Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD veya İngiltere Master + Doktora için MEB Bursu aldım

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

Ara sayfaları okumadım ama durumun ciddiyetinden bekleyemedim.

Burs almak demek illa gidip UCLA'da MIT'de okuyabileceğin anlamına gelmiyor. Hatta UCLA ve MIT'e kabul edilirsen emin ol burs vs. parasını da bulursun. İşin zor tarafı zaten beraber çalışacak prof. bulman, onun seni kabul etmesi sonrasında okula kabul edilmen.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

Ara sayfaları okumadım ama durumun ciddiyetinden bekleyemedim.

1 Burs almak demek illa gidip UCLA'da MIT'de okuyabileceğin anlamına gelmiyor. 2 Hatta UCLA ve MIT'e kabul edilirsen emin ol burs vs. parasını da bulursun. İşin zor tarafı zaten beraber çalışacak prof. bulman, onun seni kabul etmesi sonrasında okula kabul edilmen.

1 evet biliyorum

2 bu dedigine katılmıyorum,cok ciddi bir kısmı babasının parasıyla okuyor ordakilerin.
Sosyal ağlarda paylaş

zor bir secim. Fakat bir kurumda devlet veya ozel 10 sene calisma zorunlulugu bana cok ters bir unsur, 10 yillik hurriyeti ipoteklemek pek akil kari bir is degil. kaldi ki tazminat cok yuksek. UK de postgrad ucretinin 15-20k pound arasinda degistigini goz onune alirsak, cok fena kazik yemis oluyorsun, 350k $ lik bir senedin altina yatarak.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi üni mezunusun?

sen kendin doktoraya başvur burslu kabulunu al, illa mit olması gerekmiyor bir sürü iyi okul/bölüm var..gittikten sonra da karar verirsin ister master diplomanı alır mezun olursun ister doktoraya devam edersin..

oradaki aylık masrafını karşılama durumun yoksa/zorlanacaksan bir sürü burs olanağı var çeşit çeşit..misal carniege mellon'a özel eczacıbaşı veya özyeğin'in bursu var vs vs

evet meb bursu çok ciddi imkanlar tanıyormuş ama senden geri istedikleri oldukça fazla..okulu yarım bırakırsan nolacak mesela? yurtdışına ayak uydurabilmek ve o kültürde yaşayıp başarılı olabilmek herkesin şıp diye yapabildiği bir şey değil..
Sosyal ağlarda paylaş

junkcan said:

çorumu kazanan ve sabah akşam düşünen insan benim :)
arkadaşlar şimdi bir sorum olacak. bu işi bilen arkadaşlar var sanırım. tazminatı ödesek bile herhangi bir üniversitede Türkiye'de çalışamadığımızı duydum, bilen var mı?

abi 300.000 küsur tl parayı ödedikten sonra niye uni de hoca olcan deli misin
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

soyle soyliyim doktora master sonrasi bayag iyi maas alirsin , iyi bir okuldaysan

hata direk universite mezunu olarak, amerikada yasiyor olsan cok iyi derecede php mango az da java n varsa, ben direk alayim seni su an new york ta. 100 bin$ e yakinda maas veririz :)

tamam geliyorum hacı,hangi şirket ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...