Palin Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 -Ruhsal Bozukluklar: -Hezeyanlı Bozukluklar: -Kıskanç Tip: 1922 tarihli bir yazısında Freud, normal kıskançlığın bile mantıkdışı bir olay sayılması gerektiğini, böyle bir duygunun bilinç denetimi altında olmadığı gibi, dış dünyanın herkesçe paylaşılan gerçekliği içinde yaşanan durumlarla orantısız olduğu görüşünü açıklamıştı. Sevginin kaybı ya da kaybedilme tehlikesi, sevilen kişiye ve bir rakibe karşı duyulan düşmanlık ve acı vererek kendine saygıyı azaltan narsisistik darbe kıskançlık duygusunu oluşturan temel öğelerdir. Kıskançlık duygusu, kovuşturulma hezeyanlarına benzer özellikler kazandığında, yani yansıtma ve gerileme mekanizmaları aşırı oranlarda kullanıldığında, ve dış dünya ile oradaki gerçekler saptırılarak yeniden bir ilişki kurulduğunda, hezeyan niteliğini alır. Böylece kıskanç paranoid, kendisini haklı gösterecek ipuçlarının peşine düşer, başkalarının ( yada kıskanılan kişinin ) her türlü davranışına "gerçeğin özünü" kanıtlayan yanlış yorumlar getirir. Kaynak: Engin Geçtan - Psikodinamik Psikiyatri ve Normaldışı Davranışlar Sayfa: 137 Okuduğumda, günlük hayatımızda kıskançlığın özellikle Kadınlar arasında ne kadar yaygın olduğunu düşünerek gerçekten şaşırmıştım. Fakat okuduğumda katılmamak pek elimde olmadı. Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Ve mümkünse daha fazlasını bilen varsa paylaşırsa sevinirim. PS: "Kovuşturulma Hezeyanı" nı açıklıycaktım ama yaklaşık 1.5 sayfada anlatılmış ve özetleyemedim. Eğer makale anlaşılmıyor ise Kovuşturulma Hezeyanınıda yazabilirim. [Bu mesaj Palin tarafından 02 Ekim 2004 12:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ranges Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 .. [Bu mesaj ranges tarafından 02 Ekim 2004 13:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 ben kısmen katılıyorum buna , ,nsan her zaman düşmanına (sevmediği birini) değil bazen en iyi dostunuda sevdiğinden kıskanabiliyor . Ama çoğu zaman insanlar tanımadığı yada gerçekten sevmediği kişileri sevdiğinden kıskanır . Bana göre kıskançlık aslında bir düşanlık hareketi değil , bir savunma refleksidir . Mesela kıskanç insan sevdiğini kıskandılarından esirgemeye çalışır . SAnki ona bir zarar vereceklermiş gibi düşünür ve farkında olmadan sevdiğini koruma yola gider .[signature][hline]Tebrik Ederim . Sonunda o saf olanı , ilk kez gördüğü birine sebebsizce güvenebileni , iyi olabileni öldürmeyi başardınız . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 29 september 2004 19:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 bence kıskançlığı hissetmeyi önlemek mümkün değildir dereceleri vardır yani biri sokaktaki adamdan kıskanır biri yakın arkadaşlarından veya biri eski sevgilisinden. Sanırım kıskançlığın miktarı o insanın nekadar kendini kontrol edebildiğine bağlıdır. birde kıskançlık güvenlede ilgilidir bence birini çok fazla kıskanıyorsan bu ona güvenemediğini gösterir [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 02 Ekim 2004 13:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar