Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 bu simbiyotik bir yaşam hali insanlar ve bilim adamları arasında. bilim adamları makul bir hayat sürmek beklentisi ile büyük ölçüde merak sebebiyle bilimsel araştırma yapıyor. bilim adamı olmayan insanların bir kısmı ise bunların mümkün olanlarını teknolojiye çeviriyor. zaten bu işler çoğu zaman "hmm ben termodinamik çalışayım bunla motor yaparlar" gibi bir öngörüyle olmuyor. genelde meraktan üretilen bilim kütlesi içersinde çağımıza teknoloji üretmeye uygun olanlar ayıklanıyor. onun dışında son dediğin de çok doğru değil. eğer ortada büyük bir bilimsel teori varsa yıllardır kullanılan, yeni bir teorinin ortaya çıkması çoğu zaman eski teorinin çöpe atılması anlamına gelmiyor (aristo mekaniği buna karşı örnek ama). Klasik fizik çalışan tonla bilim adamı var hala mesela. halbuki hem quantum mekaniği ile hem de görelilik ile iki kere bu bilimsel teorinin yetersiz olduğu gösterildi. çoğu zaman şaşırtıcı bir keşif heycanlandırıcı oluyor üzücü değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 fizikte hala vacuum catastrophe gibi çok önemli bir sorun varken nobeli bu elemanlara vermelerini anlayamadım. dark energyi destekleyen tek kanıt supernova type1a ların her zaman aynı parlaklıkta parladığını varsaymamız ama şu ana kadar gözlemlediğimiz bütün type1a ları hep yıldız patladıktan sonra gördük, yıldızın patlamadan önceki hali hakkına en ufak bir fikrimiz yok. ama adamlar dark energy diyince bütün medyanın ilgisini çekiyor. dark energy denilen şeyi quantum fielden hesaplayınca da çok saçma çıkıyor. adamlar çözüm bulamadığı için anthorpic principle gibi evrenimizin çok ince ayarlandığını söyleyen çözümler sunuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 bitmiyo ki bu katastroflar. ultraviolet biter vaküm başlar hey allam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 masaya yumrukla vurup THIS WILL BE A CATASTROPHE!!! diye haykırmak lazım. sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 katastrof kısmı işin PR'ı ya. aslında aa ne garip cıktıla hesap diyip geciyolar kendileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar