Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PCI slot sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi Valide'nin pc'nin power-supply yandı, değiştirdim bugün. Bu arada on-board ses kartı yerine benim boşa çıkardığım SB kartı takayim dedim.

2 PCI slot var biri ortalarda, diğeri en altta kalıyor kasayı dikince, üste tv kartını, alta ses kartını takınca problem yok, ancak tersini yaptığım da tv kartını görmüyor alet.

tamam diyeceksiniz ki, o zaman üste tv kartını, alta ses kartını tak öyle yoluna devam et. Bende öyle yapacağım.

Ama bunun sebebi ne olabilir, Slot bozuk olsa, ses kartı çalışıyor aynı slotta. Tv kartı bozuk olsa, zaten öbür slotta da çalışmazdı. Tv kartı her iki slota da aynı şekilde oturuyor, çevresine bakıyorum bir şeye mi değiyor/dayanıyor yok.

Hani abartıcam tv kartı daha ağır, ağır geliyor o kısıma diyeceğim saçma olacak ahah.
Mesaj tarihi:
Eski bir makine olduğunu çıkardım. Alttaki slot PCI 1.0, üstteki slot PCI 1.1 olabilir ve TV kartın PCI 1.1 gereksinimi duyuyor olabilir.

Ya da alt slota taktığında kaynak (IRQ) çakışması yapıyor olabilir anakartta başka bir aygıt ile. Ondan dolayı görmüyor olabilir.

En son ihtimal, iki elinle bir kartı yerine oturtamamışsındır. :D
Mesaj tarihi:
http://www.msi.com/pic/product/five_pictures9_179_275bf9004e00eef1926a10ae899eb1e3.jpg

kart bu dimi?

said:
Slots

• One PCI Express x16 slot (supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant).
• One PCI Express x1 slots (supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant).
• One AGR (Advance Graphics Riser) slot for compatible AGP VGA cards.
• Two 32-bit v2.3 Master PCI bus slots (support 3.3v/5v PCI bus interface).

diyor slotlar için.
Mesaj tarihi:
evet kart bu, resime göre en alta takınca tv kart çalışmıyor, üste takınca (yani agp'nin üstünde olan slotdan bahsediyorum) çalışıyor.
Mesaj tarihi:
*facepalm*

3 saattir farketmedim, resime göre alt köşede, iki sata slotunun hemen altında ki vida yuvasında vida yok ahah. Ancak anakart sabit, yani o kadar kartları çıkardım taktım, anakart oynasa farkederdim.

Zaten elimde ki hiç bir vidanın boyu da yetmiyor ve cidden oraya vida olmaz, kasa uymuyor bariz. Orayı vidalamak için anakartın köşeyi yamultmam gerek o derece.

neyse, o iki slotta takılı HDleri çıkartıp, üstte IDE slotun altında olan diğer iki sata slotlarına taktım HDleri. Şaka gibi ama şimdi TV kartı en altta çalışıyor ahah.

Herhalde sorun vida ve o yüzden oraya yeterli güç gitmiyor ne bilim :).

iyicene kıllandım.
Mesaj tarihi:
sorun direk kasadan ya. Abartmıyorum 1-2cm daha ufak olsa, anakart sığmayacak. Anakartı takan herhalde unuttuğu için boş bırakmamıştır köşeyi diye de düşünüyorum.
  • Yeni Oluştur...