Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İrlanda

Oski

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaşlar.

önce bir kendimden bahsedip direk konuya dalıcam.

ben 7 yaşına kadar ingiltere'de yaşayıp türkiye'ye döndüm. sonra burda marmara üniversitesi hukuk fakültesine kadar okudum. okulun 4. yılında almanya'ya gittim erasmus ile. orda almanca da öğrendim. ingilizce ve türkçem bilingual, almancam B2 seviyesinde. almanya'dayken irlandalı bir kız arkadaşım oldu. 7 ay birlikte yaşadık. irlanda'ya gidip ailesiyle tanıştım, o türkiye'ye geldi falan filan. sonra bir sene ayrı geçirmek zorunda kaldık, ben 5.senede okulu bitirdim, o da irlanda'da mezun oldu. bu arada ben o sene içinde yaklaşık bir 4 ay irlanda'da geçirdim gidip gelerek.

şimdi, ben bir sene avukatlık stajı yapmak istediğim için o türkiye'ye geldi, burda ingilizce öğretmenliği yapıyor. bu senenin sonunda birlikte irlanda'ya döneceğiz. ben bir yandan irlanda'daki uluslararası hukuk firmalarına başvurmaya başladım (ki şu ana kadar olumlu bir dönüş alamadım maalesef), bir yandan da master ve doktora ihtimalini değerlendiriyorum. ki geçen sene University College Cork'ta hukuk fakültesindeki akademisyenlerle gidip tanışmıştım, gelecekte başvuru yapabilirim diye. ordan biraz umutluyum, hala kontakt halindeyiz.

sorum şudur: irlanda'da olası bir akademik hayatta bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak ne tip burslar veya kredilere başvurabilirim? irlanda'da geçmiş veya devam etmekte olan tecrübesi olan patilerden cevap alabilirsem çok sevinirim.

vaktimin şuan için bol olduğunu düşünüyorum, o yüzden rahat rahat tartışabiliriz herhalde =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...