Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sinema sistemi olarak philips mi sony mi?

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Nereye açacam bilemedim, umarım doğru yerdir.

Bu ikili arasında kaldım. Sony'nin bluray oynatıcılı versiyonları 1000 tl'den başlıyor ve 800w filan.

şimdi onun yerine normal dvd oynatıcı alıp ki bunlarda max 800 filan ve 1000w. uygun modeller 700 lere kadar iniyor. bu philips için geçerli.

şimdi diyorum ki, dvd oynatıcılı alıp sonradan sadece bluray oynatıcı alırım. max 300 tl filan onlarda. bu arada o parada cebimde durur. bluray'e ait hiç bir şey yok evde nitekim.

bu noktada kritik sorum şu: philips mi sony mi? Yani şimdikini philips alsam, daha sonra sony oynatıcı ile uyumsuzluk çıkar mı? asıl merak ettiğim şey de bu.

bilen bilmeyeni bilgilendirirse sevinirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

elimdeki dvdleri de izleyebilmek için abi :) bilgisayarı takma olayları her zaman yapacağım bir şey değil ki. tak oyant varken..

gene şunu yapabilir miyim bilmiyorum işte; ses sistemini direk televizyona bağlayabiliyor muyum? onların girişleri farkı ve çok ya, tv de var mı? evdekine bakayım aslında, onda varsa bizimkinde de vardır elbet
Sosyal ağlarda paylaş

ya tvnin önünde kutular var bakamıyorum arkasına. samsung 40D5500 modeli.

biliyorum eskide kaldı ama sonuçta elimde bir sürü dvd var. izlediğim ve izlemediğim. Bende internetten indiriyorum çılgınlar gibi ama bir dvd oynatıcı da şart sonuçta.

sony'nin bluray oynatıcıları mkv oynatıyor. hoş media player da ayrı var. ama zaten ses sisteminde oynatıcıya para vermiyorsun ki fazla..

normalde ses sistemlerin girişleri farklıya, derdim o. onlar direk tv ye uyan moda dönüşüyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Bak bendeki modeli Ev Sineması-101 şeklinde anlatayım kafandaki soru işaretleri dağılsın biraz.

1 Adet LCD tv, 1 adet Sony Home Theatre (DVDli), 1 adet WDTV Media Player, 1 adet 1TB WD External HDD.

WDTV ve Sony, TV'ye HDMI'dan bağlı. WDTV Sony'e optik ses kablosuyla bağlı. Externalda WDTV'ye USB ile bağlı.

TV'yi açıp HDMI-1 kısmına geçince WDTV açılıyor, filmi açıp zangır zangır izliyoruz.
Annem mesela WDTV'yi çok kurcalamıyor. O yüzden takıyor DVD'yi Sony'e sonra TV'nin HDMI-2 kısmından oturup izliyor.

Anlayacağın sesi TVden almayacaksın, Sony verecek. TV'e giren sadece HDMI. O da hem ses hem görüntü iletiyor. Eski sistem yok artık.
Sonuç internetten HD indiriyorsan Bluray'li sete gerek yok bence. Gerçi bu devirde DVDli pek kalmadı sanki. Sony sistem + sağlam media player bütün dertlerini çözer.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

gene şunu yapabilir miyim bilmiyorum işte; ses sistemini direk televizyona bağlayabiliyor muyum?

Home Theather'lardan bahsetmiyorsan (Amfisiz, sadece hoparlör fln) onların bağlanma şekli şöyle; hoparlörler ilk önce amfiye bağlanır ondan sonra amfi TV'ye bağlanır. Yani hoparlörleri direk TVye bağlamıyorsun. Home Theatherlarda (DVDli, Blurayli fln) da aynı olay işte, onlar set olarak satılıyor diğerinde kendin tek tek seçiyorsun parçaları fln.
Sosyal ağlarda paylaş

fixmen said:

Bak bendeki modeli Ev Sineması-101 şeklinde anlatayım kafandaki soru işaretleri dağılsın biraz.

1 Adet LCD tv, 1 adet Sony Home Theatre (DVDli), 1 adet WDTV Media Player, 1 adet 1TB WD External HDD.

WDTV ve Sony, TV'ye HDMI'dan bağlı. WDTV Sony'e optik ses kablosuyla bağlı. Externalda WDTV'ye USB ile bağlı.

TV'yi açıp HDMI-1 kısmına geçince WDTV açılıyor, filmi açıp zangır zangır izliyoruz.
Annem mesela WDTV'yi çok kurcalamıyor. O yüzden takıyor DVD'yi Sony'e sonra TV'nin HDMI-2 kısmından oturup izliyor.

Anlayacağın sesi TVden almayacaksın, Sony verecek. TV'e giren sadece HDMI. O da hem ses hem görüntü iletiyor. Eski sistem yok artık.
Sonuç internetten HD indiriyorsan Bluray'li sete gerek yok bence. Gerçi bu devirde DVDli pek kalmadı sanki. Sony sistem + sağlam media player bütün dertlerini çözer.

bende de media player var, ona hdd bağlicam zaten. tüm olayım o. ama home theatre alcam. dvd li mi alayım, yoksa bluray li mi. bu soru işrateyi oldu. biri fat32 destekliyor, diğeri ntfsleri de görüyor. arada 300-400 tl fark var.

peki sony hep açık mı? yani onun üzerinden bir ayar yapıo musun filmleri izlerken? source'u değiştirme gibi...

işte ben direk o home theatre'ı tv ye bağlayabilir miyim diye merak ettim. olabilir belki diye... ayrıca da digitürk hd var. o da hdmi ile bağlanacak. benim önce tv de bu kadar hdmi girişi var mı ona bakmam lazım haha.
Sosyal ağlarda paylaş

Verdiğin linkteki TV ise 4 giriş var. Sorun olmaz. Bluray olayı bütçeye bakar. Zorlamayacaksa al, zorlayacaksa DVD al. Netten 720p veya 1080p indiriyorsan, Media Player her türlü tatmin edecek seni. Yeterki indirdiklerin DTS sesli olsun. Ben kaç senedir WDTV - Sony kombosuyla takılıyorum gayet memnunum. Şimdi yeni eve geçince komple yenileyecem sistemleri.
Sony'de kumandadan source değiştiriyorsun. Dvd için DVD'de, WDTV ve Digitürk için TV moduna alıyorum ben.
Eğer Sony'i digitürk'e de bağlayacaksan analog bağlayabilirsin ya da Optik çoklayıcı veya hub lazım.
Sony film izlediğim zaman açık. Onun dışında kapalı. Zaten ben tv izlemiyorum fazla. Sadece film için açıyorum gibi bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi kere alayım tam alayım, 5 yıl hiç ellemeyeyim diyorsan al Bluray'i aklında kalmasın. Bluray disk fiyatlarını da hatırlatmak isterim. Birde tv'in 40". Tamamen kendi düşüncem, indirceğin 720p veya 1080p mkv ile takacağın Bluray'de görüntü farkını anlamayacaksın. Bence Bluray diski kendini 42"ten sonra gösteriyor. Bir de ses faktörünü unutmamak lazım. HD sesler baya başarılı. O yüzden ilk yazdığım geçerli, al istiyorsan aklında kalmasın ama çok birşey de bekleme.
Rica ederim ne demek. Hayırlı olsun şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bizim evde şu an 42 var, onda bariz fark ediliyor da 720 ve 1080 den çok aslında olay full hd ile 1080 p arasında. yani evet genelde filmlerin boyutunu arttıran faktör ses dosyaları ve çeşitli dilleri basmaları ama gene de ripler arasında da fark var.

Hoş öyle çok film indirmiyorum sonuçta. Onları saklayacak hddlerim yok :) Şu an ofisteki hdd'nin 1TB'lik kısmını kapattım filmlerle. eve götüremiyorum ama. önce hdd almak lazım.

neyse, yerim yüzünden daha büyük tv alamadım.

bluray film alıp izleyeceğim yok zaten abi ama ilerde ucuzlayacak onlarda dvdler gibi. ayrıca dvd playerlar ntfs'leri görmüyor. en büyük artısı o bana. yani media player var ama neden 2. bir alternatif olmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...