Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kural Testi 2

Ishinotsuyoihito

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar;

İkinci ve daha kazık sorulardan oluştuğunu düşündüğüm Magic: the Gathering testimize hoş geldiniz. Bunları düşünürken yolduğunuz saçlar ve öldürdüğünüz beyin hücreleri size geri dönmeyecektir; böyle bir çekinceniz varsa hiç uğraşmayın. [ : ) aslında imzamda bulunan Oracle'a bakarak daha kolay şekilde konulara müdahale edebilirsiniz. Herkese kolay gelsin.

-----------------

Soru 1: Bir büyü oynadınız (hadi Darting Merfolk olsun), rakibiniz o büyüye Counterspell attı. Ardından siz de ona Rewind attınız. Yetmedi, adam çıldırmış, İlk büyüye Last Word attı. Mana bol ya, countermagic yağmaya devam ediyor. Baktınız Last Word patlayacak, Last Word'e bi Misdirection attınız. rakibiniz de bir tane Misdirection atarak az önce attığınız Rewind'ı kendi istekleri doğrultusunda kullanmak istiyor. Tam bir kaos. Son büyü olarak da elinizdeki son Counterspell ile rakibinizin attığı son Misdirection'u counter etmeye yelteniyorsunuz. Hmm, Şimdi çözün bakalım şu sırayı da yapmaya çalıştığınız büyünün yapılabilme ihtimali var mı? Ne dersiniz? Nasıl?

-----------------

Soru: 2Bu aslında favori sorularımdan bir tanesi. Evet, baya da kazık sayılır ve yine Misdirection ile ilgili. Aslında kolay bir düğüm noktası var. Soru şu:

Darting Merfolk oynadınız ve rakibiniz Counterspell attı. Öyle bir şey yapın ki elinizdeki Misdirection ile, Darting Merfolk'unuz oyuna gelebilsin. Adım adım anlatın ki nasıl odluğunu anlayalım.

-----------------

Soru 3:Bu soru büyülerin çalışma mantıklarıyla ilgili, tıpkı 2. soru gibi. Rakibinizin daha önceden 2 hasar almış bir Ribbon Snake'i var. O anda da flying özelliğine sahip olduğunu biliyorsunuz. Elinizdeki Vertigo'yu atıyorsunuz. O da diyor ki:O zaman 2 ödedim, artık uçmuyor. Hmm, şimdi ne olur bu Vertigo'nun akıbeti? Seçenekler şunlar, eğer beğenmezseniz 4. seçenek olarak kendi fikrinizi ekleyin:

1- Yalan olur. Uçmadığı için Vertigo'ya yazık olur.
2- Mundar olur. Çözülür, ama uçmadığı için 2 vurmaz.
3- Yazık olur. Atarken uçuyordu ben anlamam, 2 de vururum; yaratık da ölür.
4- Tekliflere açığım.

-----------------

Soru 4:]Champions of Kamigawa'da gelen Yamazaki kardeşler, üzerlerinde yazan kural düşmanı bir metinle ilgi çekiyorlar. İki tane birader oyundaysa coşuyorlar. Yeni efsane kuralına göre, a) yeni bir efsane oyuna gelirse ve aynı isimli bir başka efsane oyundaysa hepsi gömülür (bu bir durum tabanlı etkidir/state based effect) b)Bunlar oyuna aynı anda gelirlerse de gömülürler. Gerçi bu kısmı artık yok, çünkü eskiden sadece son geleni gömüyorduk. Şimdi her şekilde hepsi ölüyor. Neyse, biraderler iki tanelerse gömülmüyorlar ve her biri diğerine +2/+2 veriyor.

