elazulruby Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Fransa'dan vize alacağım ve gideceğim. Şimdi galiba vize almak için bir uçak bileti göstermek gerekiyormuş konsolosluğa. Ya da gerekmiyor tam olarak bilmiyorum. Eğer gerekiyorsa şöyle bir sorum olacaktı. Ben Fransa'da konakladıktan sonra oradan dönüş yapmayacağım ve başka bir Avrupa ülkesine geçiş yapacağım, kısacası o geçiş yapacağım ülkeden Türkiye'ye döneceğim; ama tam olarak tarih ne olur bilmiyorum. Bu dönüş biletini kesinlikle almam gerekiyor mu? Alırsam da nereden alayım ve nasıl iptal ederim? Gidiş biletim tamam bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Donus biletini gostermene gerek yok. En kotu ihtimal rezervasyon gosterirsin olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 aynen,rezervasyonu göstermen yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 booking.com sitesinden bedavaya yaptırıp iptal edebilirim o zaman 1 hafta öncesinden. Bir de aracı kuruma gitmeme gerek var mı yoksa direkt konsolosluğa mı gideyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Sen bi araci kuruma git bence, bileti alip konsolosluga basvurdugunda da reddetme sanslari var. Araci kurumlar rezervasyon yapip(gidis ve gelis biletini) o sekilde basvuruyolar genelde. Isin puf noktalarinida bilirler, sansa birakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Mali durum belgeleri için tam olarak ne yapmam gerekiyor bu arada? Banka hesabımda para mı olması lazım? Ne kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Bir de bu kalacağım yerlerdeki rezervasyonları kontrol de ediyorlarmış. Fransa'ya gideceğim güne kadar bu siteden istediğim zaman iptal edebiliyorum rezervasyonu, para ödememe gerek yok kısacası. İnanmama durumları olabilir mi, var mı öyle bir risk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Ben geçen cuma Ankara'dan başvurumu tamamladım. Gir buraya buradaki numarayı ara ve randevunu al. Randevu sırasında pasaportun ve kredi kartın yanında olsun. 21 lira ücret alıyorlar. http://www.iks.com/tr-TR/visa_fr.aspx Numara bu: 0212 340 44 43 Benim öğrenciliğim devam ediyor, turistik amaçla gidiyorum 2 haftalığına. Uçak biletlerini almıştım, mailden çıktısını alıp götürdüm, fiyatlar yazmıyordu, fiyatını sordu bana, rezervasyon mu bu sadece dedi. Hayır dedim ödedim. Yani ilk intiba çok önemli, senden pozitif elektrik aldıysa çok sıkmıyor. Benim daha önce alınmış şengenlerim vardı, çok sıkmadı. Ama kişiden kişiye değişiyor. Ben arkadaşlarda kalacağım, ama hostelden rezervasyon yaptırdım, depozitosunu öde dedim karttan, sonra iptal ettirmeyi düşünüyorum vizeyi aldıktan sonra. Kontrol etme olayını bilmiyorum ama hostelin rezervesinin olduğu kağıdın üstünde hostelin adını, adresini ve telefonunu fosforlu kalemle çizdi. Bilmiyorum neden. Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin. Benim uçak biletleri gidiş dönüş Paris'e 70 liraya geldi, o yüzden direk aldıydım ama şöyle bir tehlike var, bileti alıp vizeyi gidiş tarihinden sonraya verirlerse patlarsın. O yüzden rezerve yaptır, ödemeden git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Booking.com sitesinden direkt rezervasyonunu yaptırıyorum ve dediğim gibi son güne kadar iptal edebiliyorum hiçbir şey ödemeden. Benim de önceden schengenler var, zaten onlara güveniyorum kısa sürede alma konusunda. Ben de 2 hafta kalacağım, direkt uçak biletlerini aldım zaten. Kredi kartı ne için yanımda olsun? 21 lira ücreti oradan almıyorlar heralde. İstedikleri belli bir miktar para var yanımda görmek istedikleri, benim onu göstermem gerekiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Aracı kurumu aradığın zaman ödeme yapman gerekiyor. Kredi kartı numaranı telefondaki görevliye söylüyorsun, o da işlemini başlatıyor. Bunun dışında bankaya gidip de 21 lirayı yatırabiliyorsun havale ile. Sonra sana pin kodu veriyorlar, o kodu telefonda söylüyorsun falan. Uzun iş olduğu için ben kredi kartını tercih etmiştim. Elçiliğe gittiğinde de 60 euro değerinde türk lirası götürmen gerekiyor. Para tam olmalı kuruşu kuruşuna. 146,35 tl ödedim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar