Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dağcılık

Manwe

Öne çıkan mesajlar

Valla hayalim o 2-3 sene icinde düsünüyorum K2 valla en misinden öleceğim dagcılık hastalık haline geldi bende daha tırmanmak kadar süper bisey yok bütün kasların acıyana kadara devam edeceksin extrem spor dedigin olay insanda hastalık haline geliyo tırmanmadan edemiyosun
Sosyal ağlarda paylaş

Spec Ağrıya o kadar kolay tırmanamassın hoca..
daha önce hiç tırmanmadıysan ölüm olur malzeme-az bilgiyle..

8 yıl oldu ben dağcılığa başlayalı...

110 litre çantadan,ocak,tencere tava her bir şeyim var ama bir gore-tex based pantolon olmadan Ağrı imkaansızdır!

Erciyes olayını planlıyorum yaza...

Hatta Zirvede bir PATİCİK bayrağı açıcam..Eğer gelen olursa Birlikte açıcaz ;)[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Sosyal ağlarda paylaş

www.linosport.com
www.cabelas.com
www.pandul.org
www.takoz.org
www.tdf.org.tr
www.adrenalin.com.tr
http://www.zirvedagcilik.org/new/index.html
http://linux.ada.com.tr/outdoor/
www.basecamp.com.tr
www.atolye.org
http://www.dogadayasam.com/yasam/isaret/is.html

Adres Lazım mı? ;)[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

Sosyal ağlarda paylaş

açıkcası;bodyde bench press basmakla,yada squad yapmakla,hayvan gibi kaslara sahip olmakla hiç bir alakası yok tırmanışın..
sadece sürekli düz giden bir performans ve dayanıklılık lazım..
zaten 4000 den sonra nefes almak bile zorlaşıyor..

en yüksek çıktığım zirve 2800 küsürdü..Birde kış olunca ortam,rüzgar 25-30 km hızdan hiç düşmüyordu zirvede..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

Sosyal ağlarda paylaş

said:
slayerrr, 20 May 2003 22:41 tarihinde demiş ki:
Devam valla bizde bilgileniriz bi resim gönderin merak ettim benim xp yuklu deskop da farklı bır dag resmi var sizde böyle diyince azim geldi . :)

malesef hostum olan kolayweb açılmıyor :(

yüklerim açılınca...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

Sosyal ağlarda paylaş

95 yılında yapıyordum, Erciyes'i bilmem ama Niğde Aladağlar çok güzel rotalar sunuyor.. Bir keresinde Batı tarafından " Güzeller Çanağı" üzerinden 3 Zirve yapıp 12 gün kamp atmıştık, Kasım ayıydı.. Sadece bir yamacı çıkmamız 12 saatimizi almıştı, yukarı çıktığımızda yaklaşan fırtına nedeniyle 2 saatte kurduğumuz çadırları toplıyıp geri inmek zorunda kalmıştık, Fırtına bizi yamaçta yakalıyınca kar mağarası kazmıştık yamaçta, çığ tehlikesinden uzakta bir yerde..

Zevkli günlerdi, 10. Gün güneş açtığında Aladağlarda "Parmak Kaya" ya kış kaya tırmanışı denemiştik, fazla yol alamamıştık ama güzel bir krampon'un demir uçlarını kırmıştım Parmak kaya üzerinde.. Benim değnek buddy çadırın pol'lerini 3. gün bir yamaçta düşürünce ve bunu 8 saat sonra kamp atmak üzere durduğumuzda farkedince kalan 9 günü kar mağarasında geçirmiştim..

8. Gün Zirve deniyen arkadaşlardan teki geçici kör olmuştu, kar omuzlarımıza kadar geliyordu, ilk yüksek irtifa kış tecrübem olduğundan çantam fazla yüklüydü, kar'ın yumuşak olduğu her noktada belime kadar kara batıyordum..

Kış kampı çok daha zevkli ama bir o kadar da zorlu olabiliyor, yaz aylarında sakin bir yerde kaya tırmanışı çok daha keyifli olabilir hatta şehirden uzak ise kamp + kaya tırmanışı çok keyifli olabiliyor..

Trekking o kadar saran bir olay değil yani amaçsızca yürü babam yürü.. Dağ ile bir mücadele yok kendin ile mücadele ediyorsun, dağda hem kendin hem dağ ile hem hava ile herşeyle mücadele ediyorsun, ama 2800 metre'de gece tek ses çıkmadan çadır içinde yatmak insana inanılmaz bir huzur veriyor :)[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+ [R.I.P]
Ezzz lvl42 Runemaster [R.I.P]
Currently in Progress Cleric Celine
Excalibur | Albion / EU

Sosyal ağlarda paylaş

2800 metrede 2 metre'den derin kar üzerinde ne taşı veya böceği ? veya ne deresi ??

Kar suyu içerisine tablet atarak kaynatılmış su elde etmek..

O soğuk ve yükseklikte mikrop diye birşey yok valla.. 12 gün boyunca orda kaldım ne bi tarafım yara oldu, rahatsızlandım..
Aynı şekilde diğer tur'larımda da..

Dikkat etmen gereken birkaç şey var o kadar onlara da dikkat edersen sorun olmaz.. Gerekli miktarda tuz almaya dikkat etmen gerekiyor, kar suyunu direk eritip içmemen gerekiyor, sıvı ihtiyacını bitkisel çaylar ile gidermen önemli..

Belirli bir irtifadan sonra zaten bitki örtüsü de kalkıyor ortadan, yazın mutlaka yeşilleniyordur böcek vs. çıkıyordur ama benim sözünü ettiğim kış dağcılığı olduğu için o kadar kar arasında ne akrep bulabilirsin ne de böcek..[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+ [R.I.P]
Ezzz lvl42 Runemaster [R.I.P]
Currently in Progress Cleric Celine
Excalibur | Albion / EU

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...