Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gurbet Yollari ( Y.disinda Uni )

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar;
Simdi 11nci sinif Iel li bi ogrenci olarak -yani 2 sene sonra uni adayi biri olarak- yurt disinda okuyan patiler kimler onlari merak ettim ? Daha dogrusu almanya ve avusturya da okuyanlari. hangi bolumde hangi uni de sehirde okuyolar? Almanya -- uni--orda yasam standartlari // ortamlari neler yaptiklarini merak ediyorum kisacasi?
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba patiler paticik e ukrayna/kiev den ilk mesajimi atiyorum. ben 2004 oss de ukrayna ulusal teknik universitesi kiev politeknik enstitusu bilgisayar muhendisligini kazandim. cok fazla bi puan yapamadim 302 alabildim sadece ama herkese tavsiye ederim burada okumasini. ben size buraya gelisimle ilgili kendi nedenlerimi soyliyim:

1 - rusca ve ukraynaca ogrenmek (ben ingilizce okuyorum ama mezun olana kadar rusca dersimiz var)

2 - okulun diplomasi lisbon anlasmasina gore avrupa birligi uyesi olan tum ulkelerde geciyor (bunun ne gibi faydalari oldugunu anlatmama gerek yok sanirim)

3 - KPI (kiev politeknik enstutusu) avrupanin ortadogu ve balkanlarin en onemli teknik universitesi olarak kabul ediliyor.

4 - okulun puani her gecen sene oss de artiyor. bilgisayar muhendisligi bolumu benim duyduguma gore 301 puanla kapanmis onceki sene bu puan 280 li biseylerdi.

yanliz bazi internet sitelerinin forumlarinda egitim ile ilgili bazi sallama seyler soyleniyor bana hicbisi ogretemiyorlar falan filan gibi. bizim burdaki bazi arkadaslarimiz hakkaten ogrenemiyor ama bunun nedeni ogretmenler ya da okul degil. eger bir kisi her gece her gece diskoya gidip kariya kiza takilirsa; derslerini aksatirsa burda bi bok ogrenemez. herkesin rusvetle falan gectigi de yalan bu sene 20 tane ogrenci devamsizlik yuzunden hazirlik fakultesinden atildi yani rusvet falan hikaye yani her soylenene inanmamak lazim biz burda yasayarak herseyi ogreniyoruz.

bunun yaninda kiev sehri cok guzel bi sehir 1000 yil once yapilmis bi kilise var mesela harika bir yer gerci su an tamir ediliyo onun icin sadece disardan gorebiliyoruz daha iceri girmek nasip olmadi. her yer yemyesil ve cok guzel. terkiye ile saat farki yok. 30 ekimde deep purple konseri var. yani unlu gruplar buraya ugruyor. yani bence harika bir yer ama dedigim gibi kendinizi gece hayatina kaptirip derslerden kaytarmaya basladiniz mi burada hicbirsey ogrenemezsiniz yani hersey insanin kendinde bitiyor eger yeterli iradeye sahipseniz gelin derim herkes icin cok faydali bir universite
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...