onlyreal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Merhaba bugun dedim artik su control panelleri birakip delikanli gibi hersey kuralim hemen hemen hersey tamamda bir ftp kuramadim. sole vsftp yi kullanarak ftp yi kurdum etc/passwd userlarini kullanarak ftp imde calisiyor ama bunlarin butun yerleri gezme hakki oluyor ki bu kotu. bunun yerine chroot veya ftp user dosyasindan okut ole yap yazmislar anlamadim. simdi sormak istedigim vsftpd falan onemli degil bir allahin kulu suraya kisa bir tutorial gibi yazip ftp bir redhat makineye nasil kurulur ustune hadi kurduk diyelim arkasindan bu adamlara username ve password nasil verilir sadece kendi klasorlerinde kalmalari nasil saglanir sole anlasilir bir sekil yazarsa cok sevinirim. [Bu mesaj onlyreal tarafından 02 Ekim 2004 17:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 tam olarak ne sormak istedigini anlamadim biraz acik olursan yardimci oluruz[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 ozur ya elim carpinca yazi bitmeden yollandi duzelttim simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Şimdi.. vsftpd hem tcpwrappers hem de pam destekleyen bir ftp sunucusu.. kesinlikle ve kesinlikle en müthiş FTP sunucusu.. ( hatta paticik de de vsftp var :) Gel gelelim, tutorial yazmalık bir ftp sunucusu değil, kurulumu kolay ve onlarca example ile beraber geliyor :) pam.d kullanarak ( ki RedHat pam.d kullanır ) vsftp yi kurduğunuzda ( ki vsftp default olarak pam destekli kurulur, tcpwrapper desteği için source code da bir yeri değiştirmeniz gerekiyor.. ) Herkesin herkesi görmesini istemiyorsan config dosyana chroot_local_user = YES yazman yeterli. Tabii tavsiye olarak şunları da eklersen, işine yarar write_enable = YES chmod_enable = YES local_umask = 0022 Eğer ki user logon olduğunda, tüm dosyaları virtual olarak ftp.ftp olarak görmesini istiyorsan, config dosyasına hide_ids = YES yazman yeterli. Performans arttırıcı olarak ls_recurse_enable = NO eklenebilr. Seçim sana kalmış :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 neyse makineyi almanlara biraktim onlar birseyler kuracak :D ben ugrasamam artik cok zaman kaybettim cok saol sharky(bir ara bu makienye bir oyun serveri kurup denesek senle turkiyedeki makinelerden hizli baglaniyom cozemedim (makine almayada 90 ping)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Oluuur deneyelim.. Wolfenstein Enemy Territory deneyelim.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 selam vsftpd kurdum. güzel çalışıyor. dosyaları anonymous kullanıcılar görüyor değiştiremiyor vs. ayarlarını yaptım. kendi klasörünü kullanıyor. şimdi benim diğer bir ntfs diskim var ve ftp de bu diskteki dosyaları paylaşmak istiyorum. vsftpd nin klasör ayarı varmıdır ? varsa nedir ? yada vsftpd yerine windows ta kullandığımız basit ftp yazılımları gibi (klasör ekle ftp sunucun olsun tarzı) bir program önerebilirmisniz ? ps: pardus kullanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 (xampp)lampp ile gelen proftp mi ne vardi, kullanimi cok basit gelmisti bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 klasor ekle ftp sunucun olsun tarzi bir ftp sunucusu Linux icin bilmiyorum, belki bilen vardir. Proftp, Pureftp, bunlar vsftp ye gore nispeten daha kolay configure edilebilir ftp ler. Gel gelelim, hic biri vsftp nin hizina ve stabilitesine yetisemez. Vaktinde proftp kevgir gibiydi 3-4 sene once. Simdi nasildir bilemiyorum. Benim tecrubelerim su ana kadar karsima cikan en iyi ftp daemonunu vsftp oldugunu gosterdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 vsftpd ye alıştım zaten. tık demedi çok şükür. xammp ı da bi ara denerim. saolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar