Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karalama defteri


MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

Karalama defteri, kelime anlamı ile garip bir tümce... Düşünsenize, acaba yabancılar türkçeyi öğrendiğinde bu kelimeyi duyduğunda ne kadar garipseyecekler.. Aynen bizim ingilizce'deki gibi garipsediğimiz tümceler gibi... Dil olayı garip bir kavram. Hani ilk insanlar varolduğunda, dilini kullanmak yerine başka bir yerini kullansaydı ne kadar garip olurdu ? Düşünsenize dilimizin ne işe yaradığını bilmiyoruz. Çünkü iletişim için başka bir uzvumuzuda kullanabileceğimiz hiç aklımıza gelmemiş.

Bazı çok garip bilgiler var boyle.. Aksini ve alternatifini hiç düşünmediğimiz, garip bir şekilde kabul edip benimsediğimiz kavramlar bunlar. Bu olgular üzerinde biraz düşündüğümüz zaman, gerçekte varoluşun getirdiği ekstra bilgileri görürüz... Kendimizi, çevremizi hatta hareketlerimizi sorguladığımızda da bundan farklı bir sonuç çıkarmayız... Mesela aslında zevk hormonları diye tabir ettiğimiz hormonların salgılanması için, dans etmek, müzik dinlemek gibi aktiviteler olmasaydı, onun yerine suratımıza şaplatmak bize bu zevki verseydi ne kadar garip olurdu. O zaman dünyanın akışında neler değişecekti ? Hemen hatırladığınız en eski noktaya dönün ve bugüne doğru hızla gelin bu düşünceyle... Ne kadar çok hatıra siliniyor. Barda eğlenmeleriniz, sarhoş olmalarınız, uçmanız kopmanız, ilk barda öptüğünüz hatun bir sürü hatıra siliniyor.. Yerine yeni hatıralar ekleniyor.. Kaliteli bir şaplakcıda yediğiniz kaliteli şaplaklar. Bir gün ilk defa tanıştığınız hatunla birbirinize attığınız şaplaklardan aldığınız zevk. Bir sürü hatıra .. tak tak tak.. Hepsi ekleniyor.. Hayat çok garip olurdu değil mi?

Hayır istemezdik boyle bir şey değil mi? Ama neye göre istemediğinizi düşünün? İşte bahsettiğim nokta bu. Aslında o diğer hayatta şaplaklardan acı hissetmeyeceğinizi söylemedim. Ve siz bilinçaltınızda otomatik onlardan aynı zamanda acı hissetceğinizi düşündüğünüz için, oyle bir hayatın olmasını istemediniz. Ve şimdiki hayatın daha iyi olduğuna karar kıldınız. Ama neye göre? Neden otomatik boyle düşünürüz hepimiz? Bu hazır bilgi nereden geliyor? Yaşanmışlık mı? Yoksa doğarken yazılanlar mı?[signature][hline]Turkce Rock Portalı ||| Banner Değişim Sistemi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...