pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 indirdiğim bi kitaptan pythona başladım.bi kaç ay sonra zaten "python sorularım" diye bi başlık açacaktım ama biraz bişeyler sorayım bilenlere şimdiden. win 7 kullanıyorum, linux kuracaktım henüz kurmadım. python 3.1.2 var bende. mesela şey, komut satırında en basitinden a="armut", e="elma" diye giriyorum.sonra print a diyorum hata veriyor. sorunum en başta bu "print". ilerliyorum yavaş yavaş işte, while falan bişeyler yazıyorum, en son if a=100: print "a, 100 oluyormuş" yazıyorum mesela, gene hata veriyor. bunlardan başka raw_input() ile herhangi bir şey yapamıyorum. son olarak, idle ve command lineda da aynı sorunlarla karşılaşıyorum.pythonun not defterinde de aynı. kısaca artık ilerlemem zorlaşıyor, linux mı kurmam gerek bu tür hatalarla karşılaşmamam için?veya başka bi düzenleyici mi indiriyim?tşk
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 su abi cok zor degil.(ben hic kullanmadim o ayri :)) #!/usr/bin/python # Hello world python program print "Hello World!";
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Python 2.x kullanirsan print'i o sekilde kullanabilirsin. Python 3 ile degisti. http://docs.python.org/release/3.0.1/whatsnew/3.0.html#print-is-a-function Command line'da ve idle'da sorun yasiyorsan bir text dosyasina kodu yazip .py uzantili olarak kaydet. Sonra IDLE'a yukleyip oradan calistir. IDLE'da yazmak sikintili oluyor biraz evet.
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Seele said: su abi cok zor degil.(ben hic kullanmadim o ayri :)) #!/usr/bin/python en sonda env python yazıyorum yok abi, hatta alta #-*-coding:utf-8 -*- de koyup, print "çşçşz world!" yazıyorum gene aynı; SyntaxError: invalid syntax
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 su abi cok zor degil.(ben hic kullanmadim o ayri smiling smiley) #!/usr/bin/python # Hello world python program print (Hello World!) sunu dene
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Deacon said: Python 2.x kullanirsan print'i o sekilde kullanabilirsin. Python 3 ile degisti. http://docs.python.org/release/3.0.1/whatsnew/3.0.html#print-is-a-function Command line'da ve idle'da sorun yasiyorsan bir text dosyasina kodu yazip .py uzantili olarak kaydet. Sonra IDLE'a yukleyip oradan calistir. IDLE'da yazmak sikintili oluyor biraz evet. pyte http://img23.imageshack.us/img23/9977/yklevesil.png
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Abi attigim linki okumadin mi? Python 3'te print fonksiyon oldu. print("a budur", a) seklinde kullancaksin.
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 ha yok baktım da, dediğin şeyi de göstereyim şu an için dedim sağol
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 python 2.7 indirdim, bayağı rahatladım.ilerde sorularım olacak Deacon sağol.
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Py3 ogrenmeni tavsiye ederim. py2 kutuphanelerinin cogu port edildi halihazirda. Py2'ye de destek kesiliyor, obsolete olacak. Su saatten sonra 2 ogrenirsen yanlis yapmis olursun bastan soyleyeyim. Sorun kitaptaysa daha yeni bir kitap dene. Learn the python hard way iyiymis diye duydum.
di Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Learn the python hard way gercekten iyiymis. Online HTML'i free olarak dagitmalari ve PDF+ePub'ini sadece 3 dolara satmalari ile ciddi sekilde takdirimi kazandilar.
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 konu acilmiskan python ile n yapilir. yani hangi projede ne artisi vardir?
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Python ile her seyi yaparsin. Evet her seyi yaparsin ki yillardir verilen ornek olarak Blender'da bile python kodu bulunuyor. Hizli bir sekilde ortaya kullanilabilir seyler cikartabilmen en buyuk avantaji pythonun. Syntax'i cok basit ve programci dostu. Dokuman sikintisi yok, komunitesi cok guclu. Baya guclu bir dil aslinda python ama bir C degil tabii. Pointer yok, pointer olmayan dil dil degildir diyip gidiyorum.
di Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 "Islam kolaylik dinidir"i okur gibi, ayni tonlamayla okuyoruz abi; Python kolaylik dilir. Zilyon tane kutuphanesi vardir. Sen gidip "ya su protokol'de calisan 300-500 no'lu port'a bu header'i nasil gonderirim acep ?" demiyorsun, python'un ilgili kutuphanesini kullanarak "haci bunlari bi derle topla hallet ya" deyiveriyorsun. Bir seye string dedikten sonra "haci bu array olsa 5. elemani ne olurdu?" diye bilmece sordugunda cevabi cat diye aliyorsun. Gidip "haci 255^255 ne eder soyle bakim?" dediginde "abi ben nerden bileyim 64 bit sinirinda takilirim ki?" demiyor, like a boss misali "al haci bu" diyor. Tam yeme de yaninda yat bir dil kendisi.
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Deacon said: Python ile her seyi yaparsin. Evet her seyi yaparsin ki yillardir verilen ornek olarak Blender'da bile python kodu bulunuyor. Hizli bir sekilde ortaya kullanilabilir seyler cikartabilmen en buyuk avantaji pythonun. Syntax'i cok basit ve programci dostu. Dokuman sikintisi yok, komunitesi cok guclu. Baya guclu bir dil aslinda python ama bir C degil tabii. Pointer yok, pointer olmayan dil dil degildir diyip gidiyorum. abi su blender örneginide java icin veriyorlar. C# seven bir adamim onun da kütüphanesi var .netim var neden phyton kullanayim ki.
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Bir kere C#'tan kurtulmak icin desem yeterli galiba. Ben cok buyuk C# dusmaniyim, subjektifim bu konuda :p Ha mantikli dusunursek aklima gelen seyler: Platform bagimsizligi, Multi-paradigma yazabilme, daha hizli kod yazabilme. Daha da cikar avantajlari.
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 dillerin fanboyu olmayın işinize yarayanı kullanın
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Oyle olunca zevkli olmuyo. C# yazmak gerekirse yazarim tabii de boyle muhabbet acilinca cok zevkli oluyor. Ayrica cidden python'un cok avantaji var c#'a gore. Oyun oynamadigim tum zamanlarda linuxtayim ben napayim c#'i en basitinden.
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 ben mesela hep ultimate dili aradım. öyle bi dil öğreniyim ki o dille herşeyi yapabileyim istedim.
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 abi ben is acisindan bakiyorum. Microsoft sarmis dört bir yanimizi. IDE cok iyi iki dakkada görsel birseyler yapacaksak. kütüphaneleri tabiki ona göre. Mesela gecen müsteri icin Microsoft CRM'e program yazdim bütün hersey hazir c# icin. piskopat programcilar gibi notepadi acip gözümü kapatip on parnak kod yazamam.
Gosser Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Seele said: abi ben is acisindan bakiyorum. Microsoft sarmis dört bir yanimizi. IDE cok iyi iki dakkada görsel birseyler yapacaksak. kütüphaneleri tabiki ona göre. Mesela gecen müsteri icin Microsoft CRM'e program yazdim bütün hersey hazir c# icin. piskopat programcilar gibi notepadi acip gözümü kapatip on parnak kod yazamam. sensin piskopat
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 asdhafdsdf delimisiniz. acin editörünüzü alin kahvenizi birakin o yazsin. o kadar syntax kolayligi varken.
Öne çıkan mesajlar