Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf çalışmaları...

archipegalos

Öne çıkan mesajlar

1. resim: avizenin tamamını alsaydın daha hos olabilirmis.
2. resim: gercekten iyi, ama cay bardagi yerine kadeh olsaymis daha iyi olabilirmis
3. resim: güzel ama kasiktaki renk tonlamasinin degistrimek daha guzel bir goruntu elde etmemizde yardımcı olabilir
4. resim: cok iyi, ama su objektife yakın duran sopa olmasaymis daha iyi olurmus gibime geliyor, olmayabilir de.
5. resim: iyi degil.
6. resim: iyi degil

ben senin sevkini kırmak istemem acıkca yazdım genellikle de olumlu elestiriler yaptım. Bence resimlerin de edit olacagini cok belli edecek filter felan kullanma direk cektigini koy. Ama mesela siyah beyaz mı yaparsın resmi arkaplanı yok mu edersin bunlar resmin edit oldugunu cok da goze sokmaz. Bence basarilisin. Biraz daha calisirsan senden guzel seyler cıkacağa benziyor.[signature][hline]imzamda komut kullanamıyoruuuum!
:hrr: :hmm: :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

o da senin gorusun yani bisey diyemiyeceğim ben fotograf konusunda usta degilim sonucta bir seyler vermeye calistim olmadiysa saglik olsun. yorum postumu kaale almayınız sevgili archipegalos arkadaşım.[signature][hline]imzamda komut kullanamıyoruuuum!
:hrr: :hmm: :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

son fotoğraf bilerek öyle çekildi üzerinde oynamadım ama diğerinde haklısın galiba gereksiz yere bozmuşum fotoğrafı...

decoy yorumların için saol bu fotoğrafları çekerken biraz cimri davranıyordum bi poz yetiyormuş gibi geliyordu :)
keşke parmağı korkak alıştırmasaydım farklı değerlerde çekseydim...

[Bu mesaj archipegalos tarafından 26 Eylül 2004 00:13 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj archipegalos tarafından 26 Eylül 2004 00:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bak eger boyle bi problemin varsa kesinlikle coz. bi resmi harika modda yakalayana kadar cek. bunu anlamak icin bi 5 10 fotosunu cekmen gerekir aynı yerin. Tabii bunu yapmak icin rami yuksek (eheh) bir makine lazım, digitallerde hemen kaydetmiyor bence normal makine kullan. Zaten cektikten sonra bu mu daha guzel bu mu die secmek ole eglenceli ki :)[signature][hline]= O =
Sosyal ağlarda paylaş

Fotoğraflarında genel olarak bir amaçsızlık sezdim. İlk üç fotoğraftada tam olarak neyi çekmek istediğini anlayamıyorum. Sanki her fotoğrafta rahatsız edici bir kadraj hatası var :)

İlkinde renkler ve fikir çok güzel. Ama güzel bir kompozisyon olmuş diyemiyorum. Arka plandaki mavi alanı (cam heralde?) tam olarak kareye koymasanda lambalar daha doğru yerleştirilebilirdi.

İkinci ve üçünçüde de benzer sorunlar var aslında. Belkide kompozisyonu oluştururken biraz daha düşünmelisin. Yada dediğin gibi bir kaç poz çekmelisin. Son iki fotoğrafla sanırım oynanmış daha sonra. Onlar artık resim olmuşlar :)

Ben amatör olarak ilgileniyorum bu işle sonuçta. Burada mektepli fotoğrafçılarımız var sen onları dinle. Alaylılar hep konuşur :))[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

ustten cekim cay kasigi macro pek bi hosuma gitti :)

tahminen ilk foto ve profilden cay bardagi (ve son kopekli olan?) haric digerleri dijital cekilmis gibime geldi..ama derimki cekmeyi kesinlikle birakmamalisin, renk dengelemen felan goze gayet rahat geliyor :)

tavsiyem cektigin yada scanledigin hersey ustunde sonradan "renk ve isikla" oynamaya devam et...bahsi gecen kadraj isini zamana birak, hatta digital kullaniyorsan nimetlerinden sonuna dek faydalan cok daha hizli gelistirirsin kendini bu konuda...neticede gunumuzde crop denen birsey var (atlamayin lutfen crop yigidi bozar diye hehe)

ilk seri still life lari ben begendim, az bi renk/kadraj kontrolu ile tatliya yetisirler :p (hicbirini Dslr yada slr ile cekmediysen bu sistemlerde de nasil cekebilecegini dusun derim eger hobini daha kontrollu gelistirmek istersen..yada meslegini :) )

onun disinda en sonda ki kopekli pozun (biliyorum pain in the ass olcak ama) jilet gibi keskin siyah beyaz versyonu cok daha canavar bi etki yaparmis, flug bi goruntuye siginmaktansa (zor demismiydim:) )

birde guzel sanatlar derken direk fotograf miydi amac? ah birde bu fotograflar ortalama kac tane poz arasindan cikti? yada zaman sureci?

hadi devam valla
[signature][hline]*curiosity res-kills*
...mono

[Bu mesaj hilikus tarafından 26 Eylül 2004 04:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sensible, 26 Eylül 2004 02:04 tarihinde demiş ki:
decoy onun yerine şu olsaydı,bu olmasaydı falan demişsinde onun için dedim yani saçma diye :) O resimler o amaçla çekilmiş yani o şekilde çekilmiş

okey, yorum yapamıyorum artık atom bombasından korkmak yerine onunla yaşamayı ogrenicem :)[signature][hline][b]Bu posttaki içerik, yazarın kişisel görüşlerini belirtmektedir. lord_elvyn burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
[b]
Sosyal ağlarda paylaş

fotoğraf makinem canon ae-1 ama üstten çay bardağını digitalle çektim (ayrıca eğer dikkatli bakarsanız kaşığın üzerindeki baloncukla balık izlenimi verdim...)
güzel sanatlarda grafik tasarım istiyorum bakalım ne olacak tabi...
fotografla 4 senedir falan uğraşıyorum bu fotolar 2 senelik çalışmalarımdan seçilmiştir...
yorumlarınız için çok saolun :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...