Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere üstüne sorular.

Nomak

Öne çıkan mesajlar

Yurtdisi tecrubesi olmayan arkadaslar direk kendini belli etmis sdfsd :)

Dedigin gibi is ile sinirlayinca olmuyo pek, hayattan beklentine bagli. Ben konservatuvar bitirdim, kiz arkadasim vardi isvecte, evlilik yaparak gittim mesela. Hani hersey iyiydi basta, guzel duzgun isvec hayati falan. Ama bi sure sonra nedankonun dedigi sosyal cevreyi ve imkanlari özluyosun. Hani isin ne olursa olsun, nekadar para kazanirsan kazan, nekadar luksun icinde yasarsan yasa o imkanlari parayla satin alamiyosun. Gecenin bilmemkacinda kalkip aspavaya gidemiyosun atiyorum. Veyahut saat 22-23'ten sonra insanlar birbirini aramiyo genelde, cunku herkes cok erken calisiyo ve erken yatiyo. Hava desen zaten berbat, surekli yagmur/kar, kislari karanlik. Ici boguluyo insanin. Ha standart dersen tabiki kiyaslanamaz bile turkiye ile. Demokrasi ve özgurluk anlayisi, herseyin insan hayatini kolaylastirmak icin yapilmasi vs guzel tabi.

Aslinda olay "baba ben kulturune her turlu ayak uydururum yeaaa" falanda degil. Kulture ve sisteme ayak uydurmak zor degil, gayet basit. Ama o kulturle ömur boyu yasamak ve hayatinin gercekligi haline gelmesi problem. Sosyal imkanlar falan, iste paranin satin alamayacagi seyler oluyo yurtdisinda. Ulkeni özluyosun ister istemez. En son gayet herseyim vardi hani, is guc oturdugum ev falan hersey cok iyiydi, ama mutlu degildim. Guzel bi teklif aldim turkiyeden, firsat kolluyodum zaten, döndum direk.

Marttan beri burdayim, isvecte 3 yilin ardindan. Alisabildinmi dersen, hala takildigim beni cileden cikaran seyler var. Atiyorum trafik, dyna'nin dedigi mevzu iste. Insanlarin birbirine olan saygisizligi, sira mevzusu falan beni bazen cidden cileden cikariyo. MNG kargo mesela evime birakmiyo kargoyu "geldik abi biz yoktun" diye salliyo, gidip yuruyup kargoda cingar cikarip 3 lira ucreti sirf ipneligine ödemeyip dönuyorum falan, oluyo bazen sacmasapan seyler. Ama turkiye abi ya, kendi ulken yani iste, herturlu yasiyosun bisekilde. Varos kesimlere girdiginde, denk geldiginde zor oluyo evet, ama görmezden gel git. Bide biraz daha bi stresli falan isin asli, ama sosyal imkanlarla falan herturlu ustesinden geliyosun stresin falan. Herneyse..

Gelirin ve isin iyiyse turkiyede, yönetimmis, ekonomik zorlukmus falanmis filanmis hikaye. Beklentilerine göre cok cok rahat edebilirsin, ama cok bunalabilirsinde. Ilk zamanlarda biraz zor oluyo ama dedigim gibi, kendi ulken her halikarda. BIraz sismissin ama yurtdisinda belli :) Dedigim gibi, ben sahsen cok mutluyum, varos kesimlere girmedigin surece ve muhattap olmadigin surece, trafikten uzak durdugun ve gundemle ilgilenmedigin surece turkiye guzel bi ulke :) Ailem yanimda, arkadaslarim yanimda, herturlu sosyal imkan var, tatil desen kafama estigi anda antalya taraflarina atlayip gidiyorum falan, yani nebiliyim guzel iste, ben memnunum kendi adima.

nedanko said:

Benimde 1 sene kaldi vatandaslik ve askerligin aradan cikmasina. Ciddi ciddi tam donus yapmayi dusunuyorum bu ikisi aradan cikinca. Hatta 90% donerim de, tek engelleyen kiz arkadasimin durumu olur muhtemelen konservatura girerse bu sene. Yoksa bana kalsa donusu koydum gibi kafama.

Ufacik bi detay ekleyim, bilmiyorum haberdarmisin bundan; Askerligi bedelli yaptiktan sonra 6 ay daha AU'da kalman gerekiyor. Yoksa tecilini iptal ediyolar. Yurtdisina sirf askerlikten kacmak icin giden 3 yili doldurup, askerligi yapip cat diye dönenlerden dolayi böyle bisey var sanirsam. Konsolosluktan almistim bu bilgiyi bende.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Lath benimde 5.5 sene oldu. Hayatimda kendi adima hersey super gidiyor, fakat insan tr yi ariyor yani. Aile sini ozluyor, yakinlarini senelik dostlarini ozluyor. Onlarla bir arada vakit gecirmek istiyor. Istiyor ki bir aksam cani sIkIldiginda atlasin arabya anasinin babasinin yanina gitsin, 3-5 muhabbet etsin, ana yemegi yesin. Gitsin yegenini gorsun onunla oynasin. Arkadaslariyla bir bira icsin, sevdigi, konusmaktan hoslandigi konulari konussun. Sevdikleriyle konsere vs gitsin. Dostlariyla cicek pasajina gitsin, rakinin dibine vursun.

Bunlar birikiyo, birikiyo, sonra tak etme noktasina geliyor yani :) Benimde 1 sene kaldi vatandaslik ve askerligin aradan cikmasina. Ciddi ciddi tam donus yapmayi dusunuyorum bu ikisi aradan cikinca. Hatta 90% donerim de, tek engelleyen kiz arkadasimin durumu olur muhtemelen konservatura girerse bu sene. Yoksa bana kalsa donusu koydum gibi kafama.

Insanlar iyi hos oluyor da, sosyal cemberin tr ye gore kucuk ister istemez. Onu insan cok ozluyor.

Ki bi cok kisi icin olay rahat yasama geliyor. Mutlaka aksini dusunen olucaktir ama farazi bir ornek vereyim. Ayda 10 bin USD tr de maas olsa, bi cok yurtdisi hayali kuracak adam bir gecede hayalinden vazgecer. (tabii orada da 10 bin dolar+ maas almayacaksa :))

bu inanilmaz dogru bir sey. yurtdisi tecrubesi kesinlikle gerekli hayatta ama bir yerden sonra donulmeli. bircok insan yurtdisi hayali kursa da genel mutluluk ve huzur icin duzeni kendi ulkende kurmak sart.
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik ile ilgili sordum. Eger taksitli odeme yaparsan dovizliyi, taksit bitene kadar donemiyosun. Pesin odersen sorun yok. O 6 ayi seyle karistiriyorsunuz. 1095 gunu doldururken yurtdisinda, o surec icersinde tr de 6 aydan fazla kalamazsin her yil icin. Tr de gecirdigin hic bi vakittte zaten o 1095 gunden sayilmiyor.

daha fazla bilgi;

http://www.asal.msb.gov.tr/er_islemleri/yurtdisiislemleri_2.htm
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...