Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövme caiz midir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yannis yone cekiyosunuz ama konuyu...
dedim dovme konusu karisacak diye, siz daha da uzaga goturdunuz olayi...

yasar nuri ilk ciktiginda gayet mantikli seyler sooluyodu, diyanet isleri baskanligi, imamlarin baskisindan dolayi adami yalanlamak zorunda kaliyodu. ama adam oole mantikli konusuyodu ki cevap veremiyolardi... birilerinin isine gelmiyo, birileri yaptiklari hatayi kabul etmiyo, yediremiyo cezasini baskalari cekiyo.

din isleri dusunmeyenlerin elinde oldugu surece dovme ve bu gibi seyler, caiz degildir damgasi yer tabi... tabularin yikilmamasi icin ugrasiyo adamlar, ki duzenleri bozulmasin. ya da belki gercekten oole oldugunu dusundukleri icin boole yapiyolardir.. bu ihtimal de var.

NOT: simdi sooleyeceklerimi saadece durumun benzerligini aciklamak icin yaziyorum. nerden nereye tarzi seyler soolemeyin yine... Dragonlance - The Second Generation okuyanlar hatirlarsa yasli elf'ler, genclerin dusunduklerinin dogru olmadigina inandiklari icin ortaligi karistiriyolardi... iclerinde kotuluk yoktu, sadece durumu tamamen farkli anliyolardi ve onlara ters geliyodu. Bu durum da ona benziyo. Belki iclerinde kotuluk yok, ama sadece kafalari almadigi icin, dogru olmadigina inandiklari icin karsi cikiyolar... (kaldi ki benim dusuncemin de dooru olmama ihtimali var.)

su noktada soolemeliyim ki herkesin dini kendine. herkes kendince yorumlar. kuran'i okuyun, oorenin, ondan sonra bildiginiz gibi uygulayin. baskalarinin yonlendirmesiyle muslumanlik olmaz...
Mesaj tarihi:
said:
-Mix-, 30 Eylül 2004 22:06 tarihinde demiş ki:
said:
son mesajları okuyamadım ama buna cevap vermek istiyorum. islam dinine göre o beden senin değil. bedenin sadece sana dünyada ödünç verilmiştir ve ona iyi bakmak senin vazifendir. (emanete iyi bakma meselesi)

ne yani şimdi ben kedimle oyun oynamayacak mıyım yanlısıkla tırmalar da iz kalır diye? isteyen istedigi yerine istedigi dövmeyi yaptırır. kimse de karısamaz

mix, iyice okursan ben sana İslam'ın bu olaya bakış açısını söylüyorum. Yapamazsın edemezsin hapse girersin demiyorum. Kimse karışamaz doğrudur.

said:
driftintosin, 30 Eylül 2004 22:57 tarihinde demiş ki:
bi dakka sunu annamadım sailor beden emanettir demişsin.. bu biraz sacma geldi nedense.. çünkü gercek olan, ruhun tanrıya ait olduudur .. beden dünyadaki herhangi bişiden farksızdır tanrı için.. bi agaçı kesmek bi hayvanı öldürmek veya bedeni herhangi bi şekilde deforme etmek ..aynı şeydir O nun gözünde.. bi vazife olarak görmemize gerek olmadını düşünüorm .. tanrı maddi şeyleri pek önemsemez zaten, manevi deerlerdir önemli olan O nun için..

[Bu mesaj driftintosin tarafından 30 Eylül 2004 23:01 tarihinde değiştirilmiştir]

dediklerinin bir kısmı doğru.. ama sonuçta dünyadaki herşeyi Allah yaratmadı mı? Dünya da bir sınav değil mi? Sorular olmayacak mı? Sana görevler yüklenmemiş mi? Mesela sen kendi bedenine zarar veremeyeceğin gibi istediğin gibi hayvan da avlayamazsın, ağaç da kesemezsin.. yani bunları istedin diye yapamazsın.. yemek için av için öldürürsün, zevk için değil. ısınmak için ağaç kesersin, mobilya yapmak için kesersin.. ve bütün bunlar sınavın bir parçası. ruhunda Allah'a ait, bedenin de, o da bu da, herşey O'na ait.

Bu yazdıklarımda ben İslam dininin bakış açısını söylüyorum. İlla budur demiyorum, siz başka şeylere de inanıyor olabilirsiniz. "Banane bu bence böyle" demeyiniz.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum
Mail/MSN:[email protected] , ICQ:6254196
Mesaj tarihi:
Çikolata da yeme o zaman, Allah yarattı onu da. E çikolatayı da zevk için yeriz. Demek ki çikolata yasak.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 01 Ekim 2004 18:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
nasıl böyle bir alaka kurdun bilemiyorum. sonuçta çikolata bir yiyecektir ve senin onu yemen gerekir.
Benim bahsettiğim zevk için hayvan avlamak, ağaçları kesmek.. Sen şimdi sokakta bi grup liseli uyuz tip görsen. Adamlar gözünün önünde güzelim ağacın dallarını çatı çutur kırsalar hoşuna gider mi? giderse bilemiyeceğim.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum
Mail/MSN:[email protected] , ICQ:6254196
Mesaj tarihi:
Gitmez tabiki.

Zevk için hayvan öldürmek de yanlış bence.

Benim anlamadığım olay, şu acayip söylenenleri yapma olayı. Yani biraz fikir yürütmeli insan. "Neden hayvanlara zarar vermemeliyiz?" çünkü onlar da bizim gibi canlı yaratıklar, onların da yaşama şansları olan bir ömürleri var, bizim gibi acı çekerler vs.
Ama sen gidip de bayramda milyonlarca koyun katledersen, hayvanlara zarar vermeyelim demişsin, kaç yazar? Ha tabi buna cevap hazır, "Onlar Allah a adak", "Fi tarihinde adamın biri oğlum olsun kescem demiş, olunca da kesmesin diye tanrı koç göndermiş falan filan". Onun anısına koyun katlediyoruz...
Kurban 7. yüzyıl için çok güzel bir uygulama, çok zekice. Çünkü hayvanla hayatını kazanan bir toplumda yaşıyorlar, ekonomi hayvan üzerine kurulu. Kurban öyle bir toplumda ekonomik dengeyi sağlayan, açlara doyma fırsatı veren vs. birşey.
Eh şimdi ayağında giyecek ayakkabısı olmayan adama et ver, seni döver heralde, öyle değil mi?

Ha dersen her gün binlerce koyun kesiliyor, senin baştaki söylediğine geliriz o zaman. Birisi karnını doyurmak için öldürmek, diğeri değil.

Ya ben de cıvıttım bu aralar, farkındayım konuyu saptırıyorum hep. Kusura bakmayın artık, mühendislikte okuyup da, sosyal derslerden yüzlerce sayfa okumaktan şarkülüm kaydı, stress atıyorum ben de.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
  • Yeni Oluştur...