Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

linux ta ftp server kurmak?tamamda bir ftp kuramadim

onlyreal

Öne çıkan mesajlar

Merhaba
bugun dedim artik su control panelleri birakip delikanli gibi hersey kuralim
hemen hemen hersey tamamda bir ftp kuramadim.

sole vsftp yi kullanarak ftp yi kurdum
etc/passwd userlarini kullanarak ftp imde calisiyor ama bunlarin butun yerleri gezme hakki oluyor ki bu kotu.

bunun yerine chroot veya ftp user dosyasindan okut ole yap yazmislar anlamadim.

simdi sormak istedigim vsftpd falan onemli degil bir allahin kulu

suraya kisa bir tutorial gibi yazip

ftp bir redhat makineye nasil kurulur ustune hadi kurduk diyelim arkasindan bu adamlara username ve password nasil verilir sadece kendi klasorlerinde kalmalari nasil saglanir sole anlasilir bir sekil yazarsa cok sevinirim.

[Bu mesaj onlyreal tarafından 02 Ekim 2004 17:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi.. vsftpd hem tcpwrappers hem de pam destekleyen bir ftp sunucusu.. kesinlikle ve kesinlikle en müthiş FTP sunucusu.. ( hatta paticik de de vsftp var :)

Gel gelelim, tutorial yazmalık bir ftp sunucusu değil, kurulumu kolay ve onlarca example ile beraber geliyor :)

pam.d kullanarak ( ki RedHat pam.d kullanır ) vsftp yi kurduğunuzda ( ki vsftp default olarak pam destekli kurulur, tcpwrapper desteği için source code da bir yeri değiştirmeniz gerekiyor.. )

Herkesin herkesi görmesini istemiyorsan config dosyana

chroot_local_user = YES

yazman yeterli. Tabii tavsiye olarak şunları da eklersen, işine yarar

write_enable = YES
chmod_enable = YES
local_umask = 0022

Eğer ki user logon olduğunda, tüm dosyaları virtual olarak ftp.ftp olarak görmesini istiyorsan, config dosyasına

hide_ids = YES

yazman yeterli.

Performans arttırıcı olarak

ls_recurse_enable = NO

eklenebilr.

Seçim sana kalmış :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
selam
vsftpd kurdum. güzel çalışıyor. dosyaları anonymous kullanıcılar görüyor değiştiremiyor vs. ayarlarını yaptım. kendi klasörünü kullanıyor. şimdi benim diğer bir ntfs diskim var ve ftp de bu diskteki dosyaları paylaşmak istiyorum. vsftpd nin klasör ayarı varmıdır ? varsa nedir ?

yada vsftpd yerine windows ta kullandığımız basit ftp yazılımları gibi (klasör ekle ftp sunucun olsun tarzı) bir program önerebilirmisniz ?

ps: pardus kullanıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

klasor ekle ftp sunucun olsun tarzi bir ftp sunucusu Linux icin bilmiyorum, belki bilen vardir.

Proftp, Pureftp, bunlar vsftp ye gore nispeten daha kolay configure edilebilir ftp ler. Gel gelelim, hic biri vsftp nin hizina ve stabilitesine yetisemez.

Vaktinde proftp kevgir gibiydi 3-4 sene once. Simdi nasildir bilemiyorum.

Benim tecrubelerim su ana kadar karsima cikan en iyi ftp daemonunu vsftp oldugunu gosterdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...