Soru şu: Mezarınızda 3 tane Brothers Yamazaki var. Bir tane de Cloudchaser Eagle var. Bütün yaratıkları mezardan oyuna aynı anda getiren bir büyü oynanıyor (ne olduğu önemli değil). İşin garibi bir tane de Pandemonium açık. Cloudchaser Eagle oyuna geldiğinde hedef varsa özelliğini kullanmak zorunda. İlk kısmı, çok istiyorsunuz rakibinize Pandemonium ile hasar vermeyi. Verebilir misiniz? Nasıl? Hadi verdiniz diyelim, kaç hasar verirsiniz? Nasıl verirsiniz?

-----------------

Soru 5:Vedalken Shackles güzel kart vesselâm. Fakat aklımda bir soru var. Yaratığı çaldıktan bir tur sonra yaratığım power'ı artarsa ne olacak? Geri mi vereceksiniz? Ayıp değil mi?

-----------------

Soru 6:Blinkmoth Nexus ile saldırıyorsunuz. Rakibiniz de üzerine bir tane -1/-1 counter koyuyor Serrated Arrows ile. Siz de ona tepki olarak Giant Growth atıyorsunuz. 3 hasar veriyor. Peki Nexus bir sonraki defa yaratık olduğunda ne olur? Yaşar mı, ölür mü? Counter'ına ne olur?

-----------------

Soru 7:Biraz da özenle mana ücretlerine (mana cost) etki eden durağan yetenek (static ability) sorusu soralım. Farklı bir kaç durumda rakibimizin büyüsüne Spell Blast atacağ

Sosyal ağlarda paylaş

Soru 1:
A: player1
B: player2

A merfolk
B Counterspell target=merfolk
A Rewind target=counterspell
B Last Word target=Merfolk
A Misdirection target=Lastword, change Lastword target to=Counterspell
B Misdirection target=Rewind, change Rewind target to=Merfolk
A Counterspell target=Misdirection

Merfolk yere iner.

Soru 2:
A Merfolk
B Counterspell
A Misdirection target=Counterspell, newtarget=misdirection

Merfolk yere iner.

Soru 3:
1

Soru 4:
A Graveyard= 3 Yamazaki, 1 Eagle
B casts Soyledigin buyu
Pandemonium effect=yamazaki,yamazaki,yamazaki,eagle
Legend effect=yamazaki,yamazaki,yamazaki ,tekrar gomulurler geldikleri gibi.
* Pandemonium effect= 2 damage, 2 damage, 2 damage, 2 damage (Hicbir zaman sadece 2 kardes olmayacagindan +2 almazlar. Ayni anda geldikleri icin)
Eagle target= Pandemonium

Sonuc= En fazla 8 damage vurulur, geriye bir tek eagle kalir.

Soru 5:
geriye verilmez, orda yazanlar sadece shackles'in tap anindaki durumuna gore degerlendirilir.

Soru 6:
Nexus tekrar yaratik oldugu anda ölür.

Soru 7:
Gloom yuzunden honda 3+W olur, medallionla 2+W durumuna duser. Spell blastle 3 odemen gerekir.

Soru 8:
Medallion yuzunden rakipteki Rout'un base fiyati 2+2W ye duser. Gene 2 daha odeyerek instant 4+2W ye atabilir.
Spell blast'e 6 odersin. saphire medallion fonksiyonsuz.

Soru 9:
5 hasar verirsin. Cunku pandemonium effect oyuna girerken stackte kalir , duplicant effect once gelir. Ilk duplicanta target secersin sonra pandemonium effect devreye girer.

Soru 10:
yan etkisi de kopyalanir. Cunku o spell o dakikadan sonra artik sadece Wear away degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Soru 1 : Darting Merfolk oyna sağ sağlim gelir, simdi stacki sıralayalım en alttan başlayarak Merfolk, Counterspell, Rewing, Last Word, Missdirection, Missdirection, Counterspell
çözelim bunları Counterspell Missdirection ı counterlardı, onun altındaki Missdirection Last Word un targertını değiştirdi(bunu targetını rakibin ilk ve stackte son kalan Counterspelline
yönlendirirsek zaten biter ama her halukarda bitti) sonra Rewind adamın tek kalan Counterspellini counterladı böylece Merfolkumuz oyna ulaşabildi.

Soru 2 : Missdirectionla Counterspellin targetını Missdirectiona yönlendiririz.

Soru 3 : Vertigoya response flyer abilitysini kaybettiriyoruz yaratıga sonra vertigoya sıra geliyo stackte amma velakin artık ucan bi yaratık olmadıgından
vertigo vuramıyo fizzle olup mezardaki koltuguna oturuyor.

Soru 4 : Yaratıklar oyna geldigi anda Pandemonium un effecti trriger olucaktır ve yamazaki kardeşlerin her biri 6/5 olucagı icin toplamda ve grokoromende 18
vurucakları stacke girmiş bulunuyor, dier yandan Legend Rule dan dolayı masada 3 yamazaki birader oldugundan 3 üde mezarı boyliycaktır Pandemonium da kusun
effectinden dolayı patlıycaktır amma velakin rakip Yamazaki kankaların toplamdaki 18 damageindan kendini kurtaramıycak.

Soru 5 : Vedalken Shackles kontrol altına alırken powerı check ediyor ve uygunsa alıyor, kontrol altına alındıktan sonra powerın yukselmesi bir sey degiştirmiycektir.

Soru 6 : Nexusu bu tur sonuna kadar kurtardık Giant Growtla ama bi sonraki tur yine yaratık yapmaya calısırsak direk ölucektir cunku Nexus üstüne aldıgı -1-1 counterı
üstünde saklıyor ve yaratıga dondugı anda -1-1 i alıp mezara gidiyo.

Soru 7 : Spell Blasttaki X yerine 1 ödemesi Isamuruyu counterlaması icin yeterli olucaktır, zira additional costlar Isamurunun Converted mana Costunu degiştirmiyor.

Soru 8 : Spell Blastı 1 mavi + 5 colerless oynayarak atarız Routa.

Soru 9 : Rakibe 2 damage verebilirim, Duplicant masaya geldiginde kendisinin ve Pandemoniumun effecleri tirriger olup aynı anda stacge girmek istiyolar, ama aktiv oyuncu
biz oldugumuz icin Duplicantın imprint effecti stage önce giriyo yani sonra cozulucak bu demektirki stage sonra giren Pandemonium effecti önce cözulucek ve önce cözulurken
o ara check ettiginde duplicanta henuz bir sey imprint edilmedigi icin powerı 2 olarak göruyor ve 2 damage vuruluyor.

Sory 10 : eheh tabiki hep beraber kopyalanır, bkz. ben prede bunun değşigini yaptım rakibime ele döndüren arcane spelle +2+2 vereni splice edip uya ile bu ele bunada +2
bu ele bunada +2 seklinde macı kazandım :).

Eline saglık Berkin.[signature][hline]Eclipse - ' Belki Bir Gun Yeniden '
Memleket : Naboo-Theed
----------------------
/addbuddy Enaxa
----------------------
Sosyal ağlarda paylaş

Levent soru 4 te: Yamazaki'de exactly 2 permanent named Yamazaki diyo. Orda bi yanlisin yokmu yaw?
Bi de legend rule ne zaman stacke giriyo, hemen girmesi gerekmezmi? daha +2 alamadan otekiler yani

Bu arada benim 7. cevap yanlis leventin dedigi dogru, kartta yazan cost'a bakiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yamazaki sorusu benimde yanlıs olabilir cok emin degilim ama bana kardeşler önce bi masaya geliyo diye geldi masaya gelincede +2 lerini aldılar sanki sonra 2 taneden fazla olduug icin ölduler bu arada legend rule dan ölenler stack kullanmıyo bildiigm kadarıyla static effect, ama sen haklısın olabilirsin cunku önce yamazaki sayısını check ediyo gibi kart sonra eger hala masadalarsa +2 ler geliyo, aslında ben soyle bi sey dusunmustum eger hemen ölmuyo olsalar pandeminumdan damage vericek yamazakilerden birini kendine vurduriyimde 2 yamazaki masada kalsın sonra onlarda 4+4 seklinde vursunlar ama legend rule önceden aplly oluyosa bu dedigim olmaz tabiki.

Duplicant olayına gelince cevaptada dedigim gibi aktive oyuncu duplicantı acan oldugu icin onun effectleri stacge hep önce girer sonra cözülür bu nendenle daha dragonu oyundan silip duplicantı 5/5 yapmadan pandeminumun effecti cözuluyo ve o arada 2/4 oldugu icin duplicant 2 vuruyoruz.[signature][hline]Eclipse - ' Belki Bir Gun Yeniden '
----------------------
/addbuddy Enaxa
----------------------
Sosyal ağlarda paylaş

APNAP olayında, aktif player neyin önce stacke gireceğine karar verir. önce kendisininkinin girmesi şart diildir.

dedikten sonraa

soru3: 2

soru4: toplam 8 damage verilir pandemonium yamazaki kardeşleri izlemeye gider, kuşumuz da ben sonra gelicem biraz işim var der. akıllı bi insan olduumuz için pandemoniumun efektini önce devreye soktuumuzu sölemeye gerek yok heralde.

soru 7 ve 8 de leventle mutabıkız.

soru9: önce ryusei çıkar pandemonium 5/5 olur sonra da 5 damage veririz.

ehu. çok güzelmiş bunlar.[signature][hline]sistre+cila=900 milyon... ona göre
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yazık ki yanılıyosun Horace aktif oyuncu hikayesi her zaman aktif oyuncunun abilitylerinin stacge önce girmesi demektir vede sonra cıkması, yani bizim aktif player olmamız asla vede asla rakibin abilitylerinin stage giriş sırasını kontrol edebiliriz demek olmuyor bu, yani duplicantın imprint abilitysi keisnlikle pandeminum dan once girer stage ve 2 vurur daha imprint edemeden pandeminum effecti resolve oldugu icin.[signature][hline]Eclipse - ' Belki Bir Gun Yeniden '
----------------------
/addbuddy Enaxa
----------------------
Sosyal ağlarda paylaş

Bu soruda yan masadaki beyfendiden geliyor, rica ettide sormamı :).

Önünde her dual land ve her basic landden bi tane varken yani 15 land varken oyuna sundering titan gelirse en fazla kaç land kaybedersin en az kaç land kaybedersin.[signature][hline]Eclipse - ' Belki Bir Gun Yeniden '
----------------------
/addbuddy Enaxa
----------------------
Sosyal ağlarda paylaş

Yan masadaki arkadaştan bi soru daha.

Masada Trinisphere varken asagıdaki 3 ayrı sıkta sorunun cevabı ne olur.

a) Sapphire leech varken ancestral recall ne kadara atılır

b) Sapphire medallion varken impulse kaça atılır

c) Alternative casting costula oyniycagımız Force of Will kaça atılır.

kartların resmini filan koyamıyorum ben onun yerine size adres veriyim ordan isimi yazıp search ettirince rahatlıkla ulasabilirsiniz kartlara. http://gatherer.wizards.com/[signature][hline]Eclipse - ' Belki Bir Gun Yeniden '
----------------------
/addbuddy Enaxa
----------------------
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Levent, 30 Eylül 2004 15:19 tarihinde demiş ki:
Bu soruda yan masadaki beyfendiden geliyor, rica ettide sormamı :).

Önünde her dual land ve her basic landden bi tane varken yani 15 land varken oyuna sundering titan gelirse en fazla kaç land kaybedersin en az kaç land kaybedersin.

kartta yazdigi gibi each basic land type dan bir tane gider
bu senden de olur opponentdan da, duruma gore degisir.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Levon'un sorularına cevap vereyim. Sorular yan masadan, bir üstaddan gelmiş.

a) Leech ücrete U ekliyor. Büyünün kendisi de U. ama öyle bir şekil yapacağız ki toplam 3'e tamamlayalım. Eh, o zaman 1UU ödeyelim, herkes rahata ersin.

b) Şimdi önce cost neymiş ona bakalım: Impulse 1U. Medallion onu U'ya indiriyor. Trinisphere de diyor ki, "abi sen hani olur da 3'ten az dönüştürülmüş mana ücreti ödeyecek olursan, ne yap ne et, üç manadan aşağı olmasın." eh öyleyse iki de renksiz mana ekleriz 2U olur.

c) Öncelikle Force of Will'in sabit yeteneği (static ability) bizi 3UU yerine 0 ve bir life ödeterek işi kotarırım diyor. Ama ne yapıp ne edeceğiz en az 3 ödeyeceğiz... Bu da bir yerine koyma özelliği (replacement effect) olduğu için seve seve olmasa da 3 renksiz mana ödemeliyiz. Ben ilk başta sapphire Medallion da var sanmıştım. hadi o da olsun da ortam şenlensin; fakat yine 3 ödeniyor. Çünkü Medallion'un özelliği bir sabit özellik, her şekilde Trinisphere daha sonra çalışacak ve "yok abi öyle değil, böyle yapıver" diyecek.[signature][hline]Berkin Bozdoğan

DCI - CrystalKeep
Comrehensive Rules
Sosyal ağlarda paylaş

force of will le ilgili olarak,
simdi bu artifactler trinisphere di medallion lardi falan mana cost u etkilemiomu sadece ?

atiorm force of will in mana cost u degisse ne olur degismese ne olur eger ben onu alternate mana cost uyla oynicaksam .. ?[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar selamlar,

Sundering Titan sorusunu da özel olarka yanıtladım; cevabını buradan da paylaşayım:

10 Dual Land ve 5 Basic land varsa, en fazla 5 land kaybedersiniz. En az ise 3 olur. ikişer land tipi için birer Dual land seçilebilir. 5. tip için ise herhangi bir başka hedef seçilir.

Bu sorunun bir de Blanket of Night'lı sürümü var. Eğer oyunda bir de Blanket of Night açıksa; en fazla sayısında bir değişim olmuyor; fakat, Dual Landlerden orijinal metninde Swamp'i taşımayan bir land 3 tane tip için seçiliyor ve diğer bir tanesi de 2 tip için seçilerek sayı 2'ye indirilmiş oluyor.

_____

Bu arada, arkadaşlar, sorulara sadece cevap vermek yeterli değil. Kural olarak da kafanızdaki açıklamasını yaparsanız daha doyurucu olur.

Esen kalın,[signature][hline]Berkin Bozdoğan

DCI - CrystalKeep
Comrehensive Rules
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Levent, 30 Eylül 2004 15:55 tarihinde demiş ki:
Yan masadaki arkadaştan bi soru daha.

Masada Trinisphere varken asagıdaki 3 ayrı sıkta sorunun cevabı ne olur.

a) Sapphire leech varken ancestral recall ne kadara atılır

b) Sapphire medallion varken impulse kaça atılır

c) Alternative casting costula oyniycagımız Force of Will kaça atılır.

kartların resmini filan koyamıyorum ben onun yerine size adres veriyim ordan isimi yazıp search ettirince rahatlıkla ulasabilirsiniz kartlara. http://gatherer.wizards.com/

lol adam usenmiş ya. Neyse ben söylemeyim yeni oyuncular bulmaya calışsın. Ama resimleri koyayim uğraşmayın.

a)

Bu arada recall banlendi butun turnuvalardan, zaten bugli kart.

b)

c)
Sosyal ağlarda paylaş

hmm...
şimdi card text ile alakalı benim şöyle bi şüphem oluştu force of will hakkında. geçen söz "instead of paying force of wills casting cost" yani casting costu 3 mana olsa da 100 mana olsa da casting cost olmuyo mu sonuçta. ben de casting costunu ödemek YERİNE discard+damage olayına giriyorum. yanlışım nedir?[signature][hline]sistre+cila=900 milyon... ona göre
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...