Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu nasıl insanlık ya?!

cerebralis

Öne çıkan mesajlar

Wolfsoul said:

Evet kürt halkının koruyucusu PKK'yı bir kez daha gördük. Sözde koruduğu halka gönderilen yardımları bile çalmaya çalışıyorlar. Kesin barış içindir. Birde az önce gördüm haberi ezilmişin hakkını savunan sevgi kelebekleri Van'da gene saldırmış. 4 asker yaralı. Şimdi burada sorsan bazı süper zekalara gene asker suçludur bu durumda bile.

bak konunun başlığı ne, ve kime tepki duyularak açılmış bu konu?

siz hala pkk nın yaptığı eylemlerden, o bölgedeki halkı sorumlu tutuyorsunuz. ayrıca burada kimse pkk savunuculuğu yapmıyor, böyle bir örgütün ortaya çıkış nedenlerini irdelemeye çalışıyor, pkk şu nedenlerle oluştu diyenler.

riglous said:

Sen onu bırak da ben başka bir şeyi merak ediyorum. Şimdi dün yardım kamyonları çadırlar falan gitti oraya. Devlet organize etmeye çalışırken insanlar kamyonları durdurup çadırları çaldılar falan. Hani ezilmişler falan da, niye kendi kendilerine yapıyorlar bunu? Birisi anlatabilirse sevinirim.

sanırım halihazırdaki çadır adedinin çok yetersiz oluşu ile ilgili bir durum bu. dün van belediye başkan yardımcısı, yalnızca 250 çadır kurulduğunu, 5000 çadırın yolda olduğunu, ama en az 30.000 çadıra gerek olduğunu söylüyordu ki bu gereksinim, yalnızca van merkez içindi. doğunun o kış ayazında, hasta çocuğum,ya da ne bileyim yaşlı hasta babamla dımdızlak açıkta kalsaydım, aynısını yapardım ben de gibime geliyor. yani ne yapar eder, bir çadır edinmeye çalışırdım. korku, panik, ayaz gibi faktörleri göz önüne almak gerek suçlamadan önce yöre insanını. tabi eminim, orada da dünyanın her yerinde olduğu gibi afet, savaş gibi ortamlarda fırsatçılık yapmaya kalkışan kanı bozuklar da vardır. yani bu olayın konunun açılış nedeni ve amacıyla ilgisi yok bana kalırsa,
Sosyal ağlarda paylaş

@idilik

Bir tane şu topicte mesajımı göster PKK'nın yaptıkları yüzünden orda ki halkı sorumlu tuttuğuma dahil. Ayrıca başlıkla neden alakalı olmasın. Başlık "bu nasıl insanlık ya" değil mi ?

Olay ne PKK'nın yaptıkları yüzünden ordaki halkın başına gelmiş bir felakete sevinen ve daha fazlasını istiyen denyo sürüsü. Gördüğün gibi mesajda PKK'nın şuanda sözde koruduğu halkın şu halinden bile yararlanması ve ordaki insalara giden yardımları bile çalması. Bunu yazmak bile sorun mu oldu onu anlamdım ?

Ayrıca dediğim gibi göstermeni bekliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Pirvan said:

Sana daha iyisini hak görmüyorum, başka bir başlıkta da küfür edip post editletmiştin, "adres ver gelelim" tiplerinden birisin o nedenle daha derin yazmak gereksiz.
Tez zamanda Müge Anlının reytinglerini coşturasın.

Ben editlemedim onu :) Admin haletmiş. Evet ettim çünkü aynı bu kafada "Nickten bellisin" demiştim.O zamanda söyledim fantastik kurgudan alıntı demiştim. Sustun kaldın.

Öle bir kafadasın ki kurt lafını görsen hemen millete MHP damgasını vuruyorsun. Müge hanımada Allah akıl fikir versin diyorum ben tez zamanda
Sosyal ağlarda paylaş

@ Wolfsoul, yanlış anlamış olabilirim. tartıştığımız konu, kürt halkına uluyan denyo sürüsünün ''insan'' olup olmadığı ile ilgili bir konu olduğu için, senin direkt pkk suçlayıcı mesajını, kürt vatandaşlara maletmeye çalıştığını düşündüm sanırım. özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

@ Wolfsoul, yanlış anlamış olabilirim. tartıştığımız konu, kürt halkına uluyan denyo sürüsünün ''insan'' olup olmadığı ile ilgili bir konu olduğu için, senin direkt pkk suçlayıcı mesajını, kürt vatandaşlara maletmeye çalıştığını düşündüm sanırım. özür dilerim.

Yok estağfurullah olur arada yanlış anlaşılmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

devlet kendi eliyle barışa gidiyo

Ne barışı ya ? Anadilde eğitim verildi mi ? Kürt kimliği resmi olarak tanındı mı ? Tarih kitaplarında hala türkler şöyle kahraman böyle süper falan yazarken ''kürt'' diye de bir halk var hiç yer alıyor mu okutulanlarda.Gerçekten akpnin birşeyleri değiştiriceğini mi inanıyorsun.AKP gerçekten barış yapmak isteseydi önce batıdaki kamuoyunu şekillendirmeye çalışırdı ; ama hiç öyle bir niyeti yok gibi gözüküyor.Seçimden önce kürt vatandaşlarım diyip seçimden sonra dansöz gibi kıvıran bir hükümet
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

Konunun gidişatı çok komik yalnız.

Önce birileri, "nefret kusan" insanlara nefret kustu. Birkaç sayfa sürdü bu.
Sonra birileri ama böylesi de var dedi.
Van != PKK diyerek linç edileyazdı.
Şimdi PKK haklı gösteriliyor falan...
10 sayfa daha uzarsa çok enteresan şeyler okuyabiliriz, merakla takip ediyorum.

pkk haklı felan gösterilmiyor, pkk diye bir şey varsa bunun tek suçlusu kürtler değil diyoruz, pkk denen örgütün var olmasında geçmişde yapılan hatalardan , kürt halkına yapılan baskıdan dışlamadan bahsediyoruz. Bu baskılar ve dışlama yüzünden pkk hiç bir zaman bitmeyecek diyoruz, hani konu van daki deprem ya, bu deprem sonrası yapılanlar nedeniyle pkk öyle bir propaganda yapıyorki orda hatta yapmasına bile gerek yok, son operasyonlarda ölen pkk lıların kat kat fazlası katılmıştır şu 2-3 günde.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VAN'ın Başkale İlçesi yakınlarında,PKK'lı teröristlerce daha önceden yerleştirilen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. 4 asker yaralandı.

Daha bu kürt milleti bu pkk'yı dışlamıyorsa, sorun Türklerde değil. Kusura bakmayın.

Yapılan teröre sebep bularak, haklı göstermeye çalışanları ise Allah'a havale ediyorum. Terörün ne olduğunu, sizi vurmadan anlamanızı umuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hedehodohop said:

Napolyonn said:

Ne barışı ya ? Anadilde eğitim verildi mi ? Kürt kimliği resmi olarak tanındı mı ? Tarih kitaplarında hala türkler şöyle kahraman böyle süper falan yazarken ''kürt'' diye de bir halk var hiç yer alıyor mu okutulanlarda.Gerçekten akpnin birşeyleri değiştiriceğini mi inanıyorsun.AKP gerçekten barış yapmak isteseydi önce batıdaki kamuoyunu şekillendirmeye çalışırdı ; ama hiç öyle bir niyeti yok gibi gözüküyor.Seçimden önce kürt vatandaşlarım diyip seçimden sonra dansöz gibi kıvıran bir hükümet

Sen bu tarihimizi çok güzel anlatıyordun da sustun birden? Bence sen benden daha iyi biliyorsun bu konuları. Ben dünümü bile hatırlamam. Ama bildiğim bir şey var ki tarih discrete noktalardan ibaret değildir. Sen daha iyi bilirsin tabi, ilgilisin bu konulara. Ama benim anlamadığım, devlet bu insanlara karşı böyle hain planlar kurarken, azınlıklar masum masum evlerinde mi oturuyordu? "Türk"ler, işimiz gücümüz kalmadı hadi Kürt'lere Kürtçe konuşmayı yasaklayalım mı dedi? Asimile etmek için falan deme, başımızdaki devlet adamlarını biliyoruz; RAM'leri o kadar büyük değil. Kürt'lerin yaptığı bir şeyler yok muydu mesela o zamanlarda?
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

said:
VAN'ın Başkale İlçesi yakınlarında,PKK'lı teröristlerce daha önceden yerleştirilen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. 4 asker yaralandı.

Daha bu kürt milleti bu pkk'yı dışlamıyorsa, sorun Türklerde değil. Kusura bakmayın.

Yapılan teröre sebep bularak, haklı göstermeye çalışanları ise Allah'a havale ediyorum. Terörün ne olduğunu, sizi vurmadan anlamanızı umuyorum.

off of... yaw adamlar terörist ne bekliyorsun onlardan 30 senedir yapıyorlar bu yaptıklarını, yardım konvoylarını çalıyorlarmış e çalarlar tabi herifler terörist. bunu tartışan yok ki

pkk diye bir terörist bela varsa başımızda, bunun sebebi,sadece kürtler değil dedik sadece, kürt halkının bizler tarafından dışlanmasından, kendi kürt kimliklerinin yok sayılmasından kaynaklandığını anlattık. Bunu söyledik çünkü doğal bir afet olmuş binlerce insan enkaz altında, onlar terörist diye damgalanarak hala dışlanmaya devam ediliyor, bu pkk nın işine geliyor dedik sadece.

Kürt halkı pkk yı niye dışlamıyor, nasıl dışlasın? biz zaten daha en başta adamları potansiyel terörist ilan ediyoruz, deprem gibi bir doğal afette bile gebersinler diyoruz. E öte yandan pkk boş durmuyor, ya bana katılırsın ya seni öldürürüz diyo, e ne yapcak bu adam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tinu şu durumunda, ufak bir kısım dışında, tüm ülke depremzedelere yardım etmek için çırpınırken. Güya onların özgürlüğü için savaşan pkknın yaptıklarını görüp, lan bunların derdi başka demek için newton olmaya gerek yok.

Bir önceki nevruzda gayet neşeli işgalci tc pankartı açan onbinlerden bahsediyorum.

Üzgünüm ama belli bir noktada, insandan beyin sahibi olmanın gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmesini bekliyorum.

Ayrıca cevap yazmayıp cpt.obvius resmi koymak isterdim ama konu bunun için çok ağır.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

hedehodohop said:

Napolyonn said:

"Türk"ler, işimiz gücümüz kalmadı hadi Kürt'lere Kürtçe konuşmayı yasaklayalım mı dedi? Asimile etmek için falan deme, başımızdaki devlet adamlarını biliyoruz; RAM'leri o kadar büyük değil. Kürt'lerin yaptığı bir şeyler yok muydu mesela o zamanlarda?
Hala kürt sorununu 30 senelik pkk sorunundan ibaret sanıyorsun.Şu var ki Kürtler orda yüzyıllardır yaşıyordu ve osmanlı zamanında da
1.Özerk bir yapıları vardı
2.Osmanlı teokratik bir yapılanma olduğu için ve kürtlerin arasında da müslümanların sayısı az olmadığı için imparatorlukta gayrimüslimlere yapılan ayrımcılık onlara yapılmıyordu.
Kurtuluş savaşından sonra (ki o savaş ölen kürtlerinde kanlarıyla sulanmıştır)1921 anayasası kürtleri tatmin edicek hatta özerklik anlamına gelicek şekillenmelere sahip bir anayasaydı.(ki aslında kürtlerin desteğini savaştan önce böyle bir anayasa şartlarının taahhütleriyle aldığımız söylenir)Nolduysa birden 3 yıl sonra anayasa değişir ''kürt'' varlığı literatürden kaldırılır ve o coğrafya doğrudan merkeze bağlanmaya çalışılır.Yani kürtlere kazık atılır.Kısacası ulus devletiyle statü düşerler kürtler.Sonra da isyanlar olur , dersim katliamı olur ve böyle sürer gider bu süreç.
Sosyal ağlarda paylaş

bu deprem ve türk halkının yaptığı yardım kampanyaları büyük fırsattı aslında, yani türklerin yapacağı yardımlar pkk nın işine gelmez, en istemediği şey, tabiki baltalamak isteyecek , propaganda yapacak, işte buna fırsat verilmemeliydi diyorum sadece,

ayrıca ben bdp nin bu kadar oy almasındaki neden olarak da ordaki halkın pkk dan belki kurtuluruz belki savas biter ümidiyle verdiğini düşünüyorum, çünkü herkes biliyorki bu savaş uzlaşma olmadan bitmeyecek, su durumda bu uzlasmayı sağlayacak tek etken bdp görünüyor. Ama bunun olması içinde apo nun ölmesi gerekiyor. apo nun bdp üzerindeki baskısı çözüm yolunda en büyük engel.
Sosyal ağlarda paylaş

desteklediği için oy verenlerde var tabi, ama benim dediğim gibi olayı siyasi olarak çözümlenir belki ümidi ile oy verenlerde çok.

30 yıldan daha fazladır silahların gölgesi altında yaşıyor o halk, e bdp gibi bir siyasi oluşum bu silahları durdurur belki diye düşünmeleride gayet doğal
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

ahmedinejad said:

@calimero

şiddetle hiç kimse hiç bir şey kazanamaz. kazanamayacak da.

işte bu yüzden pkk ve türk/kürt savaşı hiç bitmeyecek. 24 tane askerimiz şehit olur, ardından 60 pkk lı ölür, sonra yine 3 şehit gelir sonra yine 60 pkk lı ölür.......

niye diye sorarsın..

- önce sen yaptın
- hayır önce sen yaptın
- hadi lan ilk önce sen öldürdün
- olurmu ilk sen öldürdün.
- sen öldürdüğün için ben kürdistanı istiyorum,
- sen kürdistanı istediğin için ben öldürüyorum
- sen adkjflkad yapmasan ben kürdistanı istemezdim
- sen adhjkada yaptığın için ben kadjakld yaptım.

böyle gider.....

taa konunun en başlarında yazmıştım bunu, yani boşa tartışıyoruz aslında olay bitmiş gitmiş, taa 1930 yıllarda başlamış bu kan davası daha da bitmez. ama en azından böyle deprem gibi büyük afetlerde insan olmayı başarmak gerek, hem türkler hem kürtler olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet öyle ; ama barışın sağlanması için devletin kürtleri tanıması gerektiğini düşünüyor bdpye oy veren biri. Mevcut şartlarda barışı reddediyor , değişim istiyor , pkk sempatizanı olan da böyle oluyor o tabandan.Gerçekten gelişmeler ve kazanımlar var ama bunların hepsi daha yeni yeni olan şeyler.Bence sorulması gereken soru şu batının kürt sorunu diye bir sorunun olduğuna uyanması için gerçekten bu kadar insanın ölmesi mi gerekiyordu
Sosyal ağlarda paylaş

kürt sorunu olduğunu herkes görüyordu da bu kürt sorunun sadece kürtlerden kaynaklanmadığını kabul etmiyorlardı. 1930 lardan beri gelen bu kan davasında , iki tarafta kendini haklı gördüğü için kendi hatalarını kabul etmediği için bu kadar insan öldü, ölmeyede devam edecek. bunun artık çözümü yok. işte anca apo ölürse bdp biraz daha bağımsız bir yapı haline gelirse, türk tarafı ya gerçekten bizde zamanında bu kürtlere çok baskı yaptık çok dışladık bizde hatalıydık aslında demeye başlarsa, o zaman belki ama zor çok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

hedehodohop said:

Hala kürt sorununu 30 senelik pkk sorunundan ibaret sanıyorsun.Şu var ki Kürtler orda yüzyıllardır yaşıyordu ve osmanlı zamanında da
1.Özerk bir yapıları vardı
2.Osmanlı teokratik bir yapılanma olduğu için ve kürtlerin arasında da müslümanların sayısı az olmadığı için imparatorlukta gayrimüslimlere yapılan ayrımcılık onlara yapılmıyordu.
Kurtuluş savaşından sonra (ki o savaş ölen kürtlerinde kanlarıyla sulanmıştır)1921 anayasası kürtleri tatmin edicek hatta özerklik anlamına gelicek şekillenmelere sahip bir anayasaydı.(ki aslında kürtlerin desteğini savaştan önce böyle bir anayasa şartlarının taahhütleriyle aldığımız söylenir)Nolduysa birden 3 yıl sonra anayasa değişir ''kürt'' varlığı literatürden kaldırılır ve o coğrafya doğrudan merkeze bağlanmaya çalışılır.Yani kürtlere kazık atılır.Kısacası ulus devletiyle statü düşerler kürtler.Sonra da isyanlar olur , dersim katliamı olur ve böyle sürer gider bu süreç.
Kürtler öyle yaşıyordu, biz anayasada onlara kazık attık diye çıktı bu olaylar diyorsun yani... O zamanki yönetimin de işi gücü yoktu, Kürt'lere nasıl kazık atarız diye aranıyorlardı zaten... Hatta anayasayı değiştirince "nası koyduk ama" nidaları yükseldi meclisten di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...