Geez Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2011 1 gün önce hardisk e bir dosya atmaya kalkerken bir hata verdi, bende eşşeklik edip okumadan 'devam' a bastım. Şimdi PC external' ı görmüyor, ama external ' ın ışığı yanıyor, sorun nedir? nasıl çözerim? Teşekkürler.
Geez Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Update takınca sag altta simgesi gözüküyor, Mass storage device diye, ama görmüyor :/
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Olasılıklar 1- MBR bozulmuş olabilir. Dolayısıyla raw formatta gözükebilir. 2- Sürücü harfi atanmamış olabilir.
Geez Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Bloodless said: Olasılıklar 1- MBR bozulmuş olabilir. Dolayısıyla raw formatta gözükebilir. 2- Sürücü harfi atanmamış olabilir. daha önce atamıstım disk yöneticisinden, geçen gün işte hata verip aktarımı yarıda kesti şimdi hiç görmüyor, ne yapmam lazım?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 MBR bozulmuş bildiğin. daha önce düşürmüş müydün diski bu arada?
Geez Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 evet, ama düşürdükten sonra çalışıyordu
Geez Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mr_Hand said: hehe :D şimdi çalışmıyo. düzeltebilicek birşey yokmu ya? geçen baska brinin pc sine taktım ondada ilk takınca bi hata verdi, bu sefer aklımdaydı ben unuttum :D
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 şöle kısa bi bilgi veriim, diskte veriler 0 - 1 olarak yer almıyor. manyetik kayıt yapılıyor sadece, yani aslında bi nevi analog kayıt. belli eşik değerlerin üstü veya altı hdd kafaları tarafından 1 ve 0 olarak tanımlanıyor. sen bunu düşürdüğünde bu manyetik enerjiyi bozabiliyosun, ya da dengesini bozabiliyosun en azından. bi süre sonra da böyle oluyo. nedense en dış bölge direkt giden kısım oluyo genelde (ki MBR de o kısımda zaten) bazı 2.5luk notebook hddlerinde diskin ortasında olabiliyo bu MBR, neden bilmiyorum ama bu yüzden olabilir belki. HDAT2 vs. gibi araçlarla diskteki verilerini görebilirsin, ama kopyalamayı aynı durumda bi harici bende vardı başkasına ait; ben beceremedim mesela, yetemedim :P gerçi çok aşırı uğraşmadım da disk gidici diye. ama yine de gitti disk zaten artık kafa atıyo. =)
Geez Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mr_Hand said: şöle kısa bi bilgi veriim, diskte veriler 0 - 1 olarak yer almıyor. manyetik kayıt yapılıyor sadece, yani aslında bi nevi analog kayıt. belli eşik değerlerin üstü veya altı hdd kafaları tarafından 1 ve 0 olarak tanımlanıyor. sen bunu düşürdüğünde bu manyetik enerjiyi bozabiliyosun, ya da dengesini bozabiliyosun en azından. bi süre sonra da böyle oluyo. nedense en dış bölge direkt giden kısım oluyo genelde (ki MBR de o kısımda zaten) bazı 2.5luk notebook hddlerinde diskin ortasında olabiliyo bu MBR, neden bilmiyorum ama bu yüzden olabilir belki. HDAT2 vs. gibi araçlarla diskteki verilerini görebilirsin, ama kopyalamayı aynı durumda bi harici bende vardı başkasına ait; ben beceremedim mesela, yetemedim :P gerçi çok aşırı uğraşmadım da disk gidici diye. ama yine de gitti disk zaten artık kafa atıyo. =) http://www.hdat2.com/download.html hangisi ?
Öne çıkan mesajlar