıcı şemsiye softbox'tı bir dolu masraf daha çıkıyor8-)

Ben de bir ara lazım oldu oturdum araştırdım uğraştım biraz ama bişeyler yaratayımdı hobiydi şuydu buydu hiç sarmadı beni bu iş canım acayip sıkılıyor o flaşlarla uğraşayım derken :D
Sosyal ağlarda paylaş

450d yi genelde hafif ve versatil diye outdoor da tercih ediyordum(baby fifty, tamron17-50, sigma 17-70, 55-250), 7d veya 5dm2 ye dogru gecisi planlarken kiz arkadasimin hic yoktan d300s i ve benim diger lensleri(nikkor 35, 50, tokina 11-16) kullanma opsiyonum cikti. boluk porcuk bisey oldu. studyoda kullanilacak makine cogunlukla nikon yalniz canon in de gelecegini gozetmeliyim elimdeki lensleri ekonomik olarak elden cikartmamin yolu yok gibi yerine yenisini koyamadiktan sonra.

Daha onceden semsiyelerim , isik podlarim ve tripodum falan da var zaten. hatta yn460 setim de vardi kullanmadigim icin elden cikartmistim, simdi tekrar ihtiyac oldu, biraz da o yuzden farkli biseyler ariyorum. 465 , 467, 468, 565, vb var. sinirsiz secenek gibi bisey.

toplam 200 dolar in ustune cikmam heralde diye dusunuyorum ve min 2 flash lazim. dusuk modellerin ttl performansina guvenemedim, ortanca ttl modellerin fiyatini hakli gosteremedim dusun dusun .oktur isim oldu biraz karman corman.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Lenslere bakarak sorayim:

Studyo da Nikon yeterli olacaktir. Genis aci ic mekan cekimi icin tokina, portre cekimi icin de 35 ve 50 gayet iyi gibi.

Studyo da flash daha cok kullanacagini dusunerek sadece nikon icin flash yatirimi yapsan daha verimli olmaz mi?

Disarida cekerken de canon'i kullanacaksan fill-in flash + reflektor kullanirsin 450d ile?
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen ben de studyo icinde nikon u daha cok kullanacagimi dusunuyorum,

fakat su sekilde dusunmek mantiksiz mi olur acaba; ttl on camera flash canon a gider, digerleri off camera olarak remote triggerlanir.

nikon da ise full manuel calisirim, nasilsa studyo da zaman ve ayar imkani olacaktir, outdoor da veya elimde canon la gezerken bu pek mumkun degil sonucta.

bu noktada da farkli gucteki flashlarin aydinlatma oranlarinin nasil orantisizlasmadan kullanilmasi sorunsali devreye giriyor tabii. asfdasdf
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

nasilsa studyo da zaman ve ayar imkani olacaktir, outdoor da veya elimde canon la gezerken bu pek mumkun degil sonucta.

Cevap budur bence :p .

birden fazla flash varsa, studyoda ttl dunyanin en gereksiz metering sistemidir.
Ucuzundan bir pozometreye butce cikmiyor, yada daha yatirim ypmayi dusunmuyorsan, deneme yanilma yontemi ile istedigin pozlamayi elde edebilirsin (slavelerle oynayarak).

Senkron isinde de en ucuzundan trigger/reciever is gorur bence.
Bu oneriler studo durumu icindi tabiy.

Disarda zaten daylight+ttl flashla takilacagini dusundugumden daha rahat olacaksindir.

Canona ttl derim sanirim, studyoda slave olarakda kullanirsin. (Tum flashlarin wireless olmasina gerek yok..optic/wireless combosuda var neticede;)
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak bunu dusunuyordum, birinin onaylamis olmasi rahatlatti .

pekala; sunu sorayim, daha once 2 adet yn460ii vardi. ikiside off camera olarak calisiyordu setupimda. 7 kademeli ayar olmasi acikcasi istenilen isigi almayi pek kolaylastirmiyordu.

Bu durumda 2 adet -ayni- flash mi daha iyidir, yoksa benim dusundugum gibi birinin daha guclu olmasi isleri kolaylastirir mi?

Son dusundugum setup su sekilde bu arada;
yongnuo yn467/ veya 468 ( canon mount)
2x yn460ii
youngno 602 2.4ghz trigger set
0-ring circular flash (bi 460 buraya gidiyor)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...