Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GGcUp SenioR | No18 - 17.09.2011 (Toplam 14 Ödül)

Bursat

Öne çıkan mesajlar

Bel'Shir Beach ve Dual Sight'ın ikisinide de oynadım 4-5 kere custom olarak ama bence map pool'a konulması mantıksız olmuş yani sonuçta bunlar Gsl Mapleri fakat bu turnuvaya katılan oyuncular Gsl oyuncuları değil ve herkesin haritaları gözden geçirme şansı olmayabilir. Bence bilinen haritaların konulması daha mantıklı olur ya da bu ikisi yerine shattered temple ve shakuras plateau konulabilir. (Yarı Final ve Final için konuşuyorum.)

Bu arada seyir zevkini %100 arttırır ama oyuncular için sorun olabilir diye söyledim.

Edit: Oscar'da da Searing Crater varmış :D
Sosyal ağlarda paylaş

@Uliking biz @Spartacus ve @Seaa dostumun dedikleri gibi hem seyir zevki olsun hemde farklı haritaları artık bizde oynayalım düşüncesi ile bu haritaları belirledik. Ayrıca OscaR'da özellikle lig haritalarını ekledik ki adil bir harita sistemi olsun.

İlerleyen turnuvalarımızda %100 kendi haritamızda olacak çalışmalarına başladım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Uliking said:

Kendi haritalarımız dediği heralde ggcup metalopolis ggcup xelnaga caverns falan olur diye düşünüyorum ggcup olimpos temple falan olmaz heralde :D

:)) neden olmasın.. bakalım olur olmaz net bir şey yok ama diğer maplere eklemeler olabilir. Oyuncu yorumlarına göre
Sosyal ağlarda paylaş

_Spartacus_ said:

Onu yapmayın ama :D Çok büyük dengesizlikler olabilir yeni yapılacak haritalrda ve o dengesizlik bulunursa bir turnuva rezil olabilir.

spartacus test edeceği için bütün eksiklerini kapatırız yapacağımız haritaların, kısaca yapılması planlanıyor ama hep birlikte tabiki :D
Sosyal ağlarda paylaş

tamam iyi hoş böyle np de, maksat değişiklik olsun yeni bi heyecan gelsin falan fistan ama

Seaa said:

bence round mapleri ve map pool gayet güzel, herkesin bildiği mapleri koymak daha mantıksız olurdu

mlg , iem , dreamhack , craftcup , go4sc2 , competo , webmex , gamecreds vs vs vs vs vs vs (tüm avrupa) ... hepsi saçma bu normal çok haklısın :D
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

tamam iyi hoş böyle np de, maksat değişiklik olsun yeni bi heyecan gelsin falan fistan ama

Seaa said:

bence round mapleri ve map pool gayet güzel, herkesin bildiği mapleri koymak daha mantıksız olurdu

mlg , iem , dreamhack , craftcup , go4sc2 , competo , webmex , gamecreds vs vs vs vs vs vs (tüm avrupa) ... hepsi saçma bu normal çok haklısın :D

go4sc2 map pool = http://www.esl.eu/eu/sc2/news/168723/
craftcup map pool = http://www.bitsperbeat.com/sc2/rules/
gamecreds map pool = http://www.gamecreds.com/recruitment/sc2/tournament?id=55
competo map pool = http://sc2.competo-cup.de/en/home/

mlg, iem dreamhack bunlar open değil o yüzden karşılaştırma için listeye almadım bile.
özetle ödüllü turnuvaların hemen hepsinin map poolu ve round mapleri ggcup gibi. haklıyım normal ve mantıklı!
Sosyal ağlarda paylaş

Typhon Peaks bir kere çirkin bir map, mapin bozuk mekanikleri yüzünden zaten alınmıyor turnuvalara en azından eu kısmında diğer yerleri bilmiyorum...GSL Bel'Shir Beach bu map daha eslde sadece 1 hafta oynanmış bir map diğer hiçbir turnuvada yok ki. esle koydunmu bu mapi 500 katılımcıdan 100ü indirip önceden çalışır ciddi şekilde, bi 100 kişi göz atar, kalan kısım map gelince doğaçlama takılır.çünkü ortam belli bir profesyonelliğe erişmiş. tek güzelliği renk katması olucak.

avrupa turnuvalarında kendini en çok kabul ettiren map terminus ama zaten eu turnuvalarına katılan türkiyeden 3 belki 4 kişi var toplamda, oscar cupa terminus koymak renk katmak amaçlı olabilir sadece. MLG mapi = close position olmaması ki high level bi maçın Türkiye limitleri içinde daha düzgün daha uzun soluklu daha macroya odaklı oynanamasını sağlar ama oscara koyunca bunu zaten katılan 30 kişiden 4 tanesi biliyordur close position olmadığını ,o bilen 4 kişiden 2si de alışkanlıktan closea yollara scoutı, bu map seviye üstünde bir map olduğu için closea giden scout lar görücez.mlgde close olmadığını bilmek oscardaki adama highmasterlığa çıkana kadar bir işine yaramıcak

sc2nin macro, micro, ırka/mape göre taktik olan 3 temel şeyinden biri bozulucak bilgisizlikten/tecrübesizlikten. bilerek,mapin en ince ayrıntısına kadar kullanılarak oynanan güzel maç izlemeyi, naptığını bilmeyen doğaçlama takılan maça şahsen tercih ederim.çünkü profesyonel oyunculuk doğaçlama oynamak değil, ezberleyerek bilerek oynamadır. "HERKESİN BİLDİĞİ MAP OLSA MANTIKSIZ OLURDU" lol yeniden...
GambitSC said:

(troll girişimine rağmen sleeep dahildir :D).

abi ben zaten böyle böyle anlattım gittim ders çalışmaya, sonra dersi bıraktım geri döndüm açtım interneti burşata "ama renk katar, belki insanlar indirip önceden çalışır profesyonellik artar" dedim zaten... mappool saçma değil güzel np yani ama bilinen mappool olsa mantıksız olurdu demek mantıksızlık neyse :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

...
sc2nin macro, micro, ırka/mape göre taktik olan 3 temel şeyinden biri bozulucak bilgisizlikten/tecrübesizlikten. bilerek,mapin en ince ayrıntısına kadar kullanılarak oynanan güzel maç izlemeyi, naptığını bilmeyen doğaçlama takılan maça şahsen tercih ederim.
...

Oynanacak Oscar turnuva haritaları özellikle ladder ağırlıklı seçildi ki, bu düzeydeki oyuncular GSL, MLG, yabancı yayınlar gibi kaynakları takip etmiyorlarsa, çok yabancı haritalarda rastlantısal durumlar ortaya çıkmasın. Genel anlamda Oscar turnuva oyuncularının aşina olacağı mapler göreceğiz.

Senior turnuva ise biraz daha üst düzey, MLG, GSL gibi turnuvaları takip eden, yabancı yayınları izleyen arkadaşların (tahminimce) sayısız maç izledikleri, fikir sahibi oldukları, fakat belki çok da oynamaya fırsat bulamadıkları haritalar içeriyor. Dolayısıyla buradaki beklentimiz, biraz daha ezber-dışı taktiklerle, biraz daha yaratıcı oyunlar oynamak ve izlemek. Hazırlanmadan oynayan arkadaşlar doğaçlama yapabileceği gibi, hazırlanan arkadaşlar eminim olayı güzel bir şova çevirecektir.

Bütün bunların dışında, harita eleme sistemi sayesinde, eğer çok hazırlıksız olunan bir harita varsa elenerek, rastlantısallık durumu en aza indirilebilir.

Zaten oyuncu arkadaşlarımızın görüşleri bu konuda son derece önemlidir, Sea, Sleeep herkesin şahsi görüşleri tabii ki olacaktır, belirtilmesi güzeldir, saygı duyulmalıdır. İletişim kanalları sonuna kadar açık, önce-sonra anketler, yazışmalar, sonuçta topluluğun görüşleri bu işi şekillendirecektir.

Sonuç olarak giderek profesyonelleşiyoruz, bu güzel bir şey
Sosyal ağlarda paylaş

belshir gslt'de var.

gsl dışında kendi haritalarını kullanan organizasyon yok sanırım. iccup bir tek eskiden kalma gelenekler devam etsin diye birşeyler yapmaya çalışıyor, diğerleri de ufak tefek değişikliklerle adlarını haritaya yazıyor.

ladder haritaları dışına çıkmamanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum. ha bu turnuvalar uzun soluklu olacak ve harita havuzu sık değişmeyecekse belki olabilir; ama ben tavsiye etmiyorum.

herşeyden önce silip'in dediği gibi oyun kalitesine etki etmesi çok muhtemel.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...