Dwinz Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Ya yeni kurdum sistemi fakat ilk kurulduu anda net o kadar yavaşki anlatamam yane 300kb lık bi şeyi yarım saattir çekmeye kasıor..Bi downloader bi trojan falan girmiş sanırım nası temizleyebilirim..300kb lık dosyayı bile çekemiorum yane dana kadar program inndir demein.. bi yardım eli acele .. (sevdiiimin trojani hangi aralıkta buluoda benim makinaya dalıo anlamış deilim..)[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loras Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Şimdi benimde böyle bir sorunum olmuştu; xp yüklediysen ve yüklerken sabit disk in temizse yani yeni formatlı diyelim ve ilk windowsunu açtığında net yavaşsa bu yazı işini görecektir sanırım. Ben bu yazıyı okuduktan sonra bi uzaktan yardımı kapadım; windows otomatik güncelliştirmeyi zaten hemen kapamıştım ve düzeldi. İşine yarayabilir ; ADSL - Kablonet network yavaşlaması -------------------------------------------------------------------------------- Geçen gün bir problem yaşadım ve arkadaşlarla vaktimiz vardı toplandık ve problemi çözdük. Problem, sebepsiz yere yavaşlayan Network bağlantımdı . Bayağı bi kanırdım ayrı konu. Belki başkalarıda çözüm arıyordur diye burada sizlerle paylaşmak istedim. Giriş: Bilemiyorum aranızda yaşayanlarınız oldumu ancak ben son 1 haftadır internete girdikten 15 dakika içerisinde internetten kopuyorum ve çıldırıyorum. 4 gün kadar makina ve sistem üzerinde arkadaşlarla farklı kombinasyonlar deneyerek problemin nereden kaynaklandığını ve nasıl temizleneceğini bulduk. Ben arama motorları ve bir çok destek sayfasında aradım ve hiçbir sonuç elde edemedim. Belki aynı problemi yaşayanlar vardır diye burada sizlerle paylaşmak istedim. Sorun %100 düzeliyor. Ancak biraz külfetli bir uğraşı istiyor. Kablonet yada ADSL bağlantısı olan herkesin kesinlikle windows XP yada 2000 yüklerken yapmaları gereken yol. Bu sorunu yaşıyorsanız bu yazıyı okumanız şart. -------------------------------------------------------------------------------- Problem Network bağlantısı 10 - 15 dakika içerisinde tamamen yok oluyor ve ya bağlantıyı yenilemeniz yada bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekiyor. Makina oldukça ağırlaşıyor. -------------------------------------------------------------------------------- Nereden bulaşıyor? Windows Update ve Remote (uzaktan yardım) her ikisi + www.windowsupdate.com'dan bulaşıyor. -------------------------------------------------------------------------------- Nasıl önleriz? Bilgisayarınızın bağlı olduğu network kablosunu çıkartın. Kesinlikle internet ve network ile bir ilişkisi kalmasın. Makinanızı formatlamadan önce aşağıda yazacağım patchleri Windows XP için indirip bir CD'ye falan yazın. Toplamı 9 mb ediyor. www.microsoft.com/downloads -------------------------------------------------------------------------------- Patchlerimiz Windows-KB841720-ENU-V4 WindowsXP-KB823980-x86-TRK WindowsXP-KB824105-x86-TRK WindowsXP-KB824146-x86-TRK WindowsXP-KB835732-x86-TRK WindowsXP-KB837001-x86-TRK WindowsXP-KB839643-x86-TRK (Sonlarındaki TRK uzantısı Türkçe işletim sistemi içindir. Kendi işletim sistemi dilinize göre seçiminizi KB839643 numarasıyla aratarak bulun) -------------------------------------------------------------------------------- Bunları indirdikten sonra bilgisayarınızı formatlayın, windowsu yükleyin ve alfabetik azalan numara sırasıyla kurmaya başlayın. Bu hotfix'leri kurduktan sonra bilgisayarım ikonuna tıklayarak sağ tuşlayıp özellikler menüsünden; Otomatik güncelleştirme (Automatic Updates) ve Uzak (Remote) adlı başlıkların içinden bu özellikleri kapatın. Ardından bilgisayarınızın sürücülerini yükleyin ve network bağlantısını açıp internete bağlanın. Ancak www.windowsupdate.com adresine girip kesinlikle bilgisayarınıza update etmesine izin vermeyin. Tüm sorun çözülecektir. Kesinlikle işinizi görecektir. Bu yazıyla da googledan sorun hakkında araştırma yaparken şans eseri karşılaşmıştım.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies [Bu mesaj Loras tarafından 26 Eylül 2004 23:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 çok saolasın..[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Core Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 viruslerden kaynaklaniyor o yavaslik.. updateleri yapmak icin ilk once bir firewall kur ve sonra sadece update yapacagin siteye izin ver. bitti gitti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